צילמה: נעה קדמי.
היום מתכון עם מעט מילים, כי אני עייפה, והמתכון מדבר בעד עצמו (אל תתרגלו. מעט מילים זו לא אני, בדרך כלל).
זמן רב פינטזתי ותהיתי איך אני אוכל להכין לבד ריבה ללא סוכר. לכאורה יש פה דבר והיפוכו, כי מה שמשמר את הריבה הוא הסוכר. מצד שני, היום אפשר בקלות לשמור ריבה במקרר. שוטטתי קצת ברשת ומצאתי שלל מתכונים, ומהם סינתזתי אחד פשוט במיוחד.
השתמשתי בדבש כממתיק, בג'לטין כמייצב, וזרקתי גם פיסת לימון אל התערובת, כדי שתיתן חמיצות ותפריש פקטין, שנמצא בזרעי הלימון ותורם לקרישת הריבה. כמובן שאפשר להחליף את התותים בכל פרי רך אחר. אפשר לתבל את הריבה בווניל, קינמון או כל תבלין אחר שתאהבו.
הריבה מוכנה די מהר, לא כמו הריבות מכילות הסוכר שדורשות בישול ארוך. אפשר לטחון את התותים לקבלת ריבה חלקה, או להשאיר אותם שלמים או קצוצים גס, לקבלת ריבה עם גושים.
כדאי להיזהר עם הג'לטין: בהתחלה שמתי כפית אחת, וכשהריבה התקררה, ראיתי שהיא לא יצאה מספיק יציבה לטעמי. החזרתי אותה לסיר, והוספתי לה עוד כפית ג'לטין, מה שבבירור היה טעות – כי כשהיא התקררה היא יצאה ריבת ג'לי (אפשר לפתור את זה על ידי טחינה של תותים נוספים והוספתם לריבה, ובישול מחדש. או על ידי מתן צנצנת הג'לי-ריבה וכפית לאחד הילדים שמסתובבים במטבחכם, אם יש כאלה).
ריבת תות – מרכיבים לצנצנת קטנה
350 ג' תותים (סלסלה אחת קטנה בערך)
2 כפות גדושות דבש – או יותר, לפי הטעם ומתיקותם של התותים.
פרוסת לימון על חרצניה (מי שמתנגדת לניחוח לימוני בריבה שלה, יכולה לוותר או להמיר במקל קינמון או פרוסת שורש זנגביל)
1/2 כפית תמצית וניל
1.5 כפיות ג'לטין
- מסירים את העוקצים מהתותים, וקוצצים במעבד מזון. מי שאוהב ריבה חלקה, יכולה ממש לטחון.
- מניחים בסיר תותים קצוצים, דבש ופרוסת לימון ומביאים לרתיחה. מנמיכים אש, ומבשלים כעשרים דקות.
- מוסיפים תמצית וניל וטועמים. ממתיקים עוד במידת הצורך.
- מוסיפים ג'לטין ומערבבים. מעבירים לצנצנת זכוכית ומצננים.
- אם לאחר הקירור מגלים שהריבה לא נקרשה מספיק, מחממים שוב ומוסיפים עוד רבע עד חצי כפית ג'לטין.
- נשמר במקרר לפחות עשרה ימים – אחר כך כבר חוסל ואין לי מידע.
אוי הפריים האחרון גמר אותי. יש מעט מתוקים שאני אוהבת יותר מפחמימה עם ריבה. זה נראה כ ל כ ך ט ע י ם ! ! ! !
זה אכן טעים
.
גם עם ריבה את מצליחה להפתיע! (לפחות אותי…)
הכי כיף להפתיע
.
חיפשתי בדיוק כזה. תודה
תודה לך! ספרי איך יצא.
נראה מעולה וטעים! והזכרת לי שרציתי לקנות קומקום שורק
תודה! לקח לי כמה דקות להבין את עניין הקומקום השורק. כי שלי הוא רק מתחזה. נראה כמו קומקום שורק, אבל מתחבר לחשמל (וכשהוא מרתיח מים הוא מרעיש כל כך, שאני מכנה אותו קומקום ממריא).