• אודות
  • צרו קשר
פרפראות

Monthly Archives: יוני 2014

You are browsing the site archives by month.

גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד

24 ביוני 2014 3:27 pm / 18 Comments / daniella

 

banana-21

צילמה: נעה קדמי.

המטבח הוא מקום בו קל מאוד לגלות איך שוב ושוב, השלם עולה על סכום חלקיו. אם במקרה חלקיו הם בננה, שוקולד וחמאת בוטנים, השלם מתפוצץ כמו זיקוקי דינור בתוך הפה.

banana-14

אין ספק שבין שלל החיבורים שנועדו משמים, ישנו גם החיבור הזה. בננה-שוקולד-חמאת-בוטנים. מתוק, עמוק וגם קצת מלוח. גם המרקמים עובדים יחד בצורה מושלמת.

banana-2

והיום אני מתרגמת את הרכיבים הללו למתכון סופר-קל וסופר-מספק, עם רכיבים שלרובנו יש בבית ממילא. ההכנה היחידה שנזדקק לה, הוא הקפאה של הבננות מראש.

banana-6

לפני הרבה שנים, לפני היות הפייסבוק, ועוד כשהיו לי רק שני ילדים, לבית הווירטואלי שלי קראו באופן טבעי. שם שוחחתי, בעיקר עם נשים, על דברים שברומו  של העולם שלי באותה התקופה.

banana-4

אוכל מאז ומתמיד היה ברומו של עולמי, ובעת ההיא כבש את האתר הקהילתי הזה בסערה גבר חביב, נקרא לו א', שהיה (הוא בטח עדיין) טבעונאי, כלומר אוכל raw food בלבד. הוא פתח בפנינו בשנת 2006 צוהר אל שייקים ירוקים (המכונים שם עד היום רסק ירוק), שוקולד שעשוי בבית מתערובת של פולי קקאו, אגוזים ותמרים, קרקרים מירקות מיובשים בשמש, וגולת הכותרת: גלידה מפירות טחונים.

banana-17

לוקחים פירות קפואים. מניחים במעבד מזון. טוחנים. זהו! מי היה מאמין שזה כל-כך פשוט?

banana-8

מדובר בגלידה שאי אפשר לשמור. כלומר, מה שהופך את מרקמה לגלידתי ורך הוא הערבול במעבד המזון. אם מקפיאים אותה, היא הופכת שוב לגוש אבן נוקשה. מצד שני, אפשר להקפיא אותה בכלי יחסית שטוח, ואז לשבור לחתיכות ולטחון שוב לפני האכילה. מצד שלישי, אצלנו מעולם, ואני מתכוונת מעולם, לא קרה שנשאר משהו להקפיא. די קל לחשב כמויות, ואנחנו ממש טובים בלאכול גלידה במשפחה שלי.

banana-19

המתכון שלי הוא עם בננה, אבל זה יכול לעבוד עם כל פרי רך. מנגו ונקטרינות הולכים כאן נהדר, מנסיון. אבל הייתי ממירה את חמאת הבוטנים בקרם קוקוס, חמאת שקדים או שמנת מתוקה, ומוותרת על תוספות. גם רק הפרי יילך שם טוב, רק שיהיה לו טעם מאוד אינטנסיבי.

banana-18

על הפירות להיות קפואים. אנא קלפו את הבננה לפני שאתם מקפיאים אותה. להקפיא פירות זה מנהג מבורך, שכדאי שתאמצו. אצלנו, בכל פעם שרענן רואה שפירות מסוימים מבשילים מדי ואיש אינו אוכל אותם, הוא מקלף (אם צריך), חותך ומקפיא. בשבועות הכנתי עוגת גבינה בציפוי ג'לי תות. הג'לי הוכן מתותים טריים שהוקפאו והמתינו לשעת כושר במקפיא. בכל פעם שחשקה נפשנו בשייק פירות, וזה קורה הרבה בקיץ, אנחנו מוציאים קופסא של פירות קפואים מהפריזר, זורקים לבלנדר עם קצת נוזל (מים, קרם קוקוס, שמנת מתוקה או חלב), ומתקררים גם מבפנים.

banana-20

גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד – 2 מנות נדיבות

3 בננות קפואות

2 כפות חמאת בוטנים

חצי כפית קינמון

חצי כפית תמצית וניל

1 שורה שוקולד מריר (אני השתמשתי בשוקולד מריר 70% של לינדט)

  1. שוברים את הבננות לחתיכות (אפשר לחתוך ואפשר בידיים), וזורקים למעבד מזון, יחד עם שאר החומרים.
  2. מעבדים עד שנוצר מרקם של גלידה. בהתחלה זה נראה כמו חתיכות שלעולם לא תהפוכנה לגלידה. אל תאבדו אמונה! מדי פעם יש לדחוף את תכולת המעבד מטה לכיוון הלהבים בעזרת לקקן, ולהפעיל שוב. תוך שתי דקות בערך יש גלידה.
  3. אוכלים מיד.
Posted in: טבעוני, מתוקים, נשנוש, שוקולד, תוצרת בית / Tagged: גלדיה ביתית, גלידה, גלידת בננה, מאכלי קיץ

סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

16 ביוני 2014 10:16 am / 10 Comments / daniella

noak-photographynoakedmi-32

צילמה: נעה קדמי.

noak-photographynoakedmi-29

הו, עגבניות.

