צילמה: נעה קדמי.
הו, עגבניות.
אתם יודעים, אני חושבת שעגבניות הן השוקולד של הירקות הטריים. באמת. יש בהן הכל: הן מתוקות וחמצמצות, בשרניות ועסיסיות, נפלאות טריות, צלויות, מבושלות או אפויות. והן אדומות! הן משמחות בצבען כל סלט או סיר קציצות.
רענן מביא בימים הללו מהשוק סלסלות של עגבניות שרי מתוקות כל-כך, שמישהו עוד עלול לחשוב שהן דובדבנים, ושאין ספק שאני אוכלת מהן משל היו סוכריות.
אני הכי אוהבת בעולם סלט שעגבניות שרי בקיץ. אני יכולה לחיות על זה, והאמת שבשלהי הקיץ אני באמת די חיה על זה.
היום נכין סלט קיצי, קליל ומרענן, שמשמח את לבי כל קיץ מחדש. יש בו גבינת פטה שנותנת מליחות ושמנוניות, וזעתר בשביל הזווית הישראלית וטעם חזק. זה אחד הסלטים האהובים עליי.
סלט עגבניות שרי וגבינת פטה עם זעתר – מנה אחת נדיבה
1 כוס עגבניות שרי, חצויות
רבע כוס קוביות פטה
שמן זית ומיץ לימון, לפי הטעם
חצי כפית זעתר, או לפי הטעם
מלח ופלפל שחור
- מערבבים בקערה עגבניות וגבינה.
- מתבלים בנדיבות, מערבבים בעדינות.
- אני לא מאמינה שכתבתי הוראות הכנה ממוספרות לסלט הזה. זה גרוע כמעט כמו הוראות שימוש על קיסמים.
4. אני באמת לא מאמינה שכתבת הוראות הכנה ממוספרות לסלט הזה…..ולמרות הפשטות איך זה הביא לי חשק לאכול כזה!!!!
אחד השילובים האהובים עליי!
מזדהה עם כל מה שכתבת כאן
איזה קטע, אני בדיוק חשבתי בשבוע שעבר שעגבניות השרי כ"כ מתוקות שהן ממש כמו הענבים הירוקים שהבאתי [שלא היו כ"כ מתוקים].
תגידי, באמת נוח לך לחתוך עגבניות עם סכין שף? רק ביום שהן מגיעות הבייתה אני יכול לחתוך אותן ככה. אחרי זה הן מתכווצ'צ'ות כמו חציל צלוי. הבפנוכו שלו.
הכי נוח לי בעולם. אני מאוהבת בסכין הזה. אתה משחיז לפני כל שימוש?
אממ. ~שריקה תמימה~
אז נסה להשחיז לפני עגבניות. אם אין לך משחיז ביתי, עזוב הכל ורוץ לקנות. הן רכות, אבל הקליפה שלהן מאתגרת כל סכין.
וואו! אני הכי אוהב את הצהובות או את המנומרות שמתפוצצות ממתיקות ואת השרי-תמר. בקיצור-הכל! נראה מושלם!!
עגבניות rocks.