צילמה: נעה קדמי.
סלחו לי, קוראי, כי חטאתי. עברו 30 ימים תמימים מהפוסט האחרון שלי. ואני אפילו לא יכולה להאשים את נעה, כי התצלומים ממתינים לי כבר שבועות, מהממים כהרגלם, רק ממתינים שאחבר אותם לטקסט ואעלה אותם לאוויר.
נבצר ממני עד כה להעלות פוסט כי בני משפחתי ואני היינו ממש עסוקים בלחלות בשרשרת, חלק מהזמן בשתי מחלות בו-זמנית. אבל הנה אני פה, ובאמתחתי מתכון שיש בו גם שוקולד וגם קצפת, אז נראה לי שאתם יכולים לסלוח לי. גם את חובבי הווניל לא קיפחתי.
אז איך אתם אוכלים את המילקי שלכם? האמת היא שהיום אני לא כל כך אוהבת את המילקי התעשייתי, אבל כשהייתי ילדה ונערה הייתי חובבת מילקי גדולה, ואת הסוגיה הנצחית של אכילת המילקי פתרתי באופן הבא: אכלתי שני ביסים מהקצפת לבד, שני ביסים מהשוקולד לבד, ואז ערבבתי.
בחלוף השנים הפסקתי לאכול מילקי, וכשהזדמן לידי בשנים האחרונות גביע כזה, גיליתי שהוא מתוק לי מדי, מתועש לי מדי, והקצפת לא מספיק טעימה.
מתישהו ירד לי האסימון שמילקי, כמו כל מעדני החלב השוקולדיים, הוא פשוט סוג של פודינג. נוזל עשיר, נותני טעם כלשהם, חומר הסמכה כלשהו וממתיק.
אז כמובן שפתחתי מפעל קטן לייצור מילקי בבית, שוקולד וגם וניל.
בתור בסיס השתמשתי בחלב קוקוס שהכנתי לבד, כי אני לא שותה חלב ומשתדלת למנוע אותו גם מבני משפחתי. אתם בהחלט מזומנים להשתמש בכל חלב שתחפצו בו, קוקוס, שקדים או פרה. אם אתם משתמשים בקרם קוקוס קנוי, כדאי שתדללו אותו מעט, כי הוא מאוד סמיך בהשוואה לחלב.
להסמכה, השתמשתי בעמילן תפוחי אדמה (קמח תפוחי אדמה). אפשר להשתמש בעמילן תירס (קורנפלור) באותו היחס.
קמח התפודים או התירס הוא קצת ממזר, ויש לו נטיה להתגבש לגושים מעצבנים בתוך הנוזל. לסוגיה המטרידה הזו יש שני פתרונות.
הראשון, שהוא יותר יעיל בעיני ובו אני משתמשת: מעבדים יחד את החלב הקר עם העמילן, בכל דרך שתרצו: במעבד מזון, בבלנדר, או עם בלנדר מוט כשהנוזל והאבקה כבר בתוך הסיר.
השני: מערבבים רבע כוס של חלב קר עם העמילן עד שהוא נמס לחלוטין בתוך החלב הקר. מחממים את יתרת החלב בסיר, ואז מוסיפים אלי את החלב שבתוכו העמילן המומס.
אני מוצאת שהשיטה הראשונה יותר מהירה ויעילה בשבילי.
אם הפודינג התחכם אתכם ונוצרו בו גושים גם אחרי הבישול, טלו-נא את בלנדר המוט שלכם, ושסו אותו בפודינג. הגושים ייעלמו במהרה.
מילקי שוקולד ביתי (4 מנות)
40 ג' (2 כפות גדושות) קמח תפו"א או קורנפלור
60 ג' (2 כפות) סוכר (אני משתמשת בסוכר קנים אורגני)
500 מ"ל (2 כוסות) חלב לבחירתכם (השתמשתי בחלב קוקוס ביתי)
80 ג' שוקולד מריר
חצי כפית תמצית וניל איכותית
קמצוץ מלח
לקצפת:
חצי מכל שמנת מתוקה
חצי כף עד כף סוכר או דבש
- מבלנדרים את החלב וקמח תפוחי האדמה בבלנדר או במעבד מזון.
- יוצקים לסיר יחד עם הסוכר, ומביאים לרתיחה תוך ערבוב. מכבים כשמסמיך.
- שוברים את השוקולד לתוך החלב, וממתינים דקה שיתרכך, ואז מערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים וניל ומלח, ומערבבים שוב.
- מעבירים לכלים אישיים, רצוי שקופים, ומצננים לפחות 4 שעות במקרר.
- מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה, ומניחים כף גדושה על כל מילקי.
- מחביאים מהילדים.
מילקי וניל ביתי ( 4 מנות)
500 מ"ל ( 2 כוסות) חלב
100 ג' (חצי כוס) סוכר (אפשר להמיר חצי כוס נוזל בחצי כוס מייפל)
120 ג' (3 כפות) קמח תפו"א
קמצוץ מלח
1 כפית תמצית וניל
20 ג' ( 1 כף) חמאה או שמן קוקוס
לקצפת:
חצי מכל שמנת מתוקה
חצי כף עד כף סוכר או דבש
- מבלנדרים את החלב וקמח תפוחי האדמה בבלנדר או במעבד מזון.
- יוצקים לסיר יחד עם הסוכר, ומביאים לרתיחה תוך ערבוב. מכבים כשמסמיך.
- מוסיפים וניל ומלח, ומערבבים שוב.
- מעבירים לכלים אישיים, רצוי שקופים, ומצננים לפחות 4 שעות במקרר.
- מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה, ומניחים כף גדושה על כל מילקי.
נראה וואו!
חוץ מזה, עשית לי עכשיו craving למילקי… אוף איתך!
נו, אז למה את מחכה?!
נראה מצוין
תודה
.
וואו, נראה מעולה; בטוח הרבה יותר טעים ממילקי רגיל!!
נראה מושלם!
אני אישית שונאת מילקי, אבל אם להעדיף משהו בו, אז ברור שאת הקצפת!
תודה!
תשמעי, אני מתמכרת לפוסטים שלך! משהו בקלילות של הכתיבה ושל המתכונים כאחד. ואופציית נוזל הקוקוס (שלא לדבר על זו הביתית) נהדרת, הלוואי והייתי מוצאת אותה ביותר בלוגי אוכל.
תודה, דפנה, איזה כיף לשמוע.
את יכולה בראש להחליף חלב בנוזל קוקוס כמעט תמיד. זה פותח הרבה מאוד מתכונים, אם את נמנעת מחלב, במיוחד המתוקים.
הכנתי לבעלי שחובב מילקי תעשייתי ויצא מעולה! שמתי קצת שוקולד מריר 85% ויצא מאוד שוקולדי
תודה רבה!
תודה לך! שמחה לשמוע שהוא אהב. עם שוקולד 85% זה בטח קטלני.