צילום, סטיילינג וכלים מגניבים: נעה קדמי.
אמא שלי מכינה את הפאייה הכי טעימה שאכלתי. אני מודה, לא אכלתי הרבה פאייות בחיי. מצד שני, אכלתי פאייות במסעדות, כולל במסעדות בספרד, כולל של שפים נחשבים ממסעדות יוקרתיות, ושל אמא שלי היתה הכי טעימה.
פאייה, למי שלא יודע, הוא מאכל ספרדי של אורז וכל מיני דברים. כמו בדרך כלל באוכל, אין באמת "פאייה אמיתית" - כל איזור מכין קצת אחרת, וכל משפחה מכינה קצת אחרת. זו של אמי מכילה תמיד חלקי עוף ופירות ים.
בעולם המתכונים דלי-הפחמימות, רץ מאוד חזק הרעיון של כרובית טחונה או מגוררת, שמשמשת כתחליף לאורז (או לקוסקוס). מובן שכשראיתי את זה לראשונה, היה ברור שמתישהו אנסה את זה, ומכיוון שהיו לי פירות ים במקפיא, החלטתי להכין פאייה.
התוצאה היתה נפלאה, ומאז הכנתי אותה פעמיים נוספות. אפילו בן-זוגי, אכלן אורז מקצועי (שזה אומר שהוא ממש ממש אוהב אורז לבן), אכל ממנה בתיאבון.
שמתי בה נתח של חזה עוף, נקניקיית צ'וריסו של משק זמיר, ופירות ים מעורבים מהפריזר. אפשר לשים בה מה שאתם אוהבים ומה שיש לכם בבית. רק קחו בחשבון, שאם מדובר בנתח עוף עם עצם או נתח בשר שלוקח לו זמן להיות מוכן, כדאי להכינו מראש, כי הכל נהיה מוכן מהר מאוד (הכרובית מוכנה בדקות ספורות, ואחר כך מבשלים הכל כדי שהטעמים יספגו, אבל אין שם באמת משהו שזקוק ליותר מבישול קצר.
איך מכינים "אורז" מכרובית?
יש שתי דרכים לטחון את הכרובית: האחת, להניח פרחי כרובית במעבד המזון ולהפעיל בפולסים, עד שנוצרים גרגרים בגודל הרצוי, שזה מה שעשיתי הפעם.
השניה, להשתמש בדיסקית הגירור של מעבד המזון, מה שיניב כעין שערות כרובית זעירות.
אני משתמשת בשיטה הזו בהנאה רבה זמן-מה, ונהנית מאוד.
פאיית פירות ים וצ'וריסו עם "אורז" מכרובית
1 כרובית בינונית-קטנה (ששוקלת בערך קילו אחד), שריסקתם לאורז (יוצא משהו כמו 3-4 כוסות של פירורי כרובית)
1 בצל גדול, קצוץ
1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
2 נקניקיות צ'וריסו איכותיות (שלי היו ממשק זמיר), פרוסות
פיסת חזה עוף או פרגית במשקל 300 ג' , חתוכה לנתחים
חצי חבילה פירות ים מעורבים, מופשרים (נדמה לי שבחבילה יש חצי קילו, אז בערך 250 ג')
10 עגבניות שרי חצויות או חתוכות לרבעים, או עגבניה אחת חתוכה לקוביות
רבע כפית חוטי זעפרן, מרוככים בשמינית כוס מים רותחים (אם אין, אפשר להסתדר בלי, עדיין יוצא טעים)
1 כפית כמון
חצי כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
חצי כוס אפונה ירוקה מוקפאת
חצי צרור כוסברה, קצוצה
שמן זית
- חולטים את פירורי הכרובית 10 דקות במים רותחים. מסננים.
- מחממים מעט שמן זית בסיר רחב ושטוח (סוטז או מחבת עם מכסה), מוסיפים את הבצל והגזר, ומטגנים עד שהירקות מתרככים מעט, והבצל נעשה שקוף.
- מסיטים את הירקות לצידי המחבת, ומוסיפים את פיסות העוף. מטגנים ומסובבים עד שהעוף משחים מעט.
- מוסיפים את פרוסות הנקניקיה, ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את העגבניות, ומטגנים עוד כמה דקות תוך ערבוב, עד שהן מוציאות את מיציהן. מקרצפים מעט את תחתית המחבת בעזרת כף העץ.
- מוסיפים את הזעפרן יחד עם המים שלו, ואת יתרת התבלינים, ומערבבים.
- מוסיפים את הכרובית, פירות הים והאפונה, מערבבים, מנמיכים אש, סוגרים את הסיר ומניחים לכל העסק להתבשל 5-7 דקות. אם יש צורך, אפשר להוסיף מעט מים.
- כעבור מספר דקות דקות, טועמים, ומתקנים תיבול במקרה הצורך. אם יש עוד מים שרוצים לאדות או שנדמה לכם שעוד 5 דקות בישול יעשו לזה טוב, תנו לתבשיל עוד 5 דקות.
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים. שונאי הכוסברה יכולים להמיר בפטרוזיליה או להשמיט.
בתיאבון!
עשיתי את זה! בגירסא טבעונית, ויצא נפלא
היי, איזה יופי! הלכת על כרובית וירקות בלבד?
כן. ויצא ממש ממש טוב!
אכלתי בזמנו, לפני הטבעונות, פאייה פירות ים (מאורז, לא כרובית) כשהייתי באנדלוסיה כך שאני יכולה להשוות
שמחה לשמוע
.