• אודות
  • צרו קשר
פרפראות

Monthly Archives: יוני 2013

You are browsing the site archives by month.

חטיף אנרגיה אמיתי

30 ביוני 2013 3:37 pm / 14 Comments / daniella

צילמה: נעה קדמי המהממת (חוץ מאוכל, היא מצלמת משפחות ואירועים קטנים. אם תבקשו יפה, היא תבוא לצלם אתכם, בביתכם).

energy bar-20

אני זוכרת שכשהבנים שלי הלכו לגן, הגננות ביקשו מההורים להימנע מלשלוח חטיפים עם הילדים. ההורים מצאו דרך יצירתית לעקוף את ההוראה הזו, אולי בכלל מבלי לדעת שהם עוקפים אותה: חטיף אנרגיה.

להלן רשימת מרכיבים של חטיף אנרגיה של Nature Valley  שדליתי מהרשת (לא מצאתי רשימת מרכיבים של חטיף אנרג'י של שטראוס, או חטיפי שוגי, שאמנם לא מעזים להתקרא חטיפי אנרגיה, אבל ראיתי שרוב ההורים מתייחסים אליהם ככאלה). המרכיב השני הוא סוכר. המרכיב השלישי הוא שמן קנולה. המרכיבים השישי, השביעי והשמיני, הם צורות שונות של סוכר (דבש, סירופ סוכר חום, סירופ תירס עתיר פרוקטוז). אם נחבר את הסוכר הלבן עם יתר צורות הסוכר בחטיף הזה, הוא יהיה הראשון ברשימת המרכיבים (היצרן מחויב לפרסם את המרכיבים לפי כמותם במוצר, בסדר יורד).

אז תקשיבו, אם עד היום לא ידעתם, הגיע הזמן שתדעו: זה לא באמת חטיף אנרגיה. זה ממתק, ולא מהזן האיכותי. ואם אתם אוכלים אותו במקום שוקולד ומרגישים שאתם עושים משהו בריא, עזבו שטויות ולכו על השוקולד. יותר טעים ויותר בריא (בהנחה שמדובר בשוקולד משובח).

ואם דווקא בא לכם חטיף אנרגיה, הנה מתכון לאחד שבאמת נותן אנרגיה. הוא עשוי על טהרת האגוזים והשקדים, בתוספת שמן קוקוס ושוקולד 100%. הילדים שלי אכלו אותו ממש בשמחה לארוחת הבוקר. הכנתי אותו פעם אחת בלי שוקולד, פעם אחת בציפוי שוקולד, ופעם אחת עם השוקולד בפנים. בשלושת המקרים הוא היה טעים מאוד. בגרסאות השוקולדיות שלו, הוא הרגיש לי יותר כמו קינוח, ולא כמו ארוחת בוקר. לילדים שלי, שהיו אוכלים עוגת שוקולד בכל בוקר בשמחה לארוחת הבוקר אם הייתי מכינה להם, לא היתה בעיה כזו.

energy bar-6

כרגיל, המתכון ורסטילי למדי. קודם כל, אל תיבהלו מהשוקולד 100%. אפשר להחליף אותו בשוקולד 70% או בסתם שוקולד מריר, ואז יכול להיות שבכלל לא תצטרכו דבש. די בטוח, למעשה. אפשר גם להמיר אותו בקקאו, אבל זה חייב להיות קקאו איכותי, לא משהו פושטי מהסופר, כי אני חוששת שזה יקלקל את הטעם.

שמן קוקוס אפשר למצוא בכל חנות טבע, וגם בלא מעט סופרים, לפחות בתל אביב.  הוא גם טעים וגם ממש ממש בריא. אם אין לכם, אפשר להשתמש בחמאה מומסת.

אם תכינו את הגרסה הלא שוקולדית של החטיף, הוא חייב להישמר במקרר – אחרת יתפרק. גם שמן קוקוס וגם חמאה רכים מכדי להחזיק אותו פריך ויציב מחוצה לו. אני חושבת ששימוש בשוקולד יאפשר שמירה שלו מחוץ למקרר – אני לא בטוחה, כי לא הספקנו לבדוק. הם חוסלו במהירות האור.

