• אודות
  • צרו קשר
פרפראות

עוגת שוקולד עשירה

27 באוגוסט 2013 3:19 pm / 10 Comments / daniella

DSC_6286

צילמה וטעמה: נעה קדמי. אתם יודעים שהיא גם מצלמת משפחות בביתן, נשים בהריון ואירועים? והכל בחן ובכשרון?

לפני כמה שנים הייתי אצל מטפל סיני, שאמר לי, בין היתר,  להפסיק לאכול גלוטן. אז החלה בביתנו התקופה הנפלאה של עוגות שוקולד ללא קמח. כי בעצם, למה להפריע לשוקולד ולחמאה עם קמח? כל-כך מיותר.

DSC_6141_(2)

העוגה הזו היתה מוגשת אצלנו דרך קבע למשך תקופה ארוכה. בדרך כלל אהבתי להגזים ולמרוח עליה גנאש, כדי שתהיה דקדנטית באופן סופי ומוחלט. מתישהו כנראה נמאס לנו ועברנו הלאה, ומכיוון שבימים אלה חזרתי להימנע מגלוטן, ובכלל מדגנים, וגם מסוכר, ומכיוון שבעוגה הזו יש ממילא ממש מעט סוכר, ומכיוון שבדיוק הכנתי שוקולד ורציתי לבדוק איך הוא בעוגות, נזכרתי בה.

DSC_6243

השתמשתי בשוקולד שהכנתי לבד כדי להכין אותה, והמסקנה שלי היא שעדיף להשתמש בשוקולד 70% רגיל, ולא בשוקולד ביתי (לפחות לא בשוקולד הביתי שלי) כדי להכין אותה. אם כי היא חוסלה בהינף כפית ובלי למצמץ על-ידי שתי משפחות ושכנה צלמת אחת כשהכנתי אותה, כי היא עדיין היתה מצוינת.

DSC_6249

העוגה מבוססת על מתכון שמצאתי בספרה של איילת הירשמן, והיא-עצמה מצאה אותה בספרן של רות רוג'רס ורוז גריי, ממסעדת ריבר קפה הלונדונית. היא נמוכה, עשירה, ושוקולדית מאוד.

 DSC_6298

עוגת שוקולד עשירה – מתבסס על מתכון של איילת הירשמן (שמתבסס על מתכון של ריבר קפה)

300 ג' שוקולד מריר, רצוי