צילמה: נעה קדמי.
המטבח הוא מקום בו קל מאוד לגלות איך שוב ושוב, השלם עולה על סכום חלקיו. אם במקרה חלקיו הם בננה, שוקולד וחמאת בוטנים, השלם מתפוצץ כמו זיקוקי דינור בתוך הפה.
אין ספק שבין שלל החיבורים שנועדו משמים, ישנו גם החיבור הזה. בננה-שוקולד-חמאת-בוטנים. מתוק, עמוק וגם קצת מלוח. גם המרקמים עובדים יחד בצורה מושלמת.
והיום אני מתרגמת את הרכיבים הללו למתכון סופר-קל וסופר-מספק, עם רכיבים שלרובנו יש בבית ממילא. ההכנה היחידה שנזדקק לה, הוא הקפאה של הבננות מראש.
לפני הרבה שנים, לפני היות הפייסבוק, ועוד כשהיו לי רק שני ילדים, לבית הווירטואלי שלי קראו באופן טבעי. שם שוחחתי, בעיקר עם נשים, על דברים שברומו של העולם שלי באותה התקופה.
אוכל מאז ומתמיד היה ברומו של עולמי, ובעת ההיא כבש את האתר הקהילתי הזה בסערה גבר חביב, נקרא לו א', שהיה (הוא בטח עדיין) טבעונאי, כלומר אוכל raw food בלבד. הוא פתח בפנינו בשנת 2006 צוהר אל שייקים ירוקים (המכונים שם עד היום רסק ירוק), שוקולד שעשוי בבית מתערובת של פולי קקאו, אגוזים ותמרים, קרקרים מירקות מיובשים בשמש, וגולת הכותרת: גלידה מפירות טחונים.
לוקחים פירות קפואים. מניחים במעבד מזון. טוחנים. זהו! מי היה מאמין שזה כל-כך פשוט?
מדובר בגלידה שאי אפשר לשמור. כלומר, מה שהופך את מרקמה לגלידתי ורך הוא הערבול במעבד המזון. אם מקפיאים אותה, היא הופכת שוב לגוש אבן נוקשה. מצד שני, אפשר להקפיא אותה בכלי יחסית שטוח, ואז לשבור לחתיכות ולטחון שוב לפני האכילה. מצד שלישי, אצלנו מעולם, ואני מתכוונת מעולם, לא קרה שנשאר משהו להקפיא. די קל לחשב כמויות, ואנחנו ממש טובים בלאכול גלידה במשפחה שלי.
המתכון שלי הוא עם בננה, אבל זה יכול לעבוד עם כל פרי רך. מנגו ונקטרינות הולכים כאן נהדר, מנסיון. אבל הייתי ממירה את חמאת הבוטנים בקרם קוקוס, חמאת שקדים או שמנת מתוקה, ומוותרת על תוספות. גם רק הפרי יילך שם טוב, רק שיהיה לו טעם מאוד אינטנסיבי.
על הפירות להיות קפואים. אנא קלפו את הבננה לפני שאתם מקפיאים אותה. להקפיא פירות זה מנהג מבורך, שכדאי שתאמצו. אצלנו, בכל פעם שרענן רואה שפירות מסוימים מבשילים מדי ואיש אינו אוכל אותם, הוא מקלף (אם צריך), חותך ומקפיא. בשבועות הכנתי עוגת גבינה בציפוי ג'לי תות. הג'לי הוכן מתותים טריים שהוקפאו והמתינו לשעת כושר במקפיא. בכל פעם שחשקה נפשנו בשייק פירות, וזה קורה הרבה בקיץ, אנחנו מוציאים קופסא של פירות קפואים מהפריזר, זורקים לבלנדר עם קצת נוזל (מים, קרם קוקוס, שמנת מתוקה או חלב), ומתקררים גם מבפנים.
גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד – 2 מנות נדיבות
3 בננות קפואות
2 כפות חמאת בוטנים
חצי כפית קינמון
חצי כפית תמצית וניל
1 שורה שוקולד מריר (אני השתמשתי בשוקולד מריר 70% של לינדט)
- שוברים את הבננות לחתיכות (אפשר לחתוך ואפשר בידיים), וזורקים למעבד מזון, יחד עם שאר החומרים.
- מעבדים עד שנוצר מרקם של גלידה. בהתחלה זה נראה כמו חתיכות שלעולם לא תהפוכנה לגלידה. אל תאבדו אמונה! מדי פעם יש לדחוף את תכולת המעבד מטה לכיוון הלהבים בעזרת לקקן, ולהפעיל שוב. תוך שתי דקות בערך יש גלידה.
- אוכלים מיד.
אני. אוהבת. אותך. דניאלה.
את.פשוט.חמודה. תודה! תאכלי גלידה ותחשבי עליי :-*
אוי, הזכרת לי נשכחות מימי באופן!
גם לנו תמיד היו בננות ומנגואים בפריזר – מנגו הולך נהדר עם קרם קוקוס!
בגלל שהייתי אז בתקופה מאוד בריאותית בחיי, את הבננות תמיד היינו מערבלים עם תמרים רכים רכים וקצת אגוזים טעימים, ולפעמים מקום תמרים מייפל. מממ…
אכן, אלה היו ימים תמימים וטעימים
.
פשוט גלידת גן עדן. נראה כל כך כל כך טעים! עכשיו רק נשאר להקפיא בננות.
אתה במיוחד חייב להכין את הגלידה הזו
?
הלכתי על המתכון המקורי עם שוקולד מריר 85% ויצא פצצה !!!
יאיר, איך אני שמחה לשמוע!
מעולה! תודה.
הכנתי היום ללא הקינמון וללא וניל – מעדן
תודה, שמחה לשמוע!
אוי, השילוש הקדוש. לא נראה לי שיש משהו מושלם יותר עכשיו כשהטמפ' נושקת לשלושים והקיץ בפתח..
הקיץ כבר נכנס, נראה לי
.
נקרא ונראה מעולה! אני שוקלת להכין לארוחה עם 9 אנשים. זה נראה לך ריאלי להכין כמות כזו? 20-30 בננות זה המון! האם זה בר ביצוע?
תודה
נעמה, זה נשמע קצת מאתגר. במעבד מזון רגיל נדמה לי שאת יכולה להכין כמות כפולה, נניח משש בננות, אבל עדיין, בין סיבוב אחד לשני יעברו איזה 5 דקות.
אני מציעה לך להקפיא ממש עכשיו שלוש בננות, ולהכין מהן גלידה היום בערב, ולראות כמה זמן לוקח לך, האם סביר שהמעבד יכיל עוד 3 בננות, ומה מצב הקינוח כעבר 10 דקות אם לא הגשת מיד – הוא נמס די מהר. אחרי זה תחליטי.
ואוו איזה תמונות! וכמה שזה נראה טעים.
הלכתי להקפיא בננות.
בתיאבון!
כול הכבוד!! יופי של מתכון ,
שאלה: האם אפשר לדעתך ,להחליף את השוקולד ,בסירופ-מייפל טבעי , או באגבה ?
הי שרון, את יכולה פשוט להשמיט את השוקולד.