• אודות
  • צרו קשר
פרפראות

Monthly Archives: אוקטובר 2013

You are browsing the site archives by month.

בשר טחון בסגנון בורמזי

29 באוקטובר 2013 8:40 am / 14 Comments / daniella

DSC_6830

צילמה והממה: נעה קדמי.

רונית כפיר היא אחותי, אבל לא מאותם הורים. בנוסף להיותה אינטליגנטית, רהוטה, מצחיקה, מגניבה ויפה, היא גם מכינה אוכל ממש ממש טעים. כן, כן, היא רבת מעלות כרימון.

התמזל מזלנו, ובנוסף להיותנו חברות, גם הילדים שלנו חברים. באחת הפעמים שביקרנו אותם, רונית הכינה מנה מחזה עוף טחון, שהיא קראה לה "חזה עוף בורמזי". היא סיפרה לי בהתרגשות על איך פעם חבר שלהם הגיע עם המנה הזו לאיזו מסיבה וכולם עטו עליה, ואחרי שטעמתי ממנה, הבנתי למה, ומיד ביקשתי את המתכון.

DSC_6752-Edit

DSC_6767

DSC_6783

DSC_6790-Edit

מקור המתכון הוא של אהרוני, והוא קורא לו "עוף בצ'ילי ולימון" או משהו כזה. אין לי מושג מי סבור שמקורו בורמזי ומדוע, ואין לי מושג אם זה נכון או לא, אבל המנה הזו הפכה לאחת ממנות הדגל בביתנו, ושמה התקבע, למרות שערכנו מקצה שינויים במתכון המקורי.

DSC_6762-Edit

כבר הזדמן לי להשתמש להכנתה בחזה עוף טחון, חזה עוף קצוץ (שקוצצים לבד במעבד מזון בפולסים. ממש טעים), פרגיות טחונות או קצוצות, בשר לבן ובשר בקר. הטעמים העזים של לימון, זנגביל, שום ורוטב סויה, מחמיאים לכל סוגי הבשר ועושים שמח ומרענן בפה.

DSC_6813

אני התאמתי את המתכון לצרכים שלנו, שזה בעיקר אומר לצרכים של הילדים שלנו, ואני מכינה אותו ללא צ'ילי, עם המון שום, ועם מבחר מצומצם וסלקטיבי ביותר של ירקות. אתם מוזמנים לשחק עם הירקות כאוות נפשכם, ואפילו להימנע מהם לחלוטין – זה עדיין יצא טעים.

DSC_6816

הפעם הוספתי למתכון פולי סויה ירוקים, המכונים אדממה. ברשתות השיווק אפשר למצוא לעתים פולים קלופים, ולעתים בתרמיליהם. אפשר בהחלט לרכוש את הפולים הקלופים, אבל אם לא מצאתם אותם, כמוני, אפשר לבשל את התרמילים ולקלף. חבילה של 400 גרם פולים בתרמיליהם מניבה כוס אחת עם קצת עודף לנשנוש. אם אתם לא מוצאים או לא אוהבים, אפשר להשתמש גם באפונה ירוקה או שעועית ירוקה.

DSC_6834

את הבשר הטחון אפשר לאכול כמו שהוא בכפית (זו ההעדפה שלי), להניח מעל – או לערבב עם – אורז או אטריות אורז, וגם לגלגל בדפי אורז או בעלי חסה.

אם אתם אוהבים כוסברה, הבשר יקבל בשקיקה כוסברה קצוצה. הילדים שלי לא.

בשר טחון בסגנון בורמזי (בהשראת מתכון של ישראל אהרוני)

500 ג' בשר טחון

חצי בצל, קצוץ

רבע כרובית קטנה, מופרדת לפרחים קטנים

1 גזר, חתוך לקוביות קטנות

4 שיני שום, קצוצות

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ

3 כפות רוטב סויה

3 כפות מיץ לימון

1 כוס פולי סויה (אדממה) קלופים (אפשר להמיר באפונה ירוקה מוקפאת, או בשעועית ירוקה עדינה)

מעט שמן לטיגון (השתמשתי בשמן קוקוס)

(אופציה ששכחתי הפעם: 1 כף שמן שומשום)

1. מחממים שמן במחבת או בווק.

