צילמה: נעה קדמי.
אז היה לנו כבר חטיף צ'יפס קלאסי מתפוחי אדמה, וגם צ'יפס גבינה. ומכיוון שפריך ומלוח ואני חברים טובים מאוד, וגם אצות נורי, אך טבעי היה שכשאתקל בצ'יפס מאצות נורי אומר לעצמי: כן! כזה!
לאחרונה אני מוצאת עצמי קולה, מפוררת ומשליכה אצות נורי לסלט על בסיס יומיומי, ומתענגת מאוד על הטעם הימי-יפני שלהן. הצ'יפס הללו מאפשרים זריקה מזוקקת של הטעם האצתי, עם ניחוח עדין של חומץ אורז ו-וואסבי, והכל בעסקת חבילה עם פריכות של צ'יפס ועם הידיעה שבעצם אצות זה נורא בריא.
הרעיון לקוח מפה (אם כי במקור הוא של מארק ביטמן). אני הרחבתי קצת את מנעד הטעמים, ועדיין זה מאוד פשוט: מורחים דף נורי בתערובת של רוטב סויה, וואסבי וחומץ אורז, ממליחים קלות, ומכסים באצה נוספת.
הנוזלים גם מקנים טעם, וגם מאפשרים הדבקה של שני הדפים זה לזה, מה שמקנה נפח לצ'יפס.
גוזרים ריבועים, מניחים בתבנית, ואופים.
אני הנחתי את דפי הנורי המרוחים זה מעל זה וגזרתי את כולם בבת אחת, ואחר כך הפרדתי והנחתי על נייר האפייה.
אבל זה היה קצת מבלבל, והיו עלים שלא הפרדתי, ככה יצא שהכנתי צ'יפס משתי שכבות של אצות וגם צ'יפס מארבע שכבות. נעה תומכת נלהבת בצ'יפס-ארבע-השכבות: הטעם של תערובת הוואסבי יותר מורגש שם, וזה סוג אחר של פריכות. אני אהבתי את הטעם המודגש אבל פחות את המרקם של צ'יפס-ארבע-השכבות, ובפעמים הבאות שהכנתי, דבקתי בשכבה כפולה. אתם מוזמנים לנסות את שני הסוגים ולראות מה מוצא חן בעיניכם יותר.
נראה לי קלאסי לפזר בין העלים זרעי שומשום. לצערי לא היו לי, אבל נדמה לי שהם ישתלבו היטב מבחינת הטעמים ויתנו קראנץ' נפלא.
צ'יפס אצות נורי – מבוסס על המתכון הזה
6 דפי נורי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות משחת וואסבי
- מערבבים בקערה את כל החומרים פרט לאצות.
- מניחים דף נורי על משטח עבודה, ובעזרת מברשת מורחים עליו מתערובת הנוזלים. לא לפחד להרטיב את האצות, הן מתייבשות בתנור. מערבבים מדי פעם, כי התערובת נוטה להיפרד.
- מפזרים מעט מלח על דף הנורי המוברש.
- מניחים עליו דף נורי נוסף.
- גוזרים לריבועי צ'יפס, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- חוזרים על הפעולה עם כל העלים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהאצות משנות את צבען והופכות פריכות, בערך 15 דקות.
נראה מעולה ומיוחד! בחיים לא הייתי מוצא מתכון לזה, ולא הייתי חושב על הרעיון שקיים דבר כזה בכלל. לגמרי יתחיל להיכנס (אחרי שאני אחזור מצרפת) לסלטים שלי! נראה לי זה יהיה מעולה עם סלט כרוב אדום וגזר עם רוטב אסייתי שכזה.
אני מתחילה להבין שכמעט מכל דבר אפשר להכין צ'יפס.
ואצות ממש טעימות בסלט. ובלה נהדר בצרפת!
גאוני! יש מצב להחליף את החומץ במים (כמו במתכון המקורי או החצי מקורי)? אני לא אוהבת את כל הכימיקלים שיש בחומץ אורז
נראה לי שבהחלט אפשר.
אפשר לשאול מה עוד את עושה עם נורי? בא לי כבר כמה זמן אבל כחומר גלם אצות הן תעלומה מבחינתי
ליאור, נסה את גוגל. אני בעיקר מוסיפה אותו לסלטים, כשאני רוצה שיהיה להם ניחוח יפני.תמיד קולה קודם.
זה נראה פשוט אדיר! חייבת חייבת לנסות!
חייבת לנסות , הבאתי מלאי אצות וסאבי מtreder joe שהולך ואוזל ואני כבר הולכת להכין .
תמונות נפלאות
תודה
תודה! ובהצלחה. מקנאה בך על טריידר ג'ו
.
היי דניאלה קניתי מצרכים להכנת סושי ולא הצלחתי כל כך
הרעיון לציפי ניראה מעניין ואני ינסה אותו
האם יש לך רעיון לנצל את האורז של הסושי
תודה
באיחור רב: אני אוהבת להכין לפעמים קערת סושי: כל מרכיבי הסושי כמעין סלט. נניח אורז סושי עם פיסות סלמון נא, אבוקדו, אצות גזורות לפיסות קטנות, גזר ומלפפון חתוכים דק. וברוטב סויה, קצת שמן שומשום, חומץ אורז ו-וואסבי.
האם האצות נורי לא מאבדות את הערך התזונתי שלהן כשהן בחימום?
לא בדקתי, אבל אני בטוחה שהן מאבדות לפחות חלק ממנו בחימום. עם זאת, אני לא מתייחסת לצ'יפס הזה כאל מאכל בריאות, אלא כאל חטיף.
במה אפשר להחליף את משחת הוואסבי?
אפשר פשוט להשמיט אותה.