• אודות
  • צרו קשר
פרפראות

קרקרים עם שומשום בשני צבעים

13 בנובמבר 2008 4:04 pm / 4 Comments / daniella
קרקרים עם שומשום בשני צבעים
קרקרים זה לא באמת בריא ודל קלוריות. אני מקווה שאני לא מחדשת לאף אחד כשאני כותבת את זה. כשהייתי צעירה (יותר), סיפרתי על עצמי שאני אוהבת אוכל בריא כי אהבתי קרקרים. מבט קצר אל רשימת המרכיבים של הקרקר המצוי, מגלה לרוב תערובת של קמח לבן, שומן צמחי מוקשה חלקית או לא ושלל חומרי טעם וריח ומעכבי חמצון.
אני מתה על קרקרים, ושמחתי מאוד למצוא את המתכון הזה בספר הבריא של על השולחן. לא בטוחה כמה הוא בריא כשלעצמו, אבל הוא ללא ספק עדיף עשרות מונים על פני קרקר קנוי, ולוקח בדיוק עשר דקות להכין אותו.
המתכון המקורי כולל תערובת של קמח מלא וקמח שיפון. אני הכנתי אותו בגרסתו המקורית, בגרסת קמח כוסמין ובגרסת קמח מלא, ושתי האחרונות עדיפות בעיני בהרבה על הראשונה.
אפשר להמיר חלק מזרעי השומשום בגרעיני חמניה, פשתן, דלעת או קצח.
התבלינים, פרט למלח, הם רשות בלבד. אני אוהבת קרקרים מתובלים, אבל אפשר בהחלט לשים רק חלק או לוותר בכלל.
מרדדים את הבצק לצורה אמורפית על נייר אפייה, ומניחים על תבניות של התנור. אם יש לכם רק תבנית גדולה אחת, אפשר לחתוך את הבצק ולחלק ליותר תבניות, או לאפות בכל פעם יריעה אחת של בצק. דקיקות הבצק תורמת לפריכותו, ואם התעצלתם והכנתם רק שתי תבניות, תנו להן עוד כעשר דקות אפיה (אני יודעת כי גם אני, כמובן, התעצלתי בעבר).
קרקרים עם שומשום בשני צבעים – מבוסס על מתכון מ"המטבח הבריא" של על השולחן
280 ג' קמח מלא  (שתי כוסות)(אפשר להמיר חצי מהכמות או הכל בקמח לבן, אבל ממש לא צריך)
60 מ"ל (רבע כוס) שמן זית
60 מ"ל (רבע כוס) מים
1 כוס שומשום מעורב (שחור ולבן, אפשר גם רק לבן, פחות צבעוני, אבל לא פוגם בטעם)
1.5 כפיות מלח
1/2 כפית כוסברה טחונה
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1. מניחים בקערה את כל החומרים, ומערבבים לבצק אחיד. אני מתחיהל בכף וממשיכה בידיים.
2. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, ומרדדים כל חלק על נייר אפייה לעלה דק, בעובי כשלושה מ"מ.
3. מניחים את התבניות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, ואופים כעשרים דקות, עד שהמאפה מתייבש ומזהיב.
4. מוציאים מהתנור, וחותכים מיד לריבועים, בעזרת גלגלת של פיצה או סכין. הקרקרים מתקשים כשהם מתקררים, ואז קשה לחתוך אותם.
נשמר בקופסא אטומה, אני מניחה שלפחות שבוע, לא החזיק אצלי מעמד יותר מזה.
Posted in: טבעוני, מאפים, נשנוש / Tagged: ארוחה קלה, צמחוני, קרקרים

4 Thoughts on “קרקרים עם שומשום בשני צבעים”

  1. סאלי תדמור on 4 באפריל 2011 at 11:28 pm said:

    אז את ממליצה על הספרים האלה של על השולחן?…

    נשמעים מעולה השדרוגים שלך :)

    Reply↓
  2. parperaot on 5 באפריל 2011 at 8:03 am said:

    תודה :-) . וכן, אני ממליצה על שניהם.