2. מניחים במחבת בצל, כרובית, גזר שום וג'ינג'ר, ומטגנים תוך ערבוב עד שהם מתחילים להזהיב (להיזהר שלא ישרפו).

3. מוסיפים את הבשר הטחון, ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבשר עשוי היטב ויבש למדי. מכבים את האש.

4. מוסיפים את פולי הסויה, מיץ הלימון ורוטב הסויה, ומערבבים היטב. מתקנים תיבול אם צריך.

5. מגישים עם אורז או אטריות אורז (או אוכלים בכפית!).

Posted in: בשר בקר, בשר טחון, מנה עיקרית

השריה וייבוש של אגוזים וזרעים

21 באוקטובר 2013 8:21 am / 11 Comments / daniella
אגוזים מושרים ומיובשים

אגוזים מושרים ומיובשים

 

אגוזים מושרים ומיובשים

אגוזים מושרים ומיובשים

האישה עם העדשה: נעה קדמי.

כבר כמה שנים שאני שומעת על כך שהשריה של אגוזים וזרעים לפני האכילה, מנטרלת מהם שפע של חומרים מזיקים, והופכת אותם לקלים יותר לעיכול.

אמנם אני משתדלת לא להפריז באגוזים ובזרעים, כי הם מכילים כמות גדולה של אומגה 6 שלא טובה לנו (אומגה 6 חיונית לגופנו, אבל בתזונה המערבית הטיפוסית יש ממש הרבה יותר ממנה, ועודף אומגה 6 (ביחס לאומגה 3) יכול להיות מאוד מזיק (והאומגה 6 לא מתנדפת בהשריה, לצערי).

ההשריה מנטרלת חלק מהמזיקים האחרים שיש בהם, כמו חומצה פיטית וטנינים, ומצד שני, הופכת חומרים אחרים, שטובים לנו, לזמינים יותר.

DSC_1539

אחרי ההשריה, מייבשים את האגוזים והזרעים בתנור או במייבש מזון, בחום נמוך, למשך כ-24 שעות, כי אגוזים לחים זה לא כל-כך כיף.

אגוזים וזרעים - מושרים מול לא מושרים. רואים את ההבדל בצבע?

אגוזים וזרעים – מושרים מול לא מושרים. רואים את ההבדל בצבע?

 

אגוזים וזרעים - מושרים מול לא מושרים. רואים את ההבדל בצבע?

אגוזים וזרעים – מושרים מול לא מושרים. רואים את ההבדל בצבע?

התוצאה, כך גיליתי, משובבת נפש: האגוזים מקבלים פריכות נפלאה, כאילו קלו אותם, ותת-גוון מלוח כי משרים אותם במים עם מלח.

DSC_1551-3

לפני זמן-מה ערכתי את הקניה הקבועה שלי של זרעים ואגוזים, והכנסתי תבניות על גבי תבניות מהם לתנור אחרי השריה, והיה כל-כך טעים, שכולם אכלו וכמעט ולא נשאר.

אני לא יכולה להישבע שבכל פעם שארכוש אגוזים אעביר אותם את התהליך הזה, אבל אני בהחלט מבטיחה להשתדל.

DSC_1560

השריית אגוזים וזרעים וייבושם

4 כוסות אגוזים או זרעים (הכל הולך. אפשר ומומלץ להכין כמה תבניות עם מספר סוגים. רק תיזהרו לא להגזים)

2 כפיות מלח

מים כדי כיסוי

1. מניחים את האגוזים בקערה גדולה, זורים מלח, ומכסים במים. שימו לב שאתם בוחרים קערה גדולה שתאפשר לאגוזים להתנפח בתוכה.

2. משרים לשבע עד 24 שעות (אני השריתי ללילה).

3. מסננים ושוטפים.

4. מניחים את האגוזים על תבנית גדולה, מרופדת בנייר אפייה, בשכבה אחת.

