• אודות
  • צרו קשר
פרפראות

דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות

22 ביולי 2014 2:46 pm / 16 Comments / daniella

dalorit(50)

צילמה: נעה קדמי.

dalorit(1)

מה, נשמע לכם כמו שם ארוך ולא קליט? יש לכם אולי שם קצת יותר קליט למנה הזו?

dalorit(4)

dalorit(5)

היתה לי הרגשה ש"דלורית ממולאת" לא עושה את העבודה.

dalorit(8)

והאמת, שיש במנה הזו גם רוטב טחינה-עם-בשר-דלורית-צלויה, שאותו באמת לא ידעתי איך להכניס באלגנטיות לתוך השם, אז פשוט ויתרתי עליו.

טחינת דלורית ובהרט

טחינת דלורית ובהרט

כלומר, בשם. לא במנה. כי חששתי שפוסט ששמו "דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות, עם רוטב טחינה שיש בה גם בשר דלורית צלויה" לא כל כך ימשוך אנשים. מה אתם אומרים?

dalorit(41)

אה, בטחינה-בשר-דלורית-צלויה יש גם בהרט. זה נותן טוויסט מטורף של טעם לרוטב. גם את זה הייתי רוצה בשם של המנה.

dalorit(20)

ובאורז-כרובית עם החמוציות יש גם נענע וכוסברה, שעושות טעם של רעננות ושל קיץ. אפשר להכניס לשם גם את זה? לא? נישאר עם השם שבחרתי? סבבה.

dalorit(10)

dalorit(23)

dalorit(24)

כבר הכנו אורז מכרובית בעבר. הרעיון הוא כזה: אם אתם רוצים למעט בפחמימות או להימנע מאורז או סתם אוהבים כרובית, אפשר לטחון כרובית לפירורים במעבד מזון, לבשל אותם קלות במים, לסנן ולהמשיך מפה כאילו מדובר באורז מוכן.  הפירורים הללו מתמסרים מאוד בקלות, ואם תכריזו שהם קוסקוס או בורגול הם ממש לא יתנגדו. הפעם העדפתי שהם יהיו אורז.

dalorit(12)

dalorit(16)

מכיוון שאני עצלנית, התעצלתי נורא לבשל את פירורי הכרובית, ולכן טיגנתי אותם בשמן זית ובמים עד שהם התרככו. זה כמובן לקח יותר זמן ולא היה לזה הבדל משמעותי בטעם (מאשר כרובית שבושלה, סוננה ואז טוגנה קלות בשמן זית), אבל לי היה פחות סיר לשטוף.

dalorit(33)

dalorit(35)

תערובת הכרובית עם החמוציות והעשבים הקצוצים תעבוד נפלא גם בתור סלט, אם תוסיפו לה קצת שמן זית ומיץ לימון.

dalorit(37)

dalorit(38)

dalorit(40)

המנה הזו טעימה חמה, פושרת או קרה. אם תבחרו להגיש אותה קרה, אני ממליצה להוסיף מיץ לימון לאורז הכרובית ולהתייחס אליו בתור סלט.

dalorit(44)

dalorit(43)

dalorit(45)

dalorit(48)

דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות – 6 מנות

2 דלוריות קטנות

1/3 ראש כרובית

1 בצל, קצוץ

1 גזר, חתוך לקוביות קטנות

1/2 כוס חמוציות

חצי צרור נענע, קצוץ

חצי צרור כוסברה, קצוץ (שונאי הכוסברה יכולים להשמיט או להחליף בפטרוזיליה)

שמן זית

מלח ופלפל

לטחינה:

