• אודות
  • צרו קשר
פרפראות

Monthly Archives: יולי 2013

You are browsing the site archives by month.

ממרח נוטלה ביתי בשתי גרסאות

28 ביולי 2013 6:38 am / 16 Comments / daniella

DSC_4844

צילמה וטעמה: נעה קדמי.

הרעיון המקורי היה להכין ממרח דמוי-נוטלה שיהיה טעים לילדים, ויפיס את דעתי מבחינת  המרכיבים שלו.

DSC_4811

מצד שני, ממרח נוטלה הוא לא בדיוק מצרך יומיומי אצלנו בבית.

מצד שלישי, כשיש לי ממרח דמוי- נוטלה, רק פי אלף יותר טעים, וכפית, לא בטוח כמה מזה יגיע לילדים. לא הרבה, כנראה.

DSC_4628

פעם, לפני המון שנים, הייתי קונה אבקת נוגט. הרעיון המקורי היה להשתמש בזה, כמובן, לשלל הקינוחים שהייתי מכינה תדיר. לרוב הייתי מכינה עם זה קינוח אחד, נניח בראוניז נוגט בשלוש שכבות (איבדתי את המתכון, אל תטרחו לבקש), ושארית הצנצנת היתה נעלמת באופן מסתורי, ממש מהר. אין לי מושג איך. אני אף פעם לא נהגתי לאכול את זה בכפית ליד המחשב. מעולם.

DSC_4646

ככה בדיוק נהגתי עם ממרח הנוטלה הביתי, ולכן אולי כדאי שלא אכין אותו יותר מדי פעמים.

DSC_4766

הכנתי שתי גרסאות. הגרסה הראשונה, סופר-אגוזית, סופר-מרירה, הילדים העוו את פניהם, וכל המבוגרים ממש אהבו. היא גרגרית יותר ומוצקה יותר ממרח הנוטלה המקורי.

DSC_4785

הגרסה השניה הרבה יותר קלילה, קרמית ודומה למקור, והשביעה את רצון המבוגרים והילדים כאחד.

אם אתם אוהבים את השוקולד שלכם הארדקור, לכו על הגרסה הראשונה. אם זה לילדים, לכן על השניה. והאמת? נסו את שתיהן. שתיהן ממש טובות. בגרסה השניה יש שמנת מתוקה. מי שנמנע ממוצרי חלב, יכול לדעתי להמיר אותה בקלות בקרם קוקוס. זה יוסיף גם גוון קוקוסי משמח לכל העסק.

ממרח דמוי נוטלה אגוזי ושוקולדי, למיטיבי שוקולד מריר

   ממרח נוטלה הארדקור

200 ג' אגוזי לוז

40 ג' עיסת שוקולד (המכונה גם שוקולד 100%. אפשר להשתמש גם בשוקולד 70%, ולהמתיק פחות)

3 כפות שמן קוקוס

1 כפית תמצית וניל

2-4 כפות אגאבה, דבש או מייפל טהור

  1. קולים את אגוזי הלוז: מניחים על תבנית, אופים בערך 15-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, עד שהאגוזים מקבלים צבע שחום נאה. מצננים מעט.
  2. מקלפים את האגוזים: משפשפים אותם בין כפות הידיים. הקליפות נושרות בקלות. לא מתרגשים אם על חלק מהאגוזים נשארת קצת קליפה, זה ממש לא נורא.
  3. מכינים חמאת אגוזי לוז: מניחים את האגוזים הקלופים במעבד מזון, ומעבדים עד שנוצרת חמאה. במידת הצורך, מפסיקים מדי פעם את פעולת המעבד, ודוחפים למטה את האגוזים בעזרת לקקן.
  4. ממיסים את עיסת השוקולד, ומוסיפים לקערת המעבד.
  5. מוסיפים את יתרת החומרים (מתחילים עם מעט ממתיק, וטועמים כדי להחליט כמה להוסיף), ומעבדים לתערובת אחידה.
  6. מעבירים את הממרח שנוצר לצנצנת זכוכית.
  7. לוקחים כפית, מחסלים את תכולת הצנצנת, ותוהים למה לא אכלנו את הכל כמו שהוא, היישר מקערת המעבד.

ממרח דמוי נוטלה עשיר וקרמי

ממרח נוטלה קרמי

200 ג' אגוזי לוז

30 ג' עיסת שוקולד

5 כפות סירופ מייפל טהור (או אגאבה או דבש)

200 מ"ל שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל

מכינים בדיוק כמו במתכון שלמעלה. התוצאה קצת נוזלית, לא להיבהל.

מעבירים לצנצנת, ומאחסנים במקרר. כשהממרח מצטנן, התוצאה קרמית-אגוזית-שוקולדית נהדרת. נסיינים שבדקו את הממרח הזה מול ממרח נוטלה מקורי, גרסו שהוא יותר אגוזי ויותר מריר. אלה הם שני יתרונות, לטעמי.

בתאבון!