אתם יודעים, אני חושבת שעגבניות הן השוקולד של הירקות הטריים. באמת. יש בהן הכל: הן מתוקות וחמצמצות, בשרניות ועסיסיות, נפלאות טריות, צלויות, מבושלות או אפויות. והן אדומות! הן משמחות בצבען כל סלט או סיר קציצות.

רענן מביא בימים הללו מהשוק סלסלות של עגבניות שרי מתוקות כל-כך, שמישהו עוד עלול לחשוב שהן דובדבנים, ושאין ספק שאני אוכלת מהן משל היו סוכריות.

אני הכי אוהבת בעולם סלט שעגבניות שרי בקיץ. אני יכולה לחיות על זה, והאמת שבשלהי הקיץ אני באמת די חיה על זה.

noak-photographynoakedmi-24

היום נכין סלט קיצי, קליל ומרענן, שמשמח את לבי כל קיץ מחדש. יש בו גבינת פטה שנותנת מליחות ושמנוניות, וזעתר בשביל הזווית הישראלית וטעם חזק. זה אחד הסלטים האהובים עליי.

noak-photographynoakedmi-25

noak-photographynoakedmi-30

סלט עגבניות שרי וגבינת פטה עם זעתר – מנה אחת נדיבה

1 כוס עגבניות שרי, חצויות

רבע כוס קוביות פטה

שמן זית ומיץ לימון, לפי הטעם

חצי כפית זעתר, או לפי הטעם

מלח ופלפל שחור

  1. מערבבים בקערה עגבניות וגבינה.
  2. מתבלים בנדיבות, מערבבים בעדינות.
  3. אני לא מאמינה שכתבתי הוראות הכנה ממוספרות לסלט הזה. זה גרוע כמעט כמו הוראות שימוש על קיסמים.
Posted in: ארוחה קלה, ירקות, סלטים, שתי דקות וירקות / Tagged: סלט עגבניות

מילקי תוצרת בית

11 ביוני 2014 8:57 am / 11 Comments / daniella

noak-photographynoakedmi-27

צילמה: נעה קדמי.

סלחו לי, קוראי, כי חטאתי. עברו 30 ימים תמימים מהפוסט האחרון שלי. ואני אפילו לא יכולה להאשים את נעה, כי התצלומים ממתינים לי כבר שבועות, מהממים כהרגלם, רק ממתינים שאחבר אותם לטקסט ואעלה אותם לאוויר.

נבצר ממני עד כה להעלות פוסט כי בני משפחתי ואני היינו ממש עסוקים בלחלות בשרשרת, חלק מהזמן בשתי מחלות בו-זמנית. אבל הנה אני פה, ובאמתחתי מתכון שיש בו גם שוקולד וגם קצפת, אז נראה לי שאתם יכולים לסלוח לי. גם את חובבי הווניל לא קיפחתי.

noak-photographynoakedmi

noak-photographynoakedmi-14

אז איך אתם אוכלים את המילקי שלכם? האמת היא שהיום אני לא כל כך אוהבת את המילקי התעשייתי, אבל כשהייתי ילדה ונערה הייתי חובבת מילקי גדולה, ואת הסוגיה הנצחית של אכילת המילקי פתרתי באופן הבא: אכלתי שני ביסים מהקצפת לבד, שני ביסים מהשוקולד לבד, ואז ערבבתי.

noak-photographynoakedmi-3

בחלוף השנים הפסקתי לאכול מילקי, וכשהזדמן לידי בשנים האחרונות גביע כזה, גיליתי שהוא מתוק לי מדי, מתועש לי מדי, והקצפת לא מספיק טעימה.

noak-photographynoakedmi-4

noak-photographynoakedmi-5

מתישהו ירד לי האסימון שמילקי, כמו כל מעדני החלב השוקולדיים, הוא פשוט סוג של פודינג. נוזל עשיר, נותני טעם כלשהם, חומר הסמכה כלשהו וממתיק.

noak-photographynoakedmi-8

אז כמובן שפתחתי מפעל קטן לייצור מילקי בבית, שוקולד וגם וניל.

noak-photographynoakedmi-12

בתור בסיס השתמשתי בחלב קוקוס שהכנתי לבד, כי אני לא שותה חלב ומשתדלת למנוע אותו גם מבני משפחתי. אתם בהחלט מזומנים להשתמש בכל חלב שתחפצו בו, קוקוס, שקדים או פרה. אם אתם משתמשים בקרם קוקוס קנוי, כדאי שתדללו אותו מעט, כי הוא מאוד סמיך בהשוואה לחלב.

noak-photographynoakedmi-17

להסמכה, השתמשתי בעמילן תפוחי אדמה (קמח תפוחי אדמה). אפשר להשתמש בעמילן תירס (קורנפלור) באותו היחס.

danisemichick-9972

קמח  התפודים או התירס הוא קצת ממזר, ויש לו נטיה להתגבש לגושים מעצבנים בתוך הנוזל. לסוגיה המטרידה הזו יש שני פתרונות.

noak-photographynoakedmi-18

הראשון, שהוא יותר יעיל בעיני ובו אני משתמשת: מעבדים יחד את החלב הקר עם העמילן, בכל דרך שתרצו: במעבד מזון, בבלנדר, או עם בלנדר מוט כשהנוזל והאבקה כבר בתוך הסיר.

