• אודות
  • צרו קשר
פרפראות

Monthly Archives: אוגוסט 2012

You are browsing the site archives by month.

קציצות ברוטב עגבניות

24 באוגוסט 2012 12:33 pm / 2 Comments / daniella

ללא ספק ברשימת חמשת המאכלים האהובים על הילדים שלי. פשוט וטעים. אני אוהבת להוסיף איזה תבלין דומיננטי שנותן את הטון לרוטב, כאן הלכתי על תימין. אפשר להמיר בתבלינים מיובשים כמו כמון וכוסברה, טריים כמו פטרוזיליה, בזיליקום או כוסברה טריה, אורגנו מיובש או טרי. הכל הולך.

רענן אוהב להוסיף לרוטב מהחריף שלו, שהופך את כל העסק לרוטב לגדולים.

כשיש רוטב וקציצות מוכנים במקפיא, הכל הולך ממש מהר. רק צריך לזכור להפשיר (או להשתמש במיקרו להפשרה, ואל תגידו לאף אחד שאמרתי את זה).

כמובן, שאם קציצות ברוטב הן ממש כוס התה שלכם, אין צורך להקפיא בנפרד – אפשר לבשל המון קציצות בהמון רוטב, לחלק למנות, ולהקפיא. אני אוהבת לשמור לעצמי את הזכות לגוון את הרוטב, או לאכול את הקציצות ללא רוטב כלל.

קציצות ברוטב עגבניות

15 קציצות גדולות

550 ג' רוטב עגבניות (או רוטב מבערך 5 עגבניות ובצל אחד)

חצי כוס מים (125 מ"ל)

4 ענפי תימין

מניחים בסיר את הרוטב והמים, ומערבבים. מחממים לסף רתיחה.

מוסיפים את התימין, מניחים את הקציצות סביב, ומביאים לרתיחה.

מבשלים חצי שעה על אש קטנה.

הולך טוב, כמובן, עם אורז לבן.

Posted in: בשר בקר, מנה עיקרית / Tagged: קציצות, קציצות ברוטב

קציצות בכמויות

23 באוגוסט 2012 8:20 am / Leave a Comment / daniella

ביום שבו הכנתי את הבסיס לרוטב, הגדלתי ראש והכנתי גם המון קציצות. ממילא הייתי צריכה להאכיל פה שלושה ילדים.

אני משתמשת לרוב בבשר בקר טחון להכנת קציצות. לעתים אני משתמשת בחצי לבן וחצי בקר.  אני יודעת שיש הנשבעים בחצי בקר חצי עוף/הודו/כבש, ואני מניחה שכל אחד יכול להשתמש בתערובת שהוא מכיר ואוהב.

כלל האצבע שלי, אומר שעל כל חצי ק"ג בשר, נשתמש בצרור פטרוזיליה או כוסברה, בצל אחד בינוני או גדול, שתי שיני שום וביצה אחת.

זימנתי את יונתן לכדרר איתי קציצות. אני הכנתי פחוסות ושמנמנות, הוא הכין כדורים גדולים. בסוף הכנתי גם כמה קטנטנות. סך הכל, הכנו שלושה מגשים, ובהן בערך 60 קציצות גדולות ועוד איזה 30 קטנות.

המון קציצות

1.5 ק"ג בשר בקר טחון

3 צרורות עשבי תיבול – אני השתמשתי בשני כוסברה ואחד פטרוזיליה

4 פרוסות לחם – אני השתמשתי בלחם שיפון, אבל זה ממש לא משנה

3 ביצים

2 עגבניות, חצויות

3 בצלים, חצויים

6 שיני שום

3 כפיות בהרט

2 כפיות שטוחות מלח או לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

שמן זית

מניחים במעבד מזון את עשבי התיבול חתוכים גס, הלחם, העגבניות, הבצלים והשום, וטוחנים לעיסה.

