• אודות
  • צרו קשר
פרפראות

ריבת תות מומתקת בדבש

16 במרץ 2014 8:23 am / 8 Comments / daniella

DSC_5581-17

צילמה: נעה קדמי.

DSC_4911-1

היום מתכון עם מעט מילים, כי אני עייפה, והמתכון מדבר בעד עצמו (אל תתרגלו. מעט מילים זו לא אני, בדרך כלל).

DSC_4932-6

זמן רב פינטזתי ותהיתי איך אני אוכל להכין לבד ריבה ללא סוכר. לכאורה יש פה דבר והיפוכו, כי מה שמשמר את הריבה הוא הסוכר. מצד שני, היום אפשר בקלות לשמור ריבה במקרר. שוטטתי קצת ברשת ומצאתי שלל מתכונים, ומהם סינתזתי אחד פשוט במיוחד.

DSC_4936-7

השתמשתי בדבש כממתיק, בג'לטין כמייצב, וזרקתי גם פיסת לימון אל התערובת, כדי שתיתן חמיצות ותפריש פקטין, שנמצא בזרעי הלימון ותורם לקרישת הריבה. כמובן שאפשר להחליף את התותים בכל פרי רך אחר. אפשר לתבל את הריבה בווניל, קינמון או כל תבלין אחר שתאהבו.

DSC_5013-16

הריבה מוכנה די מהר, לא כמו הריבות מכילות הסוכר שדורשות בישול ארוך. אפשר לטחון את התותים לקבלת ריבה חלקה, או להשאיר אותם שלמים או קצוצים גס, לקבלת ריבה עם גושים.

DSC_5582-18

כדאי להיזהר עם הג'לטין: בהתחלה שמתי כפית אחת, וכשהריבה התקררה, ראיתי שהיא לא יצאה מספיק יציבה לטעמי. החזרתי אותה לסיר, והוספתי לה עוד כפית ג'לטין, מה שבבירור היה טעות – כי כשהיא התקררה היא יצאה ריבת ג'לי (אפשר לפתור את זה על ידי טחינה של תותים נוספים והוספתם לריבה, ובישול מחדש. או על ידי מתן צנצנת הג'לי-ריבה וכפית לאחד הילדים שמסתובבים במטבחכם, אם יש כאלה).

DSC_5567-12

ריבת תות – מרכיבים לצנצנת קטנה

350 ג' תותים (סלסלה אחת קטנה בערך)

2 כפות גדושות דבש – או יותר, לפי הטעם ומתיקותם של התותים.

פרוסת לימון על חרצניה (מי שמתנגדת לניחוח לימוני בריבה שלה, יכולה לוותר או להמיר במקל קינמון או פרוסת שורש זנגביל)

1/2 כפית תמצית וניל

1.5 כפיות ג'לטין

  1. מסירים את העוקצים מהתותים, וקוצצים במעבד מזון. מי שאוהב ריבה חלקה, יכולה ממש לטחון.
  2. מניחים בסיר תותים קצוצים, דבש ופרוסת לימון ומביאים לרתיחה. מנמיכים אש, ומבשלים כעשרים דקות.
  3. מוסיפים תמצית וניל וטועמים. ממתיקים עוד במידת הצורך.
  4. מוסיפים ג'לטין ומערבבים. מעבירים לצנצנת זכוכית ומצננים.
  5. אם לאחר הקירור מגלים שהריבה לא נקרשה מספיק, מחממים שוב ומוסיפים עוד רבע עד חצי כפית ג'לטין.
  6. נשמר במקרר לפחות עשרה ימים – אחר כך כבר חוסל ואין לי מידע.
Posted in: ארוחת בוקר, מתוקים, פירות

8 Thoughts on “ריבת תות מומתקת בדבש”

  1. רונית on 16 במרץ 2014 at 9:38 am said:

    אוי הפריים האחרון גמר אותי. יש מעט מתוקים שאני אוהבת יותר מפחמימה עם ריבה. זה נראה כ ל כ ך ט ע י ם ! ! ! !

    Reply↓
    • daniella on 16 במרץ 2014 at 10:13 am said:

      זה אכן טעים :-) .

      Reply↓
  2. הדר on 16 במרץ 2014 at 4:31 pm said:

    גם עם ריבה את מצליחה להפתיע! (לפחות אותי…)
    :) ;)

    Reply↓
    • daniella on 16 במרץ 2014 at 7:41 pm said:

      הכי כיף להפתיע :-) .

      Reply↓
  3. אנה on 16 במרץ 2014 at 5:36 pm said:

    חיפשתי בדיוק כזה. תודה

    Reply↓
    • daniella on 16 במרץ 2014 at 7:41 pm said:

      תודה לך! ספרי איך יצא.

      Reply↓
  4. אביטל on 16 במרץ 2014 at 7:14 pm said:

    נראה מעולה וטעים! והזכרת לי שרציתי לקנות קומקום שורק :)

    Reply↓
    • daniella on 16 במרץ 2014 at 7:42 pm said:

      תודה! לקח לי כמה דקות להבין את עניין הקומקום השורק. כי שלי הוא רק מתחזה. נראה כמו קומקום שורק, אבל מתחבר לחשמל (וכשהוא מרתיח מים הוא מרעיש כל כך, שאני מכנה אותו קומקום ממריא).

      Reply↓

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation

← Previous Post
Next Post →

הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

-הצטרף ל 770 מנויים נוספים

פוסטים אחרונים

  • דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות
  • צ'יפס אצות נורי
  • אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד
  • סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

תגובות אחרונות

  • daniella על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • הודיה על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • daniella על צ'יפס אצות נורי
  • עתר על צ'יפס אצות נורי
  • daniella על צרו קשר

ארכיון

  • יולי 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • מרץ 2014
  • פברואר 2014
  • ינואר 2014
  • דצמבר 2013
  • נובמבר 2013
  • אוקטובר 2013
  • אוגוסט 2013
  • יולי 2013
  • יוני 2013
  • מאי 2013
  • מרץ 2013
  • פברואר 2013
  • ספטמבר 2012
  • אוגוסט 2012
  • יולי 2012
  • אפריל 2011
  • נובמבר 2008

קטגוריות

  • Uncategorized
  • אופציה טבעונית
  • ארוחה קלה
  • ארוחת בוקר
  • ביצים
  • בשר בקר
  • בשר טחון
  • טבעוני
  • ירקות
  • מאפים
  • מנה עיקרית
  • מרקים
  • משקאות
  • מתוקים
  • נשנוש
  • סלטים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוף
  • פירות
  • שוקולד
  • שתי דקות וירקות
  • תוספת
  • תוצרת בית

כלים

  • הרשמה
  • התחבר
  • פיד RSS לפוסטים
  • הזנת RSS לתגובות
  • WordPress.org
© Copyright 2021 - פרפראות
Infinity Theme by DesignCoral / WordPress