השני: מערבבים רבע כוס של חלב קר עם העמילן עד שהוא נמס לחלוטין בתוך החלב הקר. מחממים את יתרת החלב בסיר, ואז מוסיפים אלי את החלב שבתוכו העמילן המומס.

אני מוצאת שהשיטה הראשונה יותר מהירה ויעילה בשבילי.

noak-photographynoakedmi-23

אם הפודינג התחכם אתכם ונוצרו בו גושים גם אחרי הבישול, טלו-נא את בלנדר המוט שלכם, ושסו אותו בפודינג. הגושים ייעלמו במהרה.

noak-photographynoakedmi-26

מילקי שוקולד ביתי (4 מנות)

40 ג' (2 כפות גדושות) קמח תפו"א או קורנפלור

60 ג' (2 כפות) סוכר (אני משתמשת בסוכר קנים אורגני)

500 מ"ל (2 כוסות) חלב לבחירתכם (השתמשתי בחלב קוקוס ביתי)

80 ג' שוקולד מריר

חצי כפית תמצית וניל איכותית

קמצוץ מלח

לקצפת:

חצי מכל שמנת מתוקה

חצי כף עד  כף סוכר או דבש

  1. מבלנדרים את החלב וקמח תפוחי האדמה בבלנדר או במעבד מזון.
  2. יוצקים לסיר יחד עם הסוכר, ומביאים לרתיחה תוך ערבוב. מכבים כשמסמיך.
  3. שוברים את השוקולד לתוך החלב, וממתינים דקה שיתרכך, ואז מערבבים לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים וניל ומלח, ומערבבים שוב.
  5. מעבירים לכלים אישיים, רצוי שקופים, ומצננים לפחות 4 שעות במקרר.
  6. מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה,  ומניחים כף גדושה על כל מילקי.
  7. מחביאים מהילדים.

מילקי וניל ביתי ( 4 מנות)

500 מ"ל ( 2 כוסות) חלב

100 ג' (חצי כוס) סוכר (אפשר להמיר חצי כוס נוזל בחצי כוס מייפל)

120 ג' (3 כפות) קמח תפו"א

קמצוץ מלח

1 כפית תמצית וניל

20 ג' ( 1 כף) חמאה או שמן קוקוס

לקצפת:

חצי מכל שמנת מתוקה

חצי כף עד כף סוכר או דבש

  1. מבלנדרים את החלב וקמח תפוחי האדמה בבלנדר או במעבד מזון.
  2. יוצקים לסיר יחד עם הסוכר, ומביאים לרתיחה תוך ערבוב. מכבים כשמסמיך.
  3. מוסיפים וניל ומלח, ומערבבים שוב.
  4. מעבירים לכלים אישיים, רצוי שקופים, ומצננים לפחות 4 שעות במקרר.
  5. מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה,  ומניחים כף גדושה על כל מילקי.
Posted in: אופציה טבעונית, מתוקים, שוקולד, תוצרת בית / Tagged: מילקי, מילקי ביתי, מילקי תוצרת בית, פודינג

הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

-הצטרף ל 770 מנויים נוספים

פוסטים אחרונים

  • דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות
  • צ'יפס אצות נורי
  • אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד
  • סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

תגובות אחרונות

  • daniella על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • הודיה על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • daniella על צ'יפס אצות נורי
  • עתר על צ'יפס אצות נורי
  • daniella על צרו קשר

ארכיון

  • יולי 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • מרץ 2014
  • פברואר 2014
  • ינואר 2014
  • דצמבר 2013
  • נובמבר 2013
  • אוקטובר 2013
  • אוגוסט 2013
  • יולי 2013
  • יוני 2013
  • מאי 2013
  • מרץ 2013
  • פברואר 2013
  • ספטמבר 2012
  • אוגוסט 2012
  • יולי 2012
  • אפריל 2011
  • נובמבר 2008

קטגוריות

  • Uncategorized
  • אופציה טבעונית
  • ארוחה קלה
  • ארוחת בוקר
  • ביצים
  • בשר בקר
  • בשר טחון
  • טבעוני
  • ירקות
  • מאפים
  • מנה עיקרית
  • מרקים
  • משקאות
  • מתוקים
  • נשנוש
  • סלטים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוף
  • פירות
  • שוקולד
  • שתי דקות וירקות
  • תוספת
  • תוצרת בית

כלים

  • הרשמה
  • התחבר
  • פיד RSS לפוסטים
  • הזנת RSS לתגובות
  • WordPress.org
© Copyright 2021 - פרפראות
Infinity Theme by DesignCoral / WordPress