מניחים בקערה גדולה  את הבשר, מוסיפים את תכולת מכל המעבד ואת כל שאר התבלינים, ולשים בידיים לתערובת אחידה.

בשלב הזה, אם אני לא מתעצלת (הפעם לא התעצלתי), אני מטגנת מעט מהתערובת במחבת ובודקת את התיבול, ומתקנת לפי הצורך.

מניחים נייר אפייה בתבנית של התנור, ומשמנים בשמן זית.

יוצרים קציצות בגודל הרצוי – אנחנו הלכנו על גודל של שזיף גדול – ומניחים בתבניות.

מורחים שמן זית על כל קציצה בעזרת מברשת. אם אין, מטפטפים בכפית שמן ומורחים באצבע.

אופים חצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 190 מעלות, עד ששחום קצת מבחוץ ועשוי מבפנים.

מצננים מעט, מעבירים לקופסאות, ומקפיאים.

Posted in: בשר בקר, בשר טחון, מנה עיקרית

בסיס לרוטב עגבניות/שקשוקה

22 באוגוסט 2012 8:14 am / Leave a Comment / daniella

במסגרת החזרה לבית הספר והרצון שלי להתייעל במפעל ההזנה הקטן שהוא ביתנו,  ביקשתי מרענן להביא לי הרבה עגבניות מהשוק. הוא אכן הביא, והכנתי ממנו כמות נאה של רוטב בסיס, שמכיל שלושה מרכיבים עיקריים: עגבניות, בצל ושום. הדרך שלו להפוך לרוטב לפסטה, רוטב לקציצות או שקשוקה, קצרה במיוחד.

אצלנו יש רתיעה כללית מאוכל עם "דברים" או חלילה הדבר המוקצה מבחינת מיאוס עד שהוא דורש מרכאות, "ירקות", ולכן כל רוטב עובר טחינה כלשהי. אתם מוזמנים לקצוץ את הירקות לגודל החביב עליכם. אצלנו מרסקים וטוחנים (בסוף, אחרי הבישול).

בסיס לרוטב עגבניות/שקשוקה

2.5 ק"ג עגבניות, קצוצות

2-3 מכלים של רסק עגבניות (200-300 ג')

4 בצלים בינוניים (700 ג' בערך), קצוצים גס

15 שיני שום, קצוצות גס

רבע כוס שמן זית

מלח ופלפל

סוכר

בסיר רחב (סוטז),  מטגנים  קלות את הבצל עד שהוא מתחיל להיות שקוף. מוסיפים את השום, וממשיכים לטגן-לאדות עד שהירקות מתרככים. ממליחים ומפלפלים.

מוסיפים את  העגבניות, רסק העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים אש, ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה.

מתבלים במלח, פלפל וסוכר (הסוכר בא לסתור את חמיצות העגבניות, והכמות שלו תלויה במידת החמיצות שלהן, מידת המתיקות של הרסק, וכמה שאתם כן-או-לא אוהבים חמצמצות. רענן מתעב אותה, ולכן הרטבים שלנו נוטים להיות מתקתקים למדי) לפי הטעם.

מי שטוחן, זה הזמן לחבר את הבלנדר, בלנדר-מוט או מעבד מזון, ולעשות בזזזזז.

מחלקים לקופסאות – לי יצאו חמש או שש קופסאות של בערך 550 מ"ל, מדביקים מדבקה עם שם המוצר (רוטב עגבניות, אם שכחתם) ותאריך, ומקפיאים.

מפשירים במקרר, על השיש או במיקרו, ומתבלים בהתאם למה שהחלטתם להכין מהרוטב: בזיליקום, אורגנו ו/או תימין לניחוח איטלקי, כוסברה, כמון ופפריקה לכיוון מזרחי, שלל תבלינים שלמים מטוגנים קלות לכיוון הודי (מקל קינמון, כמה תרמילי הל, זרעי כוסברה).

