• אודות
  • צרו קשר
פרפראות

מתכונים של אש וקרח, חלק ראשון – כרעי עוף ברוזמרין ובלימון

8 במאי 2014 9:37 am / 14 Comments / daniella

got_bloggers2

הכל התחיל בוויכוח. ויכוח – קוהרנטי ומכבד, יש לומר – בין כמה בלוגרים, בקבוצה של בלוגרים. איך התפתח מזה הפרוייקט הזה? אני כבר לא זוכרת, וכנראה שזה לא משנה. מתישהו במהלך הוויכוח התברר כי לכולנו יש לפחות עצם גיקית אחת בגופנו, והתגלגלנו (נדמה לי) מסדרת מד"ב אחת למשנה, והופ, הגענו למשחקי הכס, והדר העלתה את הרעיון (הגאוני, תודו) של פרוייקט בלוגרים משותף לרגל חזרתה של משחקי הכס לטלוויזיה. הלוגו הנאה הוכן בידיו האמונות של גיל מהבלוג מבשל ואוכל.

 אז קבענו תאריך, דחינו, ודחינו שוב, ולבסוף החלטנו על פרוייקט מתגלגל.

הסנונית הראשונה היתה אפרת מהבלוג מדריך השופיסטית לגלקסיה, שעלתה עם עוגת גבינה ניו-יורקית, מדממת ומגניבה נוסח ווסטרוז.

בלוגרים נוספים (הרשימה מתעדכנת):

טל ממה יש לאכול, עם עוגיות הלימון של סאנסה.

danisemichick-9908

צילמה: נעה קדמי.

danisemichick-9824

danisemichick-9830

ישבתי ושברתי את הראש מה אפשר להכין, שישקף ככל הניתן את רוחה של הסדרה הזו, שהיא שוביניסטית ואלימה ומרושעת ואני לא מצליחה להפסיק לצפות בה. ג'ורג' ר.ר. מרטין, הסופר, יחד עם יוצרי הסדרה מבית HBO, בוראים עולם קשוח ואכזר. עולם שבו את יכולה להשלות את עצמך שאת לא משתתפת במשחק, אבל כל מי שנושם הוא חלק מהמשחק, ואין אפשרות לצאת. אם יש לך הרבה כסף, את יכולה לרקום לך חלום שבו את מוגנת, ושהעולם הוא מקום טוב ומלא באבירים. אבל זה חלום שברירי, שבמוקדם או במאוחר יתנפץ. ואז, כשתחשבי שלא יכול להיות יותר גרוע, תופתעי.

danisemichick-9836

danisemichick-9844

מרטין מחזיק אותנו כוססים את ציפורנינו בעצבנות, יושבים על קצה הכיסא, כי הוא כבר לימד אותנו: אין רחמים, וחוקים נועדו להישבר. כל דמות, אהובה ככל שתהיה, עשויה ללכת לעולמה בכל רגע נתון, סביר להניח שבדרך אכזרית ורוויות דם. כל חוק בלתי כתוב, נועד שיפרו אותו. כל בועה שברירית של אושר ושמחה, דינה להתנפץ.

danisemichick-9858

בסופו של דבר בחרתי בשני מתכונים, הראשון בפוסט הזה, והשני יעלה בהמשך.

danisemichick-0102

ממש רציתי להכין צלעות בקר. אבל מסתבר שקשה להשיג את הנתח הזה במחוזות בהם אני מסתובבת, ולכן הלכתי בסופו של דבר על כרעי עוף.

danisemichick-0093

danisemichick-0116

המחשבה היתה על אוכל שאפשר להחזיק ביד ולקרוע ממנו נתחים בשינים.