גם השקדים, האגוזים וחמאת השקדים יכולים להיות מוחלפים בכל אגוז ו/או חמאת אגוז לבחירתכם. אני מאוד אהבתי את השילוב של שקדים ופקאנים.

energy bar-16

חטיפי אנרגיה אמיתיים, קראנצ'יים ושוקולדיים (מבוסס על המתכון הזה)

1/2 כוס אגוזי פקאן

1/2 כוס שקדים (השתמשתי בשקדים פרוסים)

1/4 כוס קמח שקדים (פשוט שקדים טחונים)

1/4 כוס קוקוס טחון

1/4 כוס חמאת שקדים

1/4 כוס שמן קוקוס

4 כפות (40 גרם) שוקולד 100%, או 70%, מומס (או קקאו משובח)

2-4 כפות דבש (לפי הטעם, ושימו לב, אם אתם משתמשים בשוקולד ממותק, לדעתי זה מיותר)

1 כפית תמצית וניל

1. מניחים בקערה של מעבד המזון את האגוזים והשקדים, ומקצצים מעט בכמה פולסים.

energy bar-10

2. מחממים מחבת יבשה על להבת הגז, וקולים בה את האגוזים והשקדים: מניחים אותם במחבת, ומערבבים מדי פעם. אחרי דקה מוסיפים את הקוקוס, וממשיכים לערבב, עד שהכל מזהיב מעט.

חטיף אנרגיה

3. מעבירים לקערה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, ומערבבים היטב.

חטיף אנרגיה1

4. מרפדים תבנית בגודל 10X20 ס"מ בנייר אפייה משומן קלות בשמן קוקוס.

5. מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים, מכסים היטב ומעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות.

6. אופציה לציפוי שוקולד:

במקום להכניס את ה-4 כפות שוקולד לתערובת, מערבבים עם כף דבש ושתי כפות חמאת שקדים, ומורחים על החטיפים, אחרי שהיו במקפיא חצי שעה לפחות. מחזירים להקפאה של חצי שעה נוספת להתייצבות של הציפוי.

אופציה לציפוי שוקולד לבן/חטיף שוקולד לבן: ממירים את השוקולד בחמאת קקאו (אפשר לקנות חמאת קקאו בחנויות לחובבי בישול).

7. מוציאים מהמקפיא, וחותכים לחטיפים (אני חתכתי לשישה) או לקוביות.

8. מאחסנים במקרר. מטיילים אליו כל רגע עד שהכל נגמר, וזה לא באמת משנה לאיזו צורה חתכתם את תכולת התבנית, היא תיגמר מהר.

energy bar-19

Posted in: ארוחה קלה, ארוחת בוקר, טבעוני, מתוקים, עוגיות, שוקולד / Tagged: חטיף אנרגיה

סלט כרובית צלויה ולימונית

13 ביוני 2013 7:41 am / 2 Comments / daniella

צילמה: נעה קדמי.

yogo grano-10

אני אוהבת כרובית. במרק או בסלט, בתנור או על הכיריים, מסתתרת בלביבה או מחופשת לאורז – אני פשוט אוהבת כרובית, כפי שניתן ודאי להבחין מהפוסטים בבלוג שלי.

yogo grano

במסעדות מזרחיות, שבהן פותחים שולחן עמוס במאזטים, מגישים שני סלטים שאני ממש אוהבת, על בסיס כרובית מטוגנת. אחד מהם, הוא של כרובית מטוגנת בטחינה, והשני, כרובית מטוגנת בשפע לימון, ולפעמים גם פטרוזיליה.

yogo grano-6

השילוב של פטרוזיליה, שום, לימון וקצת חריף  מענג את הלשון כל השנה, אבל אני מוצאת שהוא נעים במיוחד בקיץ. כרובית מטוגנת בשמן עמוק, כדרכם של דברים המטוגנים בשמן עמוק, יכולה להיות מאוד כבדה ולא נעימה, שלא לדבר על כמה שהטיגון בשמן מזוכך מזיק לבריאות, ולכן הלכתי על כרובית צלויה בתנור. אני מוצאת שהתוצאה זהה בטעמה ואף מתעלה על המקור המטוגן, כי היא לא משאירה טעם לוואי כבד של טיגון עמוק, ומצליחה לצאת מהתנור שחומה, שמנונית במידה, ופריכה בקצוות.

Recently Updated

הפלפל החריף נותן נשיכה עוקצנית עדינה, אך אם אינכם מחבבים טעמים חריפים, ניתן לוותר עליו מבלי לפגום בטעמה של המנה.