5. מכניסים לתנור בחום של 60-70 מעלות (לי יש תנור די חדש, ויש בו אפשרות כזאת. אם המינימום שהתנור שלכם מציע הוא 100 מעלות, מומלץ – אך לא ניסיתי – להניח מגבת על דלת התנור ואז לסגור אותו – ככה חלק מהחום יוצא והחום בתנור קצת יורד), למשך 12-24 שעות. אני הכנסתי תבניות של שקדים, שבבי שקדים, אגוזי מלך, אגוזי פקאן, זרעי חמניה וזרעי דלעת – זרעי החמניה היו ראשונים לצאת, ושבבי שקדים היו אחרונים (מוזר שהם יצאו אחרי השקדים השלמים עם הקליפה, אבל זה מה שקרה).

6. מדי פעם פתחתי את דלת התנור, שלפתי מגש, טעמתי ובדקתי מה שלום האגוזים. התוצאה הסופית אמורה להיות לגמרי יבשה, פריכה, ועם טעם קלוי.

DSC_1561

Posted in: טבעוני, נשנוש / Tagged: אגוזים, השריית אגוזים, ייבוש אגוזים

קציצות בניחוח אסיאתי

20 באוקטובר 2013 12:20 pm / 2 Comments / daniella

קציצות אסיאתיות

צילמה: נעה קדמי.

קציצות הוא אחד ממאכלי הבסיס האהובים ביותר בכל בית, אני חושבת. אני תמיד מחפשת איך לחדש ולגוון אותן.

גרסה של המתכון הזה, עם בשר חזה עוף טחון, ואפויות בתנור, היא אחת המנות הפופולאריות ביותר אצל לקוחותיי.

בפעם הזו הכנתי אותן קצת אחרת: השתמשתי בבשר חזיר, אותו אפשר בקלות להחליף בחזה עוף טחון או בפרגיות טחונות. אני נוטה להעדיף חזיר או עוף לקציצות האלה, תמיד מתחבר לי יותר טוב עם הניחוח האסיאתי שלהן, אבל הכנתי אותן גם מבשר בקר טחון, וגם כך הן קצרו מחמאות רבות.

DSC_1694

השילוב של בטטה, זנגביל, שום ורוטב סויה, מלכסן לקציצות הללו את העינים, ונותן להן טוויסט רענן. בזכות הבטטה הנימוחה, אין צורך בביצים או בעמילן כלשהו לחיבור התערובת.

 DSC_1695

אני טיגנתי, אבל אפשר בהחלט להניח אותן על נייר אפייה משומן, למשוח כל אחת בשמן, ולשלוח לתנור ל-40 דקות בערך בחום בינוני (אני הופכת את הקציצות באמצע האפיה, אבל זה כנראה קשור לכך שאני לרוב אופה 60-100 קציצות והתנור שלי צפוף. באפיה של תבנית אחת, לא בטוח שזה נחוץ).

DSC_1711

קציצות בניחוח אסיאתי

500 ג' בשר טחון, רצוי לבן או עוף

1 בטטה בינונית-קטנה (200 ג' ), אפויה בתנור או מבושלת (אפויה יותר טעים, אבל יותר זמן), קלופה

1 בצל, קלוף וחתוך גס

4-5 שיני שום

4 ס"מ שורש זנגביל

1 צרור כוסברה

2 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום (לא חובה)

מלח ופלפל

שמן לטיגון (השתמשתי בשמן קוקוס: הולך מעולה עם הגוון המזרח-רחוקי, והוא בטוח לטיגון כי טמפ' החמצון שלו מאוד גבוהה יחסית)

1. מניחים במכל מעבד המזון בצל, שום, שורש זנגביל וכוסברה, ומעבדים לתערובת פירורית.

2. מוסיפים את הבטטה, רוטב הסויה, שמן השומשום, ומעבדים שוב לתערובת אחידה.

3. מניחים בקערה את הבשר, מוסיפים את תכולת מכל מעבד המזון, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים בידיים, ליצירת תערובת אחידה.

4. בשלב הזה, אני אוהבת לקחת פיסה קטנה ושטוחה של תערובת, לטגן אותה על מחבת במעט שמן, ולבדוק את התיבול (גם בסופו של דבר אאפה את הקציצות), ולתקן אם יש צורך.

