צילמה והממה: נעה קדמי.
רונית כפיר היא אחותי, אבל לא מאותם הורים. בנוסף להיותה אינטליגנטית, רהוטה, מצחיקה, מגניבה ויפה, היא גם מכינה אוכל ממש ממש טעים. כן, כן, היא רבת מעלות כרימון.
התמזל מזלנו, ובנוסף להיותנו חברות, גם הילדים שלנו חברים. באחת הפעמים שביקרנו אותם, רונית הכינה מנה מחזה עוף טחון, שהיא קראה לה "חזה עוף בורמזי". היא סיפרה לי בהתרגשות על איך פעם חבר שלהם הגיע עם המנה הזו לאיזו מסיבה וכולם עטו עליה, ואחרי שטעמתי ממנה, הבנתי למה, ומיד ביקשתי את המתכון.
מקור המתכון הוא של אהרוני, והוא קורא לו "עוף בצ'ילי ולימון" או משהו כזה. אין לי מושג מי סבור שמקורו בורמזי ומדוע, ואין לי מושג אם זה נכון או לא, אבל המנה הזו הפכה לאחת ממנות הדגל בביתנו, ושמה התקבע, למרות שערכנו מקצה שינויים במתכון המקורי.
כבר הזדמן לי להשתמש להכנתה בחזה עוף טחון, חזה עוף קצוץ (שקוצצים לבד במעבד מזון בפולסים. ממש טעים), פרגיות טחונות או קצוצות, בשר לבן ובשר בקר. הטעמים העזים של לימון, זנגביל, שום ורוטב סויה, מחמיאים לכל סוגי הבשר ועושים שמח ומרענן בפה.
אני התאמתי את המתכון לצרכים שלנו, שזה בעיקר אומר לצרכים של הילדים שלנו, ואני מכינה אותו ללא צ'ילי, עם המון שום, ועם מבחר מצומצם וסלקטיבי ביותר של ירקות. אתם מוזמנים לשחק עם הירקות כאוות נפשכם, ואפילו להימנע מהם לחלוטין – זה עדיין יצא טעים.
הפעם הוספתי למתכון פולי סויה ירוקים, המכונים אדממה. ברשתות השיווק אפשר למצוא לעתים פולים קלופים, ולעתים בתרמיליהם. אפשר בהחלט לרכוש את הפולים הקלופים, אבל אם לא מצאתם אותם, כמוני, אפשר לבשל את התרמילים ולקלף. חבילה של 400 גרם פולים בתרמיליהם מניבה כוס אחת עם קצת עודף לנשנוש. אם אתם לא מוצאים או לא אוהבים, אפשר להשתמש גם באפונה ירוקה או שעועית ירוקה.
את הבשר הטחון אפשר לאכול כמו שהוא בכפית (זו ההעדפה שלי), להניח מעל – או לערבב עם – אורז או אטריות אורז, וגם לגלגל בדפי אורז או בעלי חסה.
אם אתם אוהבים כוסברה, הבשר יקבל בשקיקה כוסברה קצוצה. הילדים שלי לא.
בשר טחון בסגנון בורמזי (בהשראת מתכון של ישראל אהרוני)
500 ג' בשר טחון
חצי בצל, קצוץ
רבע כרובית קטנה, מופרדת לפרחים קטנים
1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
4 שיני שום, קצוצות
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ
3 כפות רוטב סויה
3 כפות מיץ לימון
1 כוס פולי סויה (אדממה) קלופים (אפשר להמיר באפונה ירוקה מוקפאת, או בשעועית ירוקה עדינה)
מעט שמן לטיגון (השתמשתי בשמן קוקוס)
(אופציה ששכחתי הפעם: 1 כף שמן שומשום)
1. מחממים שמן במחבת או בווק.
2. מניחים במחבת בצל, כרובית, גזר שום וג'ינג'ר, ומטגנים תוך ערבוב עד שהם מתחילים להזהיב (להיזהר שלא ישרפו).
3. מוסיפים את הבשר הטחון, ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבשר עשוי היטב ויבש למדי. מכבים את האש.
4. מוסיפים את פולי הסויה, מיץ הלימון ורוטב הסויה, ומערבבים היטב. מתקנים תיבול אם צריך.
5. מגישים עם אורז או אטריות אורז (או אוכלים בכפית!).
תגובות אחרונות