יש זיווגים משמיים. נגיד, פטרוזיליה ולימון. נגיד, עגבניות ושום. קישואים ושמיר. תותים ושמנת. אחד הזיווגים החביבים עליי ביותר, שהוא באמת made in heaven לטעמי, הוא השילוב בין שוקולד לבוטנים מלוחים. משהו בשילוב בין המתוק למלוח, בעושר של הטעמים, פשוט שובה את לבי בכל פעם מחדש. עד כאן אתם איתי? מעולה.
אוקיי, עכשיו דמיינו לעצמכם את הדבר הבא: בסיס פריך ומתקתק מלמטה. ציפוי שוקולד מלמעלה. בתווך: מילוי קרמל עשיר, ובתוכו בוטנים מלוחים (שאף אחד לא יגיד סניקרס, בבקשה. זה פי אלף יותר טעים מסניקרס ואין בכלל מה להשוות). כזה. על הלשון שלכם. דמיינתם? יופי.
המתכון המקורי הוא של נייג'לה לוסון. היא מכינה תחתית מבצק פריך, וקרמל מחלב משומר, וציפוי שוקולד שעשוי משוקולד בלבד. אני המרתי את תחתית הבצק הפריך בתחתית של ביסקוויטים וחמאה, את מילוי הקרמל הכנתי בעצמי (כי אני נרתעת מהשומן הצמחי שבחלב המשומר), ולציפוי השוקולד הוספתי שמנת מתוקה.
יש לי איזה עניין עם קרמל. אני ממש אוהבת אותו. מצד שני, חצי מהפעמים שאני מכינה קרמל, אני שורפת אותו. מצד שלישי, אני לא נותנת לזה לרפות את ידיי, ומיד מכינה עוד אחד. הפעם הלכתי על מתכון שמצאתי ברשת, שהציע להתחיל בהמסת חמאה, ורק אז להוסיף את הסוכר, ולערבב ברציפות עד להמסתו. זה היה מאוד מעייף לזרוע שלי, ועם זאת, הצלחתי להימנע מלשרוף את הקרמל. אם אתם מעדיפים את הדרך המסורתית של המסת סוכר, ורק אחר כך הוספת חמאה, יחד עם השמנת, אתם מוזמנים לנקוט בה, קשה לי להאמין שזה משנה משהו מבחינת הטעם.
הנה המתכון המקורי.
ריבועי שוקולד, בוטנים וקרמל (בהשראת נייג'לה לוסון)
תבנית מרובעת באורך 23 ס"מ, או משהו דומה (לי היתה תבנית מלבנית באורכים קצת אחרים), מרופדת בנייר אפייה
לתחתית הביסקוויטים:
200 ג' ביסקוויטים פשוטים, מרוסקים במעבד מזון
100 ג' חמאה מומסת
למלית:
2 כוסות סוכר (השתמשתי כוס אחת סוכר חום וכוס אחת סוכר קנים, אבל גם לבן יילך)
200 ג' חמאה
1.5 מכלים שמנת מתוקה
250 ג' (כוס ורבע בערך) בוטנים קלויים ומלוחים ללא קליפה
לציפוי:
200 ג' שוקולד מריר
חצי מכל שמנת מתוקה
מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים והחמאה המומסת עד שהחמאה נספגת בפירורים. משטחים על גבי נייר האפייה שבתבנית.
מכינים את מלית הקרמל: ממסים בסיר קטן את החמאה. מוסיפים את הסוכר, ובוחשים ברציפות על גבי להבה בינונית למשך 6-8 דקות, עד שנוצר קרמל. מסירים מהאש לרגע, ומוסיפים בזהירות את השמנת. בזהירות, כי זה יגרום לסוכר לקפוץ ולרחוש ולבעבע, ולהתעצבן באופן כללי. מחזירים את הסיר לאש, ומערבבים שוב לתערובת אחידה. יכולה להיות שחלק מהסוכר נקרש, והערבוב מעל האש יסייע לו לחזור ולהמס.
מודדים כוס ו-3/4 מרוטב הקרמל, ומערבבים אותו עם הבוטנים המלוחים. יוצקים על תחתית הביסקוויטים, ומניחים קצת בפריזר.
בינתים מכינים את ציפוי השוקולד: ממסים את השוקולד בסיר כפול או במיקרו. מוסיפים חצי מכל שמנת מתוקה, ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.
מוציאים את התבנית מהפריזר, יוצקים עליה את ציפוי השוקולד, ומורחים אותו לציפוי אחיד בעזרת לקקן.
מחזירים למקפיא. כעבור כשעתיים, אפשר לחתוך לריבועים קטנים בעזרת סכין חדה. אפשר להחזיר למקפיא בתבנית, ואפשר להעביר לקופסא. אוכלים אותם ישר מהמקפיא. הנסיון שלי אומר, שריבוע אחד הוא לא מספיק, ושניים הם יותר מדי. נחשו כמה אני אוכלת.
תגובות אחרונות