נעה הציעה, בחוכמתה, להוסיף לסלט גם נענע קצוצה, מה ששדרג אותה אף יותר והגביר את האפקט המצנן שלה, ואין להמעיט בחשיבותו של אפקט מצנן בחודש יוני בתל אביב.

yogo grano-7

סלט כרובית צלויה ולימונית

1 ראש כרובית גדול, מפורק לפרחים

3 כפות שמן זית

מעט מלח גס

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ

10-20 עלי נענע, קצוצים

2 שיני שום, כתושות

חצי עד רבע פלפל חריף, קצוץ

מיץ מלימון אחד עסיסי

שמן זית

מלח ופלפל

  1. מערבבים בקערה את פרחי  הכרובית ושמן הזית, עד שהפרחים מצופים בשכבה דקה של שמן. מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ובוזקים מעט מלח גס.
  2. מניחים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות, ואופים כחצי שעה, עד שפרחי הכרובית שחומים ורכים. מוציאים ומצננים (ונזהרים לא לנשנש את הכל בזמן הצינון, זה ממכר).
  3. מניחים בקערת הגשה, ומוסיפים את כל יתרת החומרים: פטרוזיליה ונענע קצוצות, שום כתוש, פלפל קצוץ.
  4. מתבלים בשמן זית ובמיץ לימון לפי הטעם. הסלט אמור להיות לימוני מאוד. ממליחים בעדינות ומפלפלים.

גיוון: אפשר, כמובן, כמנהג המסעדות, להשתמש בלימון, בשום ובפטרוזיליה כדי להכין טחינה לימונית וירקרקה, ולהטביע בה את פרחי הכרובית. שתי האפשרויות מהנות מאוד.

Posted in: ארוחה קלה, טבעוני, ירקות, סלטים, תוספת / Tagged: כרובית, סלט כרובית

גביעי יוגורט ופרי

11 ביוני 2013 2:55 pm / Leave a Comment / daniella

צילמה: נעה קדמי.

 yogo grano-13

זוכרים את ה – quest שלי למציאת ארוחת בוקר לילדים, שתהיה מקובלת גם עליהם וגם עליי? ושייקח זמן סביר להכין אותה? אז הנה עוד תחנה בדרך הזו. עוד מנה שהם נהנים ממנה לפרקים, גם אם אינם מוכנים להיפרד לנצח מדגנים בחלב למענה.

כשהייתי ילדה, ואחר כך נערה, ממש אהבתי את כל מעדני החלב, בהתחלה הפשוטים (כי זה מה שהיה – פרילי ופריגורט, זוכרים?), ואחר כך המתוחכמים. מתישהו זה עבר לי. היום אין לנו בבית מעדני חלב בכלל, מה שכמובן הופך את כל הדברים הללו למשאת נפש עבור שלושת הילדים שלי.

מדי פעם, כשמתחשק לי משהו מתוק, אני מערבבת יוגורט עם קצת דבש או פירות, או עם ריבה ללא סוכר, מה שמכונה " מעדן פירות" – כל הסן-דלפורים למיניהם.

מכיוון שחיבור בין יוגורט לריבה הוא מעשה פשוט וזריז, קל מאוד להגיש את זה לארוחת בוקר, והאמת שזה כמעט לא מתכון, רק מערבבים דברים.

יש שתי תחנות בדרך לערבוב: חצי שעה של ניקוז היוגורט, תביא אותו לגבהים חדשים של טעם, וערבוב עם קצת וניל ודבש, להקהות את העוקץ החמצמץ שלו ולהפוך אותו לדומה יותר ליוגורטים המתקתקים המסחריים.

yogo grano-11

אני משתמשת ביוגורט של תנובה, 7% שומן, שמגיע בכדים של ליטר וחצי ויש לו פקק ירוק. גם  הכד בעל המכסה האדום שבו 4.5% שומן יצלח, או היוגורט של תנובה שיש לו ציור של פרחים על הגביע. גם היוגורטים של מחלבת השומרון ואלה שמתקראים "יוגורט יווני" יעבדו מצוין.  אני לא אוהבת את היוגורטים שקוראים להם "ביו" ויש להם 3% שומן ומטה ומרקם נוזלי, ולא בטוחה שניתן לנקז אותם (לא ניסיתי).

