ללא ספק ברשימת חמשת המאכלים האהובים על הילדים שלי. פשוט וטעים. אני אוהבת להוסיף איזה תבלין דומיננטי שנותן את הטון לרוטב, כאן הלכתי על תימין. אפשר להמיר בתבלינים מיובשים כמו כמון וכוסברה, טריים כמו פטרוזיליה, בזיליקום או כוסברה טריה, אורגנו מיובש או טרי. הכל הולך.
רענן אוהב להוסיף לרוטב מהחריף שלו, שהופך את כל העסק לרוטב לגדולים.
כשיש רוטב וקציצות מוכנים במקפיא, הכל הולך ממש מהר. רק צריך לזכור להפשיר (או להשתמש במיקרו להפשרה, ואל תגידו לאף אחד שאמרתי את זה).
כמובן, שאם קציצות ברוטב הן ממש כוס התה שלכם, אין צורך להקפיא בנפרד – אפשר לבשל המון קציצות בהמון רוטב, לחלק למנות, ולהקפיא. אני אוהבת לשמור לעצמי את הזכות לגוון את הרוטב, או לאכול את הקציצות ללא רוטב כלל.
קציצות ברוטב עגבניות
550 ג' רוטב עגבניות (או רוטב מבערך 5 עגבניות ובצל אחד)
חצי כוס מים (125 מ"ל)
4 ענפי תימין
מניחים בסיר את הרוטב והמים, ומערבבים. מחממים לסף רתיחה.
מוסיפים את התימין, מניחים את הקציצות סביב, ומביאים לרתיחה.
מבשלים חצי שעה על אש קטנה.
הולך טוב, כמובן, עם אורז לבן.
תגובות אחרונות