5. צרים מהתערובת קציצות בגודל הרצוי, מחממים במחבת שמן חצי-עמוק, ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.

6. מוציאים לצלחת מרופדת במגבת נייר, לספיגת עודפי השמן.

DSC_1712-Edit-2

Posted in: בשר בקר, בשר טחון, מנה עיקרית / Tagged: אסייאתי, בשר טחון, קציצות

ממתקי ג'לי

6 באוקטובר 2013 11:21 am / 8 Comments / daniella

DSC_1526

צילומים יוצאי דופן:  נעה קדמי. היו כל כך הרבה צילומים יפהפיים, שהתקשיתי לוותר עליהם, אז הפוסט הזה משופע בקולאז'ים ובתמונות אפילו יותר מבדרך כלל.

ממתקי ג'לי וקציצות אסיאתיות3ן

כשראיתי את המתכון הזה בבלוג של אמא היפופוטם, החלטתי שאני חייבת לנסות אותו, ושזו יכולה להיות אחלה פעילות משותפת עם הילדים.

ואכן ניסיתי אותו, וחלק מהילדים אכלו, אך שפטו שזה חמוץ מדי ודבשי מדי. אז צללתי אל הרשת בחיפוש אחרי מתכונים נוספים, ובסופו של דבר יצא תחת ידיי המתכון המצורף מטה.

DSC_1613

היתרונות הם שזה קל מאוד להכנה, כיף מאוד להכין יחד עם הילדים, שיכולים לעזור כמעט בכל שלב, ובסוף יוצאים ממתקי ג'לי מהנים לילדים. יחד עם זה, קחו בחשבון שאין להם טעם של דובוני גומי קנויים. יש להם בעיקר טעם של ממתקי ג'לי. אם שמים בהם הרבה ג'לטין, הם יוצאים מאוד יציבים ויכולים להישמר מחוץ למקרר, אבל לטעמי הם קצת פחות טעימים (הילדים לא התלוננו). אם מפחיתים את כמות הג'לטין, הם יותר טעימים אבל פחות יציבים, וזקוקים לקירור. המתכון שלמטה הולך על דרך האמצע.

כדי לצור מהג'לי צורות, השתמשנו בכמה דרכים: חלק יצקנו לתבניות סיליקון ליצירת קוביות קרח, חלק יצקנו לתבנית ופשוט חתכנו לריבועים כשהתקרר, וחלק יצקנו לתבנית, וצרנו צורות בעזרת חותכני עוגיות.

 ממתקי ג'לי וקציצות אסיאתיות1

לג'לי עצמו יש מתכון בסיס לא מסובך, ששומר על שני כללים מבחינת הטעם: שיהיה חמוץ ושיהיה מתוק. אם הג'לי רק מתוק, הוא סתם משעמם. אם הג'לי רק חמוץ, הוא לא כל כך טעים. אם הוא גם מתוק וגם חמוץ, הוא מקבל סוג של עומק (עד כמה שממתק כזה יכול להיות בעל טעמים עמוקים), ואז הוא מאוד מהנה לאכילה. זו הסיבה שבחרתי בפירות שיש להם גם גוון חמוץ: לימון, קלמנטינה ופירות יער.

DSC_1629

בממתקי הלימון והקלמנטינה, השתמשתי בכמה טיפות של צבע מאכל טבעי. לפירות היער היה צבע סגול עז שלא הצריך שום התערבות של צבע מאכל. למי שאין כאלה בבית ולא מתכוונים ללכת לקנות, אני ממליצה להשתמש בפירות בעלי צבעים עזים, כי אני חוששת שממתק ג'לי בעל צבע חיוור ועכור לא ייראה מושך כל-כך (למשל מיץ תפוזים טבעי בעונה, או אפילו קנוי, שיש לו צבע כתום עז יחסית – אני הוספתי למיץ הקלמנטינות שלי צבע מאכל טבעי כי הוא היה מאוד חיוור, תותים בעונה, פירות יער מוקפאים).

