• אודות
  • צרו קשר
פרפראות

סלט עדשים שחורות וברוקולי

13 בפברואר 2013 9:23 am / Leave a Comment / daniella

 DSC_3434-1_resize

צילמה: נעה קדמי.

הפוסט הזה הוא השלישי והאחרון בטרילוגיית העדשים שנוצרה כאן, לפחות לעת-עתה.

עדשים נעה

הפעם לקחתי את העדשים לסיבוב באחד המחוזות החביבים עליי: סלט. מדובר בסלט פשוט ובו ארבעה מרכיבים (אם לא סופרים את הרוטב והתיבול), שעושה שימוש באחד מכוכבי החורף, הברוקולי, ומעבר להיותו טעים, השילוב בין הברוקולי הירוק, העדשים השחורות וגבינת העיזים הלבנה, עושה אותו גם יפה וצבעוני.

עדשים נעה1

הערה בקשר לגבינה: רציתי להשתמש בסנט מור צעירה, לא בשלה, נראה היה לי שזה הטעם שחיפשתי פה. בסוף רכשתי סנט מור בשלה למדי. הסלט יצא מצוין, ועדיין, הייתי מעדיפה גבינה בעלת טעם מעט עדין יותר.

סלט עדשים שחורות וברוקולי

1 כוס עדשים שחורות, רצוי מושרות ללילה

1 קלח ברוקולי, בערך 500 ג', מפורק לפרחים

2-3 כפות שמן זית

מעט מלח גס

100 ג' שקדים פרוסים או שבבי שקדים

150 ג' גבינת עיזים לא חזקה מדי (פטה עתירת שומן נניח, או סנט מור צעירה), פרוסה או חתוכה לקוביות

לרוטב: שמן זית, מיץ לימון, מעט מלח

מבשלים את העדשים במים עד שהן מתרככות. מסננים ומצננים (העדשים יכולות להיות חמימות, אך לא לוהטות).

מחממים תנור לחום בינוני. מניחים את פרחי הברוקולי בקערה, יוצקים עליהם 2 כפות שמן זית וזורים מעט מלח גס, ומערבבים בידיים עד שהם מצופים בשמן.

מפזרים את הפרחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, וצולים בתנור עד שהפרחים מתרככים, בערך חצי שעה (אפשר גם לבשל את הברוקולי. הטעם פחות עמוק, אבל הצבע יותר מרשים).

מחממים מחבת, וקולים עליה את פרוסות השקדים, עד שהן משחימות מעט, תוך ערבוב (זהירות, שלא ישרפו).

מערבבים בקערת הגשה את כל חומרי הסלט. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומעט מלח גס.

Posted in: ארוחה קלה, ירקות, סלטים / Tagged: עדשים

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation

← Previous Post
Next Post →

הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

-הצטרף ל 770 מנויים נוספים

פוסטים אחרונים

  • דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות
  • צ'יפס אצות נורי
  • אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד
  • סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

תגובות אחרונות

  • daniella על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • הודיה על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • daniella על צ'יפס אצות נורי
  • עתר על צ'יפס אצות נורי
  • daniella על צרו קשר

ארכיון

  • יולי 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • מרץ 2014
  • פברואר 2014
  • ינואר 2014
  • דצמבר 2013
  • נובמבר 2013
  • אוקטובר 2013
  • אוגוסט 2013
  • יולי 2013
  • יוני 2013
  • מאי 2013
  • מרץ 2013
  • פברואר 2013
  • ספטמבר 2012
  • אוגוסט 2012
  • יולי 2012
  • אפריל 2011
  • נובמבר 2008

קטגוריות

  • Uncategorized
  • אופציה טבעונית
  • ארוחה קלה
  • ארוחת בוקר
  • ביצים
  • בשר בקר
  • בשר טחון
  • טבעוני
  • ירקות
  • מאפים
  • מנה עיקרית
  • מרקים
  • משקאות
  • מתוקים
  • נשנוש
  • סלטים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוף
  • פירות
  • שוקולד
  • שתי דקות וירקות
  • תוספת
  • תוצרת בית

כלים

  • הרשמה
  • התחבר
  • פיד RSS לפוסטים
  • הזנת RSS לתגובות
  • WordPress.org
© Copyright 2021 - פרפראות
Infinity Theme by DesignCoral / WordPress