צילמה וטעמה: נעה קדמי.
הרעיון המקורי היה להכין ממרח דמוי-נוטלה שיהיה טעים לילדים, ויפיס את דעתי מבחינת המרכיבים שלו.
מצד שני, ממרח נוטלה הוא לא בדיוק מצרך יומיומי אצלנו בבית.
מצד שלישי, כשיש לי ממרח דמוי- נוטלה, רק פי אלף יותר טעים, וכפית, לא בטוח כמה מזה יגיע לילדים. לא הרבה, כנראה.
פעם, לפני המון שנים, הייתי קונה אבקת נוגט. הרעיון המקורי היה להשתמש בזה, כמובן, לשלל הקינוחים שהייתי מכינה תדיר. לרוב הייתי מכינה עם זה קינוח אחד, נניח בראוניז נוגט בשלוש שכבות (איבדתי את המתכון, אל תטרחו לבקש), ושארית הצנצנת היתה נעלמת באופן מסתורי, ממש מהר. אין לי מושג איך. אני אף פעם לא נהגתי לאכול את זה בכפית ליד המחשב. מעולם.
ככה בדיוק נהגתי עם ממרח הנוטלה הביתי, ולכן אולי כדאי שלא אכין אותו יותר מדי פעמים.
הכנתי שתי גרסאות. הגרסה הראשונה, סופר-אגוזית, סופר-מרירה, הילדים העוו את פניהם, וכל המבוגרים ממש אהבו. היא גרגרית יותר ומוצקה יותר ממרח הנוטלה המקורי.
הגרסה השניה הרבה יותר קלילה, קרמית ודומה למקור, והשביעה את רצון המבוגרים והילדים כאחד.
אם אתם אוהבים את השוקולד שלכם הארדקור, לכו על הגרסה הראשונה. אם זה לילדים, לכן על השניה. והאמת? נסו את שתיהן. שתיהן ממש טובות. בגרסה השניה יש שמנת מתוקה. מי שנמנע ממוצרי חלב, יכול לדעתי להמיר אותה בקלות בקרם קוקוס. זה יוסיף גם גוון קוקוסי משמח לכל העסק.
ממרח דמוי נוטלה אגוזי ושוקולדי, למיטיבי שוקולד מריר
200 ג' אגוזי לוז
40 ג' עיסת שוקולד (המכונה גם שוקולד 100%. אפשר להשתמש גם בשוקולד 70%, ולהמתיק פחות)
3 כפות שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
2-4 כפות אגאבה, דבש או מייפל טהור
- קולים את אגוזי הלוז: מניחים על תבנית, אופים בערך 15-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, עד שהאגוזים מקבלים צבע שחום נאה. מצננים מעט.
- מקלפים את האגוזים: משפשפים אותם בין כפות הידיים. הקליפות נושרות בקלות. לא מתרגשים אם על חלק מהאגוזים נשארת קצת קליפה, זה ממש לא נורא.
- מכינים חמאת אגוזי לוז: מניחים את האגוזים הקלופים במעבד מזון, ומעבדים עד שנוצרת חמאה. במידת הצורך, מפסיקים מדי פעם את פעולת המעבד, ודוחפים למטה את האגוזים בעזרת לקקן.
- ממיסים את עיסת השוקולד, ומוסיפים לקערת המעבד.
- מוסיפים את יתרת החומרים (מתחילים עם מעט ממתיק, וטועמים כדי להחליט כמה להוסיף), ומעבדים לתערובת אחידה.
- מעבירים את הממרח שנוצר לצנצנת זכוכית.
- לוקחים כפית, מחסלים את תכולת הצנצנת, ותוהים למה לא אכלנו את הכל כמו שהוא, היישר מקערת המעבד.
ממרח דמוי נוטלה עשיר וקרמי
200 ג' אגוזי לוז
30 ג' עיסת שוקולד
5 כפות סירופ מייפל טהור (או אגאבה או דבש)
200 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
מכינים בדיוק כמו במתכון שלמעלה. התוצאה קצת נוזלית, לא להיבהל.
מעבירים לצנצנת, ומאחסנים במקרר. כשהממרח מצטנן, התוצאה קרמית-אגוזית-שוקולדית נהדרת. נסיינים שבדקו את הממרח הזה מול ממרח נוטלה מקורי, גרסו שהוא יותר אגוזי ויותר מריר. אלה הם שני יתרונות, לטעמי.
בתאבון!
תגובות אחרונות