• אודות
  • צרו קשר
פרפראות

מרק גריסים וירקות

11 באפריל 2011 5:12 pm / 2 Comments / daniella

אני מתה על מרק גריסים, וכמעט ולא מכינה, כי רענן לא אוהב גריסים, אצל הילדים חלק לא אוכלים גריסים, חלק לא אוכלים חלק מהירקות, חלק לא אוכלים אף אחד מהירקות – רק מלחשוב על זה נהיה לי כאב ראש ואני מכינה מרק עוף או עדשים או משהו אחר שנמצא בקונצנזוס המרקים המשפחתי.

מרק גריסים

תמר הולכת שלוש פעמים בשבוע לגן הורים (שזה אומר שההורים הם הגננים והבית הוא הגן), ולא מזמן כשהפקדתי אותה באחד הבתים באחד הימים, מילא ריח של מרק גריסים את כל הבית, ולמרבית הצער, אני לא הייתי שם כדי לאסוף אותה ולטעום ממנו בסוף היום.

בשבוע שאחרי הגן התארח אצלנו, והחלטתי שזה יהיה זמן טוב להכין אחד בעצמי, ככה אוכל להיות בטוחה שלא אהיה הלקוחה היחידה שלו. הגן הוא טבעוני, ולכן, במקום לזרוק למרק כמה כנפיים או להשתמש בבסיס של ציר עוף, השתמשתי ברוטב סויה, במשחת מיסו ובאצות היז'יקי כדי לתת לו טעם. אם היו לי כמה פטריות מיובשות, הייתי עושה בהן שימוש ללא היסוס, אבל לא היו.

מרק גריסים

מרק גריסים וירקות

1 כוס גריסים (160 ג' בערך)
1 בצל קצוץ
1 סלסלה פטריות פרוסות
2 גזרים גדולים, מקורצפים ופרוסים
1 תפו"א בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
1 חופן קטן אצות היז'יקי (לא חובה)
1 צרור שמיר
לתיבול:
4 כפות רוטב סויה
1 כף משחת מיסו (אפשר להחליף בעוד רוטב סויה)
2 ליטר מים
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
1. מחממים את שמן הזית בסיר, ומאדים בו את הבצל עד שקיפות.
2. מוסיפים את הפטריות, ומטגנים עד שהן מבהיקות ומשנות את צבען.
3. מוסיפים את הגזרים, ומטגנים עוד דקה.
4. מוסיפים את  שאר החומרים, פרט לחומרי התיבול, מביאים לרתיחה, ומבשלים כשעה, או עד שהכל מתרכך.
5. עכשיו מוסיפים את התיבול. מתחילים משתי כפות רוטב סויה, מערבבים, מחכים דקה וטועמים. מוסיפים עוד בהתאם לצורך. אני אישה של טעמים חזקים, בדרך כלל.
6. מוציאים את צרור השמיר ומשליכים (לקומפוסט! הוריי!)
לגריסים יש נטיה להמשיך לבלוע את המים של המרק עד אינסוף, אז אל תופתעו אם ביום שאחרי תגלו שמרקכם הפך לנזיד. אפשר לאכול אותו ככה, או להוסיף עוד נוזלים ותבלינים.
Posted in: ארוחה קלה, טבעוני, ירקות, מרקים / Tagged: גריסים, מרק, מרק גריסים, פטריות

2 Thoughts on “מרק גריסים וירקות”

  1. יוסי on 13 במאי 2011 at 5:17 am said:

    אחלה בלוג!

    Reply↓
  2. misha30792 on 16 במאי 2011 at 8:32 am said:

    אחלה בלוג!

    Reply↓

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation

← Previous Post
Next Post →

הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

-הצטרף ל 770 מנויים נוספים

פוסטים אחרונים

  • דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות
  • צ'יפס אצות נורי
  • אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד
  • סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

תגובות אחרונות

  • daniella על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • הודיה על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • daniella על צ'יפס אצות נורי
  • עתר על צ'יפס אצות נורי
  • daniella על צרו קשר

ארכיון

  • יולי 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • מרץ 2014
  • פברואר 2014
  • ינואר 2014
  • דצמבר 2013
  • נובמבר 2013
  • אוקטובר 2013
  • אוגוסט 2013
  • יולי 2013
  • יוני 2013
  • מאי 2013
  • מרץ 2013
  • פברואר 2013
  • ספטמבר 2012
  • אוגוסט 2012
  • יולי 2012
  • אפריל 2011
  • נובמבר 2008

קטגוריות

  • Uncategorized
  • אופציה טבעונית
  • ארוחה קלה
  • ארוחת בוקר
  • ביצים
  • בשר בקר
  • בשר טחון
  • טבעוני
  • ירקות
  • מאפים
  • מנה עיקרית
  • מרקים
  • משקאות
  • מתוקים
  • נשנוש
  • סלטים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוף
  • פירות
  • שוקולד
  • שתי דקות וירקות
  • תוספת
  • תוצרת בית

כלים

  • הרשמה
  • התחבר
  • פיד RSS לפוסטים
  • הזנת RSS לתגובות
  • WordPress.org
© Copyright 2021 - פרפראות
Infinity Theme by DesignCoral / WordPress