ממתקי ג'לי וקציצות אסיאתיות

כדי להפיק נוזל סגול להכנת ממתק פירות היער, טחנתי את פירות היער בבלנדר (חבילה קפואה של 200 גרם), הוספתי 3/4 כוס מים וערבלתי שוב בבלנדר, ואז סיננתי את העיסה עזת-הצבע שהתקבלה והמשכתי כרגיל. אני מניחה שעם תותים אפשר יהיה רק לטחון מבלי לסנן, כי אין להם גרעינים קטנטנים שמפריעים כמו לפירות היער.

DSC_1581-Edit-2

ממתקי ג'לי – מתכון בסיס, מתאים לתבנית סיליקון בת 12 שקעים ועוד קצת

ממתקי ג'לי וקציצות אסיאתיות1

1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ פרי, סחוט טרי או קנוי

3 כפות מיץ לימון (או יותר לפי הצורך)

3 כפות דבש, מייפל או אגאבה (אני השתמשתי באגאבה, כי יש לה את הטעם הכי נייטרלי)

2 כפות ג'לטין (בחפיסת ג'לטין רגילה שקונים בסופר יש שתי שקיות בנות 14 גרם כל אחת. בכף ג'לטין יש בערך 10 גרמים של ג'לטין)

כמה טיפות צבע מאכל טבעי (לא חובה)

  1. מניחים בסיר קטן מיץ פרי, מיץ לימון ואגאבה. מערבבים להמסת האגאבה, וטועמים.  אפשר להוסיף מיץ לימון או ממתיק, ליצירת ממתק יותר חמוץ, יותר מתוק, או שניהם.
  2. בוזקים את אבקת הג'לטין מעל הנוזלים שבסיר, ומניחים לרבע שעה.
  3. כעבור רבע שעה, מדליקים אש בינונית תחת הסיר, ומחממים תוך בחישה, עד שכל הג'לטין נמס.
  4. יוצקים לתבניות סיליקון או לתבניות מלבניות.
  5. מניחים לצינון של שעה במקפיא.
  6. מוציאים את תבניות הסיליקון מהמקפיא, ומחלצים את ממתקי הג'לי בזהירות.
  7. אם הג'לי מונח בתבנית, עוברים בעזרת סכין סביב-סביב כדי לנתק את הג'לי מדפנות התבנית, והופכים אותו על קרש חיתוך גדול או מגש. לא נורא אם הוא קצת נקרע או מתפרק. עדיין אפשר לחתוך את הרוב לקוביות או לקרוץ צורות. אם נותרות שאריות, אפשר להמיס שוב ולצקת שוב לתבניות.
  8. מאחסנים בצנצנת במקרר.

DSC_1635

Posted in: מתוקים, נשנוש / Tagged: ממתקי ג'לי, סוכריות ג'לי

הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

-הצטרף ל 764 מנויים נוספים

פוסטים אחרונים

  • דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות
  • צ'יפס אצות נורי
  • אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד
  • סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

תגובות אחרונות

  • daniella על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • daniella על מרק מיסו זריז
  • daniella על קארי ירקות הודי
  • daniella על שייטל כבוש
  • daniella על פאדג' שוקולד מושלם

ארכיון

  • יולי 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • מרץ 2014
  • פברואר 2014
  • ינואר 2014
  • דצמבר 2013
  • נובמבר 2013
  • אוקטובר 2013
  • אוגוסט 2013
  • יולי 2013
  • יוני 2013
  • מאי 2013
  • מרץ 2013
  • פברואר 2013
  • ספטמבר 2012
  • אוגוסט 2012
  • יולי 2012
  • אפריל 2011
  • נובמבר 2008

קטגוריות

  • Uncategorized
  • אופציה טבעונית
  • ארוחה קלה
  • ארוחת בוקר
  • ביצים
  • בשר בקר
  • בשר טחון
  • טבעוני
  • ירקות
  • מאפים
  • מנה עיקרית
  • מרקים
  • משקאות
  • מתוקים
  • נשנוש
  • סלטים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוף
  • פירות
  • שוקולד
  • שתי דקות וירקות
  • תוספת
  • תוצרת בית

כלים

  • הרשמה
  • התחבר
  • פיד RSS לפוסטים
  • הזנת RSS לתגובות
  • WordPress.org
© Copyright 2019 - פרפראות
Infinity Theme by DesignCoral / WordPress