    Reply↓
  3. עוגי שמוגי on 20 במאי 2011 at 10:19 am said:

    הי דניאלה!
    סיימתי הרגע להכין 2 תבניות של הקרקרים המעולים :) יאמממי! תודה!! מהרגע שראיתי את במתכון פינטזתי עליו, והואיל ונגמר לי הלחם בלי שמרים במקפיא עכשיו ארגנתי לי מייד חלופה :-)
    מה שכן, כמות הנוזלים לא הספיקה לי והייתי צריכה כמעט להכפיל אותה (על קמח מלא) אחרת הייתי נשארת עם פירורים ולא עם בצק שאפשר לרדד אותו. יש לך רעיון למה? וגם – על קרקרים דקים למדי, יצאו לי 2 תבניות ולא 3 (אבל גדולות, אולי זו הסיבה). ושאלה אחרונה – את הבצק הזה כדאי ללוש כמה שיותר או כמה שפחות? במלים אחרות – הגלוטן פה עושה עבודה או שצריך להמנע ממנו?
    תודה ! שבת שלום!
    עוגי

    Reply↓
    • דניאלה on 20 במאי 2011 at 10:57 am said:

      הי עוגי, איזה יופי! שמחה שנהנית. מאוד מוזר מה שאת אומרת על הנוזלים, כי אני הכנתי את הקרקרים הללו בעבר בכמה סוגי מזג אוויר, ובשלל הרכבי קמח, ומעולם לא היתה לי בעיה של מחסור במים. אולי זה איזה שילוב מדויק של הקמח שהשתמשת בו ומזג האוויר היבשושי שהביאו לזה?

      מבחינת הגודל – אם תציצי בתמונה, אולי תצליחי לראות, ששיטחתי את הבצק על פני נייר האפיה בצורה לא מאוד מסודרת (כי אני לא מאוד מסודרת מטבעי :-) , וכי ככה יותר קל להתעסק עם הבצק, לטעמי. כלומר, פחות כאב ראש). אם הקפדת להשתמש בכל התבנית, הגיוני שיצאו לך רק שתי תבניות גדולות.

      מבחינת הגלוטן, הוא לא מעניין אותנו כאן. אנחנו רוצים שהוא יעבוד ביצירה של משהו אוורירי (בצק שמרים), ולא בפריך. מצד שני, לא הייתצי נלחצת בכלל מלהתעסק איתו הרבה, כי אני חושבת ששילוב המרכיבים של הבצק (קמח-שמן-מים), באפייה, יניב תוצאה פריכה בכל מקרה.

      שבת שלום גם לך, מקווה שעזרתי :-) .

      Reply↓

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation

 
Next Post →

הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

-הצטרף ל 770 מנויים נוספים

פוסטים אחרונים

  • דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות
  • צ'יפס אצות נורי
  • אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד
  • סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

תגובות אחרונות

  • daniella על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • הודיה על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • daniella על צ'יפס אצות נורי
  • עתר על צ'יפס אצות נורי
  • daniella על צרו קשר

ארכיון

  • יולי 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • מרץ 2014
  • פברואר 2014
  • ינואר 2014
  • דצמבר 2013
  • נובמבר 2013
  • אוקטובר 2013
  • אוגוסט 2013
  • יולי 2013
  • יוני 2013
  • מאי 2013
  • מרץ 2013
  • פברואר 2013
  • ספטמבר 2012
  • אוגוסט 2012
  • יולי 2012
  • אפריל 2011
  • נובמבר 2008

קטגוריות

  • Uncategorized
  • אופציה טבעונית
  • ארוחה קלה
  • ארוחת בוקר
  • ביצים
  • בשר בקר
  • בשר טחון
  • טבעוני
  • ירקות
  • מאפים
  • מנה עיקרית
  • מרקים
  • משקאות
  • מתוקים
  • נשנוש
  • סלטים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוף
  • פירות
  • שוקולד
  • שתי דקות וירקות
  • תוספת
  • תוצרת בית

כלים

  • הרשמה
  • התחבר
  • פיד RSS לפוסטים
  • הזנת RSS לתגובות
  • WordPress.org
© Copyright 2021 - פרפראות
Infinity Theme by DesignCoral / WordPress