אשתדל להעלות פוסטים של כל ההצעות הללו בהמשך.

Posted in: ארוחה קלה, ארוחת בוקר, ירקות / Tagged: רוטב עגבניות

בחזרה לבית הספר, ואוכל להקפאה

21 באוגוסט 2012 8:41 pm / Leave a Comment / daniella

כל מי שמאכיל, ובעיקר מאכילה, ילדים כבר מספר שנים מדי יום, יודע כמה יכולה המלאכה הזו להיות שוחקת, מייגעת, ולעתים לא מתגמלת. אני יכולה להקדיש זמן רב לתכנון, תוך מחשבה על גיוון, בריאות, וההעדפות הקולינריות של כל אחד מבני המשפחה, רק כדי שבסופו של דבר, שלושת הדרדקים יזיזו את האוכל מצד לצד בצלחת בעקימת אף.

זה מתסכל במיוחד, אם זה קורה ביום שבו השקעתי במיוחד, או מיהרתי בטירוף הביתה, כדי שהארוחה תהיה חמה ומוכנה בדיוק כשהם שבים מבית הספר ומהגן, וזה לא טעים להם או שהם לא רעבים או שבא להם (תמיד בא להם) משהו אחר.

רבות נאמר בשבחו של התכנון המוקדם, ובמיוחד של תכנון תפריט שבועי. פעמים רבות ניסיתי להכניס את המנהג הזה אל ביתנו, ולא עלה בידי. כלומר, לא שניסיתי ממש ונכשלתי (אני חושבת), אלא שהיה לי ברור שאצלנו זה לא יכול לעבוד. כי מה אם בדיוק נשארו שאריות מארוחת הצהריים של אתמול, או מליל שבת, או שיש עגבניות בשלות מדי שחייבות להפוך לרוטב/שקשוקה/מרק, ובכלל, מה הסיכוי שאני אשב ואתכנן תפריט מראש, ואערוך רשימת קניות, ואדאג שהכל יהיה בבית? לא בשבילי.

מה שכן בשבילי, ואני מצליחה לנקוט בו במידה מסוימת ובמאכלים מסוימים, הוא בישול מראש והקפאה. תמיד משתדלת להכין קצת יותר קציצות, שניצלים או רוטב עגבניות, ולהעביר להקפאה, ולהשתמש בתוצר הקפוא במקרה חירום, ברגע של חוסר השראה, או סתם כך.

החלטתי לנסות להעביר את זה לשלב הבא. התגברתי כבר על הרתיעה מ"לא טרי". אני מכינה הכל במטבח הביתי מחומרים שרכשתי בעצמי, וזה מאוד טעים ועדיין מזין גם אחרי הקפאה. ועם ניהול נכון, אני חושבת שזה יכול להקל עליי מאוד את החיים.

אני מהרהרת בזה כבר תקופה, ואמרתי לעצמי שאקח לעצמי יום בשבוע שיהיה יום בישולים, ובו אכין מאכלים לרוב ואקפיא. היה לי בראש חזיון של עצמי 4 שעות אינטנסיביות, ופוטרת את עצמי ממנות עיקריות למספר שבועות, אבל לא הצלחתי לייצר יום בשבוע שבו אעשה את זה מסודר, ואני חושבת שתת המודע שלי נרתע מהרעיון של יום אינטנסיבי שכזה במטבח (כי כבר יש לי שניים כאלה בשבוע ממילא, במסגרת העבודה).

אבל אז הגעתי למסקנה שיהיה לי קל ונוח וסביר יותר, אם אקדיש לזה  שעתיים בשבוע באופן קבוע ורגוע, ואפילו לא אחשוב על זה במונחים של זמן, אלא במונחים של תבשיל: אחד או שניים, בכמות גדולה, אחת לשבוע.