מבחינת הריבה – אתם מוזמנים להשתמש בכל ריבה ללא סוכר שאתם אוהבים, או בריבה עם סוכר, או בריבה שהכנתם לבד. אם אתם אוכלים את זה מיד, גם פירות חתוכים יעבדו מצוין (אם כי סביר להניח שזה יהיה פחות מתוק, הריבות הללו מאוד מתוקות). אני שמתי 2 כפיות ריבה בכל כלי, כי הילדים שלי אוהבים את המתיקות. נעה גרסה שכפית וחצי היו מספיקות לה.

yogo grano-12

להגשה, השתמשתי בשלוש צנצנות קטנות של חרדל אנגלי, בנפח של 150 מ"ל. אתם מוזמנים להשתמש בכל כלי שיש לכם, למשל כוסות זכוכית קטנות לקפה טורקי. אני ממליצה לא לוורת על ההגשה הנאה בכוס זכוכית לטובת כוס חד פעמית מפלסטיק, למשל, כי אנחנו אוכלים גם עם העיניים.

yogo grano-15

גביעי יוגורט ופרי (לשלושה כלים בנפח של 150 מ"ל)

3 גביעי יוגורט (או 600 ג', אם אתם קונים כד)

1 כף גדושה דבש

1 כפית תמצית וניל

6 כפיות ריבה ללא סוכר, כמו סן-דלפור

  1. מניחים את היוגורט במסננת מרופדת בבד חיתול (או ברב-מגבת או אפילו במגבות נייר). מניחים את המסננת בתוך קערה, ונותנים ליוגורט להתנקז חצי שעה במקרר.
  2. מוציאים את היוגורט המנוקז לקערה, ומערבבים בעזרת מטרפה או מזלג, עד למרקם חלק. מוסיפים את הדבש והווניל, ומערבבים שוב.
  3. מניחים שתי כפיות ריבה בתחתית של שלוש כוסות או צנצנות בנפח של 150 מ"ל.
  4. יוצקים יוגורט מעל הריבה, עד לשפת הכלי, ומגישים.
  5. ניתן לאחסן יומיים-שלושה במקרר.
Posted in: ארוחה קלה, ארוחת בוקר, מתוקים, נשנוש

גרנולה ביתית

9 ביוני 2013 3:22 pm / Leave a Comment / daniella

צילום, סטיילינג ומצב-רוח טוב: נעה קדמי.  

       yogo grano-2

שלום, קוראים לי דניאלה, והילדים שלי אוכלים דגנים בבוקר. לפחות חלקם. עם חלב.  הנסיון שלי למצוא לזה תחליף שיניח את דעתם, טרם הגיע לקיצו. הם ישמחו להחליף את הדגנים בפנקייקס, עוגת שוקולד או קרואסון, כמובן. אני מחפשת ארוחת בוקר שתענה על דרישות הטעם שלהם, ועל הדרישות הבריאותיות שלי. ושאפשר יהיה להכין אותה בבוקר בזמן סביר. טרם נמצאה פשרה כזו שהחזיקה לאורך זמן.

גרנולה היתה מועמד מצוין שהחזיק לזמן קצר, עד שעבר להם. אני לא מבינה למה, כי בעיני גרנולה ביתית עולה עשרות מונים על צ'יריוס עם חלב. טוב, בעיני רוב המאכלים בעולם עולים עשרות מונים על צ'יריוס עם חלב, אז כנראה שזו לא חוכמה.

בכל מקרה, אשתף אתכם במסע שלי למציאת ארוחת בוקר שתהלום את הצרכים של כולנו.

קצת התלבטתי בקשר למתכון הזה. יש המון מתכונים ברשת לגרנולה ביתית, ואני מניחה שרובם טובים, כי גרנולה ביתית היא קלה להכנה.

מצד שני, ובניגוד למה שהייתי מצפה, למרות שלא מעט אנשים אוכלים גרנולה, רובם לא מכינים אותה. ולכן החלטתי שיש מקום למתכון הזה, שיהווה קריאה לכל חובבי הגרנולה באשר הם, להכין אותה לבד.

yogo grano-16

פוחדים מעבודה קשה? העבודה היא לערבב את כל המרכיבים ולוודא שהם לא יישרפו בתנור. לא כזה מסובך. במיוחד אם משתמשים בטיימר.  והטעם? הו, הטעם. גרנולה טרייה היא כל כך הרבה יותר עשירה בטעמה מזו הקנויה. ואנחנו יודעים בדיוק מה הכנסנו לשם: הכל מרכיבים איכותיים ומשובחים.

 yogo grano-17

אני אוהבת את הגרנולה שלי עשירה יחסית: על חצי קילו שיבולת שועל, אני מוסיפה חצי קילו תערובת של אגוזים, זרעים ופירות יבשים. אתם מוזמנים לשחק עם הכמויות איך שמתחשק לכם.

