צילמה: נעה קדמי.
מה, נשמע לכם כמו שם ארוך ולא קליט? יש לכם אולי שם קצת יותר קליט למנה הזו?
היתה לי הרגשה ש"דלורית ממולאת" לא עושה את העבודה.
והאמת, שיש במנה הזו גם רוטב טחינה-עם-בשר-דלורית-צלויה, שאותו באמת לא ידעתי איך להכניס באלגנטיות לתוך השם, אז פשוט ויתרתי עליו.
כלומר, בשם. לא במנה. כי חששתי שפוסט ששמו "דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות, עם רוטב טחינה שיש בה גם בשר דלורית צלויה" לא כל כך ימשוך אנשים. מה אתם אומרים?
אה, בטחינה-בשר-דלורית-צלויה יש גם בהרט. זה נותן טוויסט מטורף של טעם לרוטב. גם את זה הייתי רוצה בשם של המנה.
ובאורז-כרובית עם החמוציות יש גם נענע וכוסברה, שעושות טעם של רעננות ושל קיץ. אפשר להכניס לשם גם את זה? לא? נישאר עם השם שבחרתי? סבבה.
כבר הכנו אורז מכרובית בעבר. הרעיון הוא כזה: אם אתם רוצים למעט בפחמימות או להימנע מאורז או סתם אוהבים כרובית, אפשר לטחון כרובית לפירורים במעבד מזון, לבשל אותם קלות במים, לסנן ולהמשיך מפה כאילו מדובר באורז מוכן. הפירורים הללו מתמסרים מאוד בקלות, ואם תכריזו שהם קוסקוס או בורגול הם ממש לא יתנגדו. הפעם העדפתי שהם יהיו אורז.
מכיוון שאני עצלנית, התעצלתי נורא לבשל את פירורי הכרובית, ולכן טיגנתי אותם בשמן זית ובמים עד שהם התרככו. זה כמובן לקח יותר זמן ולא היה לזה הבדל משמעותי בטעם (מאשר כרובית שבושלה, סוננה ואז טוגנה קלות בשמן זית), אבל לי היה פחות סיר לשטוף.
תערובת הכרובית עם החמוציות והעשבים הקצוצים תעבוד נפלא גם בתור סלט, אם תוסיפו לה קצת שמן זית ומיץ לימון.
המנה הזו טעימה חמה, פושרת או קרה. אם תבחרו להגיש אותה קרה, אני ממליצה להוסיף מיץ לימון לאורז הכרובית ולהתייחס אליו בתור סלט.
דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות – 6 מנות
2 דלוריות קטנות
1/3 ראש כרובית
1 בצל, קצוץ
1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס חמוציות
חצי צרור נענע, קצוץ
חצי צרור כוסברה, קצוץ (שונאי הכוסברה יכולים להשמיט או להחליף בפטרוזיליה)
שמן זית
מלח ופלפל
לטחינה:
1/2 כוס טחינה
1/4 כוס מיץ לימון
מים
מעט מבשר הדלורית
1 כפית בהרט
מלח ופלפל
- חוצים את הדלוריות, ומסירים את הזרעים ואת החלק החוטי. מניחים בתבנית על נייר אפייה.
- מושחים כל דלורית בשמן זית, ומפזרים מלח ופלפל שחור. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד שהדלוריות רכות מאוד, בערך 30 דקות. מוציאים ומצננים מעט.
- מכינים אורז כרובית: מכניסים למעבד מזון פרחים מחצי ראש כרובית, וטוחנים בפולסים לפירורים. יתכן שתצטרכו לעשות זאת בכמה סבבים, כדי לא לצופף את פרחי הכרובית במעבד המזון.
- מחממים מעט שמן זית במחבת, ומטגנים את הבצל והגזר עד שהם מתחילים להתרכך.
- יש שתי אפשרויות להכנת אורז הכרובית. הראשונה: מוסיפים את פירורי הכרובית למחבת, ומטגנים, תוך הוספת מעט מים מדי פעם אם יש צורך (כדי שלא יישרף), עד שהירקות רכים.
- השניה: מעבירים את פירורי הכרובית לסיר קטן, יוצקים מים ומעט מלח, מביאים לרתיחה, ומבשלים מספר דקות, לריכוך. מסננים היטב וסוחטים את עודפי הנוזלים. מוסיפים לגזר ולבצל הכמעט-רכים במחבת, ומטגנים עוד כמה דקות עד שהכל רך ומעורבב. מצננים מעט.
- מוסיפים למחבת את החמוציות ועשבי התיבול, מערבבים, ומתבלים במלח ובפלפל.
- מרוקנים מעט את התוכן של חצאי הדלוריות: לא הכל, כדי שיישאר לסועדים בשר-דלורית צלוי וטעים לנגוס בו, אבל מספיק כדי שאפשר יהיה למלא כל מחצאית בנדיבות.
- מכינים את הטחינה: טוחנים במעבד מזון או בבלנדר מוט את בשר הדלורית עם כל מרכיבי הטחינה (טחינה גולמית, מיץ לימון, מים, בהרט, מלח ופלפל). מתקנים תיבול ומתקנים סמיכות: אנחנו רוצים טחינה יחסית נוזלית, שאפשר לצקת על הדלוריות.
- ממלאים כל חצי דלורית בתערובת הכרובית, ומזלפים מלמעלה את רוטב הטחינה. ניתן להגיש חם, קר או פושר. אני מעדיפה פושר.
תגובות אחרונות