הנה הדברים שחשבתי להכניס למחזור הבישול-להקפאה:

קציצות (אני אופה ומקפיאה בקופסאות, מוכן לאכילה לאחר חימום, או לבישול ברוטב כלשהו)

שניצלים (בפעם האחרונה הבנים טבלו ואני טיגנתי, זה עבד מצוין ואשחזר את זה)

נתחי עוף מתובלים (הכוונה היא לתבל נתחים גדולים כדי להכינם כסטייק על מחבת צלייה, או לחתוך לפיסות קטנות לטיגון במחבת או צלייה על שפוד בתנור)

רוטב עגבניות (בסיס נייטרלי לרוטב עגבניות לכל מטרה, החל מרוטב לקציצות וכלה בשקשוקה)

קטניות מבושלות (עדשים, שעועית וחומוס, כולם פייבוריטים אצלנו. אני מבשלת בסיר לחץ לאחר השריה ממושכת, מקפיאה בשקיות, ומפשירה ע"י השריה במים רותחים. אצלנו אוהבים אותם ברוטב עגבניות, או מתובלים כתוספת, או את החומוס טחון לחומוס כהלכתו, מקושט בשמן זית, גרגרים ותבלינים)

בוריטו מיקס (בשר טחון,  מבושל ברוטב עגבניות פשוט מאוד על טהרת רסק, מתובל מאוד, שהילדים מגלגלים בטורטיה, עם או בלי תירס ושעועית וסלט עגבניות עם שום)

רוטב בולונז מזויף (או כמו שהילדים מכנים אותו, בלונז. מדובר פשוט ברוטב עגבניות עם בשר טחון, לא בולונז אמיתי שמבשלים בישול ארוך עם שלל ירקות שילדיי בזים להם)

לחמעג'ון (בסיס עגול מבצק שמרים, ועליו תערובת מתובלת של עגבניות ובשר טחון)

עם בוא הסתיו, אני מניחה שיתוספו לשם מרקים ותבשילי קדרה כבדים יותר. ואם תנוח עליי הרוח, גם דברים שאני לרוב מתעצלת קשות לעשות למרות תחנוני הילדים, כמו טורטיות תוצרת בית.

אשתדל לעקוב פה אחרי התהליך, לכתוב מסקנות והפקת לקחים מענייני ההקפאה, ולתת מתכונים. מי יודע, אולי בהמשך נצליח לכסות את כל הארוחות.

Posted in: Uncategorized

הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

-הצטרף ל 769 מנויים נוספים

פוסטים אחרונים

  • דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות
  • צ'יפס אצות נורי
  • אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד
  • סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

תגובות אחרונות

  • daniella על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • הודיה על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • daniella על צ'יפס אצות נורי
  • עתר על צ'יפס אצות נורי
  • daniella על צרו קשר

ארכיון

  • יולי 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • מרץ 2014
  • פברואר 2014
  • ינואר 2014
  • דצמבר 2013
  • נובמבר 2013
  • אוקטובר 2013
  • אוגוסט 2013
  • יולי 2013
  • יוני 2013
  • מאי 2013
  • מרץ 2013
  • פברואר 2013
  • ספטמבר 2012
  • אוגוסט 2012
  • יולי 2012
  • אפריל 2011
  • נובמבר 2008

קטגוריות

  • Uncategorized
  • אופציה טבעונית
  • ארוחה קלה
  • ארוחת בוקר
  • ביצים
  • בשר בקר
  • בשר טחון
  • טבעוני
  • ירקות
  • מאפים
  • מנה עיקרית
  • מרקים
  • משקאות
  • מתוקים
  • נשנוש
  • סלטים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוף
  • פירות
  • שוקולד
  • שתי דקות וירקות
  • תוספת
  • תוצרת בית

כלים

  • הרשמה
  • התחבר
  • פיד RSS לפוסטים
  • הזנת RSS לתגובות
  • WordPress.org
© Copyright 2021 - פרפראות
Infinity Theme by DesignCoral / WordPress