צילמה : נעה קדמי.
יש לי יחסים שנויים במחלוקת עם דלעת. כי מצד אחד, היא כתומה וטעימה. מצד שני, יש לה חוטים מעצבנים כאלה, אז למה שלא נאכל כבר בטטה וגמרנו?
אני בטוחה את שאת הרעיון למתכון הזה מצאתי ברשת, אבל לא מצאתי את המתכון המקורי שהעניק לי את ההשראה.
כמות נדיבה של שומן, תבלינים, והרבה זמן – זה בעצם כל מה שהדלעת מבקשת מאיתנו. התוצאה היא עשירה בטעימה, נימוחה בפה, הדלעת איכשהו מאבדת את החוטיות המעצבנת שלה באפייה הממושכת בחתיכה אחת, והשמחה גדולה ורבה. זה ממש ממש טעים.
השתמשתי כאן בכמות נדיבה מאוד של חמאה. אפשר להמיר אותה שמן זית או שמן קוקוס, ואפשר גם להוריד אותה בחצי, למי שנבהל מהכמות הגדולה, למרות שרובה מוצאת את דרכה לקרקעית התבנית, ומי שלא יבחר לשתות אותה הישר משם, יכול להיות רגוע למדי.
אני מסירה את רוב התבלינים מהדלעת בתום האפיה, מתוך הנחה שהם כבר בישמו את הדלעת בטעמם, אבל אתם מוזמנים לעשות כרצנוכם.
דלעת צלויה בתנור
חתיכת דלעת במשקל 1 ק"ג בערך
1 כפית זנגביל טחון
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית זרעי כוסברה
חצי כפית קינמון
1 כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור
50-100 ג' חמאה (השתמשתי ב-100, וכנראה שקצת הגזמתי), או רבע עד חצי כוס שמן זית
- מערבבים יחד את כל התבלינים.
- מניחים את הדלעת על נייר אפייה, ומפזרים מעל את התבלינים.
- פורסים את החמאה לפרוסות או חותכים לקוביות, ומפזרים על גבי הדלעת.
- עוטפים את פיסת הדלעת כולה בנייר אפייה. אצלי גליון אחד מלמטה לא הספיק, ולכן הוספתי אחד מלמעלה, ותחבתי את קצותיו תחת הדלעת.
- מניחים בתבנית, ואופים שעה עד שעתיים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (כעבור שעה, מוציאים את הדלעת ופורסים אותה באמצע. אם היא רכה ונימוחה בטעמה, למרות שבשרה עדיין יציב, היא מוכנה. אם עדיין לא, מכניסים לעוד חצי שעה).
תגובות אחרונות