כמרכיב שומני, השתמשתי בחמאה. אפשר בהחלט להשתמש גם בשמן  בעל טעם נייטרלי – אבל קחו בחשבון שזה ממש לא בריא. מי שרוצה להימנע מחמאה מטעמי מוסר או בריאות, אני ממליצה לו לנסות לשים את ידיו על שמן זית כתית שעשוי מזיתי לצ'ינו, שטעמו עדין ונייטרלי.

להמתקה, השתמשתי בלא הרבה דבש. אפשר להמיר אותו באגאבה, סירופ מייפל או סתם סוכר. המתיקות היא עדינה ואני מעדיפה לשלוט בה, ולהוסיף דבש ליוגורט אם ארצה, מאשר לקבל גרנולה מתוקה כמו סוכריה.

תערובת האגוזים והפירות היבשים המוצעת היא בגדר המלצה בלבד, ואתם מוזמנים לשנותה בהתאם לטעמכם ולמה שיש במזווה שלכם.

 yogo grano-18

גרנולה ביתית

500 ג' שיבולת שועל (לא עדינה ולא מהירת הכנה)

100 ג' זרעי חמניה

100 ג' זרעי דלעת

100 ג' שבבי שקדים

100 ג' קוקוס טחון

100 ג' צימוקים

100 מ"ל דבש (5 כפות)

100 ג' חמאה, מומסת

2 כפיות שטוחות קינמון

1 כף תמצית וניל

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים, פרט לצימוקים. אם בחרתם בפירות יבשים נוספים – הם לא נכנסים לתנור! מוסיפים אותם בסוף.

יוצקים מעל את הדבש, הווניל והחמאה המומסת, ומערבבים, בכף או בידיים, עד שהכל קצת רטוב מהדבש ומהחמאה.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, בשכבה לא עבה. אני משתמשת בשתי תבניות של התנור. אופים 20-30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, ומוציאים פעם אחת כדי לערבב – יש לתערובת נטייה להשחים בקצוות.

כעבור 20 דקות או כשהגרנולה זהובה ומוכנה, מוציאים מהתנור ומצננים. מערבבים פנימה את הצימוקים. מאחסנים בקופסה אטומה. לדעתי זה יכול להחזיק חודש  בקלות, לא חושבת שיצא לנו לבדוק את זה אי פעם.

Posted in: ארוחה קלה, ארוחת בוקר, מתוקים / Tagged: גרנולה, גרנולה ביתית

הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

-הצטרף ל 770 מנויים נוספים

פוסטים אחרונים

  • דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות
  • צ'יפס אצות נורי
  • אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד
  • סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

תגובות אחרונות

  • daniella על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • הודיה על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • daniella על צ'יפס אצות נורי
  • עתר על צ'יפס אצות נורי
  • daniella על צרו קשר

ארכיון

  • יולי 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • מרץ 2014
  • פברואר 2014
  • ינואר 2014
  • דצמבר 2013
  • נובמבר 2013
  • אוקטובר 2013
  • אוגוסט 2013
  • יולי 2013
  • יוני 2013
  • מאי 2013
  • מרץ 2013
  • פברואר 2013
  • ספטמבר 2012
  • אוגוסט 2012
  • יולי 2012
  • אפריל 2011
  • נובמבר 2008

קטגוריות

  • Uncategorized
  • אופציה טבעונית
  • ארוחה קלה
  • ארוחת בוקר
  • ביצים
  • בשר בקר
  • בשר טחון
  • טבעוני
  • ירקות
  • מאפים
  • מנה עיקרית
  • מרקים
  • משקאות
  • מתוקים
  • נשנוש
  • סלטים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוף
  • פירות
  • שוקולד
  • שתי דקות וירקות
  • תוספת
  • תוצרת בית

כלים

  • הרשמה
  • התחבר
  • פיד RSS לפוסטים
  • הזנת RSS לתגובות
  • WordPress.org
© Copyright 2021 - פרפראות
Infinity Theme by DesignCoral / WordPress