Posted in: טבעוני, מתוקים, נשנוש, שוקולד

סלט מאש וכרובית עם ענבים ירוקים, גבינת עזים וזרעי חמניה

11 ביולי 2013 7:49 am / Leave a Comment / daniella

DSC_4734

התעלתה על עצמה בתצלומים יפהפיים: נעה קדמי

DSC_4673-2

כל עונה של השנה היא עונה טובה לסלט מבחינתי, אבל אין ספק שבקיץ מפלס הסלטים עולה. גם כי חם ואין כוח לטרוח יותר מדי במטבח, גם כי חם ואין חשק ממש לאכול אוכל מבושל, גם כי חם וסלט מצנן את הגוף, וגם, ובכן, כי חם. האם כבר ציינתי את זה? ואני דווקא פחות סובלת מהחום יחסית לרוב האנשים.

DSC_4706

שמתי לב שיש לי כמה חוקים בלתי-כתובים כשאני מכינה סלט. לא תמיד אני מיישמת את כולם, אבל לרוב אני מיישמת את רובם.  כמעט תמיד יהיה שם פרי. כמעט תמיד יהיו שם אגוזים או גרעינים, קלויים קלות על מחבת יבשה. לעתים קרובות תהיה שם גבינה. אני משתדלת גם שיהיה צבעוני. כאן לא הצלחתי בהקשר הצבעוני. קיוויתי להשתמש בענבים אדומים, אבל לא היו לי. עדיין יצא סלט יפה ומעורר תאבון במראהו.

סלט מאש, ענבים וזרעי חמניה

השתמשתי במאש מושרה ומונבט. מאש ועדשים ידידותיים מאוד להנבטה, ולעתים קרובות מתחילים להוציא מבט כבר בהשריה, בייחוד בקיץ. המאש בושל קלות, כך שיתרכך אבל עדיין יהיה נגיס. אפשר בהחלט להשתמש במאש שלא הונבט, ואפילו שלא הושרה. ההשריה וההנבטה מקלות מאוד על עיכול הקטניות ומסייעות לנו להיפטר מהחומצה הפיטית (שלא טובה לנו, כי היא מונעת או מעכבת ספיגה של חומרים כמו סידן וברזל).

DSC_4678

סלט מאש וכרובית עם ענבים ירוקים, גבינת עזים וזרעי חמניה

1.5 כוסות מאש מבושל  (שזה בערך 3/4 כוס מאש לא מבושל ולא מונבט, ובערך כוס ורבע מאש מונבט לפני בישול)

חצי ראש כרובית בינונית, מפורק לפרחים

2 כפות שמן זית

מעט מלח גס

1 כוס ענבים, חצויים

חצי כוס זרעי חמניה, קלויים קלות על מחבת יבשה

חצי גליל גבינת פרומעז, חתוך לקוביות

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ

שמן זית ומיץ לימון טרי – בנדיבות

מלח גס ופלפל טחון טרי – לפי הטעם

  1. מערבבים את פרחי הכרובית עם שתי כפות שמן זית ומעט מלח גב, וצולים אותם בחום בינוני עד השחמה. מצננים.
  2. מערבבים בקערה את כל החומרים.
  3. מתבלים בשמן זית ומיץ לימון, במלח ובפלפל, ומערבבים שוב. טועמים ומתקנים תיבול.
Posted in: ארוחה קלה, ירקות, סלטים

לביבות תרד וקשקבל

4 ביולי 2013 2:28 pm / 2 Comments / daniella

DSC_0562-2

צילמה במצלמתה החדשה וההורסת: נעה קדמי.

הרומן שלי עם תרד התחיל מאוחר. ממש מאוחר. אף פעם לא הייתי משונאות התרד, אך מעולם לא רדפתי אותו. הוא לא עלה על שולחננו כשהייתי ילדה, בטח שלא דרך קבע, ופגשתי אותו בעיקר בתכניות של פופאי, ולפעמים בתוך בורקס. מתישהו, כמבוגרת, הזדמן לי לטעום ממנו פה ושם, בעיקר במטבח ההודי, ולהבין שאני מחבבת את הירוק-ירוק הזה, אך לא יותר.

DSC_0483-2

ואז, לפני יותר משנה, בישלתי אצל לקוחה חובבת תרד מושבעת, שהביאה לי בכל שבוע קופסא גדולה של תרד אורגני, ממנו רצתה שאכין לה מיני תבשילים. כאן כבר התאהבתי. קודם כל: הוא מלוח! לעלי התרד, בדומה לסלרי או בוטנים, יש בת-טעם מלוחה ונעימה, שמאוד נדירה בירקות (לפחות באלה שאני מכירה.רוב הירקות שאני מכירה, כשהם אינם מומלחים, יש להם נטיה למתקתקות). הוא טעים גם טרי וגם מבושל, גם בתנור וגם במחבת, גם בפשטידה וגם בסלט. בקיצור, כיף.

לביבות, לעומת זאת, תמיד אהבתי, ומעולם לא שמרתי אותן לחנוכה. הלביבות האלה הן טעימות ופריכות. אני טיגנתי אותן בגי שהכנתי בעצמי. גי (או גהי), המכונה גם סמנה (אצל התימנים), היא חמאה מזוקקת. הזיקוק שלה הופך אותה קודם כל, לקלה יותר לעיכול גם למי שמתקשה לעכל מוצרי חלב, וכן לעמידה בהרבה בטמפרטורה גבוהה. הגי לא מתחמצנת בטיגון כי אין בה (או יש בה מעט) מוצקי חלב. עם זאת, פעמים רבות אפיתי את הלביבות הללו, והן נפלאות גם כך (באפיה, מרחו כל לביבה בשמן זית לפני הכנסתן לתנור, ואפו בחום של 180 מעלות).

השתמשתי בקופסא גדולה של תרד שנרכשה בשוק. בשוק, התרד מגיע מחובר לענפים, ודורש עבודת פירוק ותלישה, שמביאה לבלאי של כמעט 50%. היה לי ברוטו של 750 גרם עלי תרד, שהגיע לנטו של 400 גרם. מנסיוני, הקופסאות שנמכרות ברשתות השיווק מגיעות כבר ללא ענפים וגבעולים, וכתוב עליהן משקלן. כך או כך, אם יש לכם 100 גרם יותר או פחות לא הייתי מתרגשת.

DSC_0511-Edit-Edit

בלביבות הללו אין ביצים. לעומת זאת, יש בהן יוגורט וגבינת קשקבל. אפשר בקלות להמיר את גבינת הקשקבל בגבינה אחרת, או פשוט להשמיט אותה. מי שרוצה לטבען את המתכון, יכול לשים עוד כף או שתיים של טחינה במקום היוגורט.

DSC_0578

לביבות תרד וקשקבל

400 ג' תרד, קצוץ גס

1 בצל, קצוץ

1 גביע יוגורט

3 כפות טחינה

50 ג' קשקבל, מגוררת

2-3 כפות שיבולת שועל (או פירורי לחם)

מלח ופלפל

שמן זית או גי, לטיגון או מריחה

  1. מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שמתחיל להזהיב.
  2. מוסיפים את התרד, ומטגנים עד שרוב הנוזלים מתאדים והוא נעשה סמרטוטי. יתכן שלא יהיה לכם מקום במחבת – שימו כמה תרד שאפשר, חכו קצת שיסתמרטט, והוסיפו את יתרת התרד.

לביבות תרד

3. מעבירים את התרד לקערה (אם הוא מגיר נוזלים אפשר לסחוט אותו קצת), מוסיפים את יתרת החומרים, ומערבבים לתערובת אחידה. אם יש צורך, מוסיפים מעט טחינה, יוגורט או שיבולת שועל. לא מתרגשים אם התערובת קצת רכה.

DSC_0598

4. מחממים גי או שמן זית במחבת, לטיגון חצי-עמוק, יוצרים לביבות, ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים. מוציאים למגבת נייר, לספיגת עודפי השומן. מגישים עם יוגורט, ומתענגים.

לביבות תרד1

לאפיית הלביבות: מניחים אותן על נייר אפייה ששומן בשמן זית, מושחים כל לביבה בשמן זית, ואופים עד שמזהיב משני הצדדים, בערך חצי שעה. אפשר להפוך אותן פעם אחת באמצע.

DSC_0627

Posted in: ארוחה קלה, ארוחת בוקר, ירקות, מנה עיקרית, תוספת / Tagged: לביבות, לביבות תרד

הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

-הצטרף ל 769 מנויים נוספים

פוסטים אחרונים

  • דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות
  • צ'יפס אצות נורי
  • אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד
  • סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

תגובות אחרונות

  • daniella על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • הודיה על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • daniella על צ'יפס אצות נורי
  • עתר על צ'יפס אצות נורי
  • daniella על צרו קשר

ארכיון

  • יולי 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • מרץ 2014
  • פברואר 2014
  • ינואר 2014
  • דצמבר 2013
  • נובמבר 2013
  • אוקטובר 2013
  • אוגוסט 2013
  • יולי 2013
  • יוני 2013
  • מאי 2013
  • מרץ 2013
  • פברואר 2013
  • ספטמבר 2012
  • אוגוסט 2012
  • יולי 2012
  • אפריל 2011
  • נובמבר 2008

קטגוריות

  • Uncategorized
  • אופציה טבעונית
  • ארוחה קלה
  • ארוחת בוקר
  • ביצים
  • בשר בקר
  • בשר טחון
  • טבעוני
  • ירקות
  • מאפים
  • מנה עיקרית
  • מרקים
  • משקאות
  • מתוקים
  • נשנוש
  • סלטים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוף
  • פירות
  • שוקולד
  • שתי דקות וירקות
  • תוספת
  • תוצרת בית

כלים

  • הרשמה
  • התחבר
  • פיד RSS לפוסטים
  • הזנת RSS לתגובות
  • WordPress.org
© Copyright 2021 - פרפראות
Infinity Theme by DesignCoral / WordPress