danisemichick-0100

אוכל שיאה ללוחמים, נוודים ואנשים פשוטים. האיכר ישחט בשבילו תרנגולת, והלוחם יצוד בשבילו פסיון. קצת רוזמרין מהשיח, לימון מתיק האוכף, משפדים על מקל ומסובבים על המדורה. אני הסתפקתי בתנור.
אל תתנו למשחקי הכס לבלבל אתכם: מדובר במתכון קצר, קליל וזריז. משקיענים ישרו את העוף, ממהרים ישליכוהו מיד לתנור. אני, לרוב, ממהרת. כך או כך הוא יתקבל שחום, עסיסי, רך וניחוחי.

danisemichick-0103

danisemichick-0106

כרעי עוף ברוזמרין ובלימון

6 כרעי עוף, מופרדות לירך ושוק (או שלמות, אם אתן מעדיפות) (אני אוהבת לצלות עם העור, למרות שבסופו של דבר אינני אוכלת אותו. הוא תורם לעסיסיות הבשר)

עלים משלושה ענפי רוזמרין, וגם הענפים

6-10 שיני שום, קלופות ופרוסות

1 לימון, קצת סחוט ופרוס (אם לא משרים, אפשר לטפטף כמה טיפות לימון על כל פיסת עוף)

רבע כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

  1. מערבבים את הכרעיים בקערה גדולה עם כל החומרים, פרט למלח ולפלפל, ומשהים לכל זמן בין חצי שעה ללילה. אם אין לכם זמן – אפשר פשוט לצלות מיד, זה עדיין יוצא טעים.
  2. מניחים את כרעי העוף בתבנית, ויוצקים עליהן את תכולת הקערה.
  3. צולים כשעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהעוף שחום יפה.
  4. אוכלים בידיים, כמו ברברים בווסטרוז.
Posted in: מנה עיקרית, עוף

14 Thoughts on “מתכונים של אש וקרח, חלק ראשון – כרעי עוף ברוזמרין ובלימון”

  1. ליליהl on 8 במאי 2014 at 12:18 pm said:

    הי דניאלה
    צריך לכסות את התבנית בשלב כלשהו בתנור?
    תודה!

    Reply↓
    • daniella on 8 במאי 2014 at 12:19 pm said:

      אין צורך לכסות.

      Reply↓
  2. חיה on 8 במאי 2014 at 1:51 pm said:

    התמונות נהדרות!!!! בדיוק לפני כמה ימים דיברתי עם בלוגרית שאמרה , עד כמה קשה לצלם עוף מסיבות רבות .
    אצלכן הוא נראה נהדר
    תודה

    Reply↓
    • daniella on 8 במאי 2014 at 2:30 pm said:

      חיה, תודה! בורכתי בנעה, אין מה לדבר.

      Reply↓
  3. דימה on 8 במאי 2014 at 2:30 pm said:

    פוסט מעולה.
    הקישור ל"מבשל ואוכל" שבור

    Reply↓
    • daniella on 8 במאי 2014 at 2:40 pm said:

      תודה, דימה! אבוי, מתקנת מיד.

      Reply↓
  4. הדר on 8 במאי 2014 at 6:40 pm said:

    פראי למדי!
    ולמרות שהילדים מנסים להראות קשוחים, הם מתוקים- מתוקים- מתוקים!!! :) ;)

    Reply↓
    • daniella on 9 במאי 2014 at 5:54 pm said:

      תודה!

      Reply↓
  5. עידית on 10 במאי 2014 at 9:09 am said:

    נראה נהדר. לצערי העוף של מחר עכשיו כבר במשרה. אבל בפעם הבאה אנסה את המתכון הזה .אנא הסבירי מה זה "צולים". אם יש לי בתנור מצב broil ושתי אופציות high / low מה עלי לבחור? פותחים קצת את הדלת של התנור בזמן הצלייה?

    Reply↓
    • daniella on 10 במאי 2014 at 4:09 pm said:

      אני מניחה שכמו שאת מכינה את העוף הרגיל שלך, זה שכבר במשרה.
      אצלי בתנור יש אופציה של מעלות – ואני שמה על 200 מעלות צלזיוס, שהן 392 מעלות פרנהייט. כמו כן, יש לי בתנור אופציה של טורבו עם עוד חום מלמעלה, ובזה אני משתמשת להכנת עוף. broil לדעתי זה גריל, לא? לא הייתי משתמשת רק בגריל לעוף, אני חוששת שזה ישרוף אותו לפני שהוא יהיה מוכן מבפנים.
      אם אין לך איזו אופציה מיוחדת לעוף בתנור, הייתי הולכת על טורבו או על המצב הרגיל של התנור, ומקסימום מסיימת בעשר דקות של broil על high. נשמע הגיוני? מה את עושה כיום?

      Reply↓
      • עידית on 14 במאי 2014 at 3:25 am said:

        עושה רגיל. לא מכירה אופציה של טורבו בתנור שלי.

        Reply↓
  6. נועם on 11 במאי 2014 at 2:55 pm said:

    אוי זה ממש מתאים לתקופת המנגלים!
    [כתבת במצרכים בטעות 'רומזרין', במקום 'רוזמרין']

    בהתחלה חשבתי שכתבת "אוכלים בידיים כמו ברבורים בווייטרוז" [הסופרמרקט הבריטי], אז חשבתי לעצמי עד כמה נחמד זה ברבורים בווייטרוז [לא שראיתי שם אי פעם ברבורים]. אבל אז עיבדתי את המחשבה הזו עוד קצת וחשבתי שזה קצת קריפי שברבורים אוכלים עוף, ואז חשבתי שזה קצת קניבלי, ואז חשבתי שזה מתאים בטח למשחקי הכס, אבל אני לא רואה משחקי הכס אז אני לא יודע אם זה מתאים או לא.

    ואז קראתי עוד פעם את המשפט, וראיתי שכתבת ברברים.
    [בווסטרוז]
    |:

    Reply↓
    • daniella on 11 במאי 2014 at 11:00 pm said:

      אוי נועם, הצחקת אותי מאוד :-) .
      כבר מתקנת את הרוזמרין.
      באמת יצא שזה מתאים לתקופת המנגלים!
      ואם מישהו במשחקי הכס היה יכול להכריח ברבורים לאכול עוף עם הידיים – הו, תהיה בטוח שהם היו עושים את זה.

      Reply↓
  7. Pingback: מלך ליום אחד | Ex Cocina

להגיב על עידית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation

← Previous Post
Next Post →

הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

-הצטרף ל 769 מנויים נוספים

פוסטים אחרונים

  • דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות
  • צ'יפס אצות נורי
  • אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד
  • סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

תגובות אחרונות

  • daniella על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • הודיה על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • daniella על צ'יפס אצות נורי
  • עתר על צ'יפס אצות נורי
  • daniella על צרו קשר

ארכיון

  • יולי 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • מרץ 2014
  • פברואר 2014
  • ינואר 2014
  • דצמבר 2013
  • נובמבר 2013
  • אוקטובר 2013
  • אוגוסט 2013
  • יולי 2013
  • יוני 2013
  • מאי 2013
  • מרץ 2013
  • פברואר 2013
  • ספטמבר 2012
  • אוגוסט 2012
  • יולי 2012
  • אפריל 2011
  • נובמבר 2008

קטגוריות

  • Uncategorized
  • אופציה טבעונית
  • ארוחה קלה
  • ארוחת בוקר
  • ביצים
  • בשר בקר
  • בשר טחון
  • טבעוני
  • ירקות
  • מאפים
  • מנה עיקרית
  • מרקים
  • משקאות
  • מתוקים
  • נשנוש
  • סלטים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוף
  • פירות
  • שוקולד
  • שתי דקות וירקות
  • תוספת
  • תוצרת בית

כלים

  • הרשמה
  • התחבר
  • פיד RSS לפוסטים
  • הזנת RSS לתגובות
  • WordPress.org
© Copyright 2021 - פרפראות
Infinity Theme by DesignCoral / WordPress