1/2 כוס טחינה

1/4 כוס מיץ לימון

מים

מעט מבשר הדלורית

1 כפית בהרט

מלח ופלפל

  1. חוצים את הדלוריות, ומסירים את הזרעים ואת החלק החוטי. מניחים בתבנית על נייר אפייה.
  2. מושחים כל דלורית בשמן זית, ומפזרים מלח ופלפל שחור. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד שהדלוריות רכות מאוד, בערך 30 דקות. מוציאים ומצננים מעט.
  3. מכינים אורז כרובית: מכניסים למעבד מזון פרחים מחצי ראש כרובית, וטוחנים בפולסים לפירורים. יתכן שתצטרכו לעשות זאת בכמה סבבים, כדי לא לצופף את פרחי הכרובית במעבד המזון.
  4. מחממים מעט שמן זית במחבת, ומטגנים את הבצל והגזר עד שהם מתחילים להתרכך.
  5. יש שתי אפשרויות להכנת אורז הכרובית. הראשונה: מוסיפים את פירורי הכרובית למחבת, ומטגנים, תוך הוספת מעט מים מדי פעם אם יש צורך (כדי שלא יישרף), עד שהירקות רכים.
  6. השניה: מעבירים את פירורי הכרובית לסיר קטן, יוצקים מים ומעט מלח, מביאים לרתיחה, ומבשלים מספר דקות, לריכוך. מסננים היטב וסוחטים את עודפי הנוזלים. מוסיפים לגזר ולבצל הכמעט-רכים במחבת, ומטגנים עוד כמה דקות עד שהכל רך ומעורבב.  מצננים מעט.
  7. מוסיפים למחבת את החמוציות ועשבי התיבול, מערבבים, ומתבלים במלח ובפלפל.
  8. מרוקנים מעט את התוכן של חצאי הדלוריות: לא הכל, כדי שיישאר לסועדים בשר-דלורית צלוי וטעים לנגוס בו, אבל מספיק כדי שאפשר יהיה למלא כל מחצאית בנדיבות.
  9. מכינים את הטחינה: טוחנים במעבד מזון או בבלנדר מוט את בשר הדלורית עם כל מרכיבי הטחינה (טחינה גולמית, מיץ לימון, מים, בהרט, מלח ופלפל). מתקנים תיבול ומתקנים סמיכות: אנחנו רוצים טחינה יחסית נוזלית, שאפשר לצקת על הדלוריות.
  10. ממלאים כל חצי דלורית בתערובת הכרובית, ומזלפים מלמעלה את רוטב הטחינה. ניתן להגיש חם, קר או פושר. אני מעדיפה פושר.
Posted in: טבעוני, ירקות, מאפים, תוספת

16 Thoughts on “דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות”

  1. הדר on 22 ביולי 2014 at 2:50 pm said:

    נראה פשוט היסטרייייי!!!!
    חייבת, חייבת, חייבת להכין!!

    Reply↓
    • daniella on 23 ביולי 2014 at 6:43 pm said:

      נכון, את חייבת! וספרי איך יצא.

      Reply↓
  2. רוני on 22 ביולי 2014 at 2:54 pm said:

    מקסים לגמרי, מנסה כבר השבוע

    Reply↓
    • daniella on 23 ביולי 2014 at 6:42 pm said:

      תודה,ספרי איך יצא!

      Reply↓
  3. יעל on 22 ביולי 2014 at 3:00 pm said:

    וואו! נראה מהמם.
    אהבתי את הפוסט השנון הזה במיוחד.

    Reply↓
    • daniella on 23 ביולי 2014 at 6:42 pm said:

      תודה!

      Reply↓
  4. עומר on 22 ביולי 2014 at 10:21 pm said:

    מצטרף להדר- היסטרי לגמרי!!! אני מקווה שאני אוכל להכין את זה אחרי טראומת הכרובית האחרונה שלי, אבל נראה לי זה לא יעמוד בדרך שלי לדבר המושלם הזה.

    Reply↓
    • daniella on 23 ביולי 2014 at 6:46 pm said:

      תסלח לי, אני יודעת שזה ריקני ולא הוגן לשפוט אותך כל-פי גילך, אבל הדבר הראשון שאני חושבת עליו כשאני רואה את שמך ותוך כדי קריאת תגובתך, זה "הוא מבוגר בשנתיים מהבן שלי. הוא מבוגר בשנתיים מהבן שלי". והוא כותב שהוא חייב להכין דלורית ממולאת באורז כרובית! ויש לו כל כך הרבה נסיון עם כרובית שיש לו טראומה מזה! אני חייבת לפגוש את אמא שלו וללחוץ את ידה.

      זהו, הוצאתי את זה מהמערכת שלי לעת עתה, ואני מבטיחה לנסות לא להיות אייג'יסטית כשאנחנו מדברים. זה בטח נורא מייגע אותך כבר. נסה וספר איך יצא!

      Reply↓
      • עומר on 23 ביולי 2014 at 7:52 pm said:

        תודה! הטראומה שלי לא קשורה לכרובית עצמה, אלא לכל מיני חברים שהצטרפו אליה בדרך- ואחרי שראיתי אותם שטפתי פעמיים בסבון כל דבר שנגע בזה. אני יודע שזה קצת טיפשי אבל "חברים" באוכל ובמיוחד בירקות זה פשוט עקב אכילס שלי. אני מתחיל לצרוח ולרוץ בכל הבית. בכל מקרה, מחר אחרי שאני אסיים את הקורס שלי באוניברסיטה (העשרה באוניברסיטת ת"א) אני בהחלט אעבור לקנות דלורית וכרובית. אעדכן (:

        Reply↓
        • daniella on 17 באוגוסט 2014 at 9:48 pm said:

          סליחה על האיחור בתגובה – שמעתי סיפורים רבים על זחלים ותולעים בכרובית, ואני שמחה לומר שלמרות שימוש מאסיבי בירק הזה, לא נתקלתי בהם מעולם.

          Reply↓
      • עומר on 24 ביולי 2014 at 8:54 pm said:

        יצא מושלם!!!!!!

        Reply↓
        • daniella on 17 באוגוסט 2014 at 9:49 pm said:

          איך אני שמחה! ותודה שזכרת לעדכן.

          Reply↓
  5. נועם on 27 ביולי 2014 at 6:30 am said:

    אוי אני אוהב אורז-כרובית! אין לי מושג כמה זמן זה רץ, הרעיון הזה, אבל אני ראיתי את זה לראשונה איפשהו באתר של מרת'ה, עם גרסה לימונית כזו.
    ועם דלורית זה נראה מצויין!

    Reply↓
    • daniella on 17 באוגוסט 2014 at 9:47 pm said:

      זה אכן מגניב. וכיוון לימוני נשמצע מצוין. עם קצת רוזמרין אולי.

      Reply↓
  6. סיגל on 18 ביוני 2015 at 5:59 pm said:

    לפי ההסברים בקבוצות בפייס ומה שנשלח אליי אורז הוא מחוץ לתחום בפליאו כל אחד לפי הבנתו?גם קיטניות ותפו"א לא בהגדרת הפליאו ואני לא פעם נתקלת במתכוני הפליאו.

    Reply↓
    • daniella on 18 ביוני 2015 at 9:23 pm said:

      קודם כל, אני מקווה שהבחנת שבאורז הכרובית אין כלל אורז. הוא עשוי כולו מכרובית. אם יש משהו פחות פליאו כאן זו הטחינה.
      חוץ מזה: יש מגוון גישות שקוראות לעצמן פליאו. המחמירות יותר נמנעות ממוצרי חלב, תפודים ואורז. המחמירות פחות מאפשרות את התפודים והאורז, והמחמירות עוד פחות מאפשרות גם מוצרי חלב עתירי שומן. בקטניות לא נתקלתי בפליאו. כלומר, יש אנשים שהם פליאו שחוטאים מדי פעם בפחמימות, עדיין לא פגשתי מי שיאמר שזה נכנס תחת ההגדרה הזו. בכל מקרה, אורז כרובית זה הכי פליאו!

      Reply↓

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation

← Previous Post
 

הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

-הצטרף ל 770 מנויים נוספים

פוסטים אחרונים

  • דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות
  • צ'יפס אצות נורי
  • אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד
  • סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

תגובות אחרונות

  • daniella על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • הודיה על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • daniella על צ'יפס אצות נורי
  • עתר על צ'יפס אצות נורי
  • daniella על צרו קשר

ארכיון

  • יולי 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • מרץ 2014
  • פברואר 2014
  • ינואר 2014
  • דצמבר 2013
  • נובמבר 2013
  • אוקטובר 2013
  • אוגוסט 2013
  • יולי 2013
  • יוני 2013
  • מאי 2013
  • מרץ 2013
  • פברואר 2013
  • ספטמבר 2012
  • אוגוסט 2012
  • יולי 2012
  • אפריל 2011
  • נובמבר 2008

קטגוריות

  • Uncategorized
  • אופציה טבעונית
  • ארוחה קלה
  • ארוחת בוקר
  • ביצים
  • בשר בקר
  • בשר טחון
  • טבעוני
  • ירקות
  • מאפים
  • מנה עיקרית
  • מרקים
  • משקאות
  • מתוקים
  • נשנוש
  • סלטים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוף
  • פירות
  • שוקולד
  • שתי דקות וירקות
  • תוספת
  • תוצרת בית

כלים

  • הרשמה
  • התחבר
  • פיד RSS לפוסטים
  • הזנת RSS לתגובות
  • WordPress.org
© Copyright 2021 - פרפראות
Infinity Theme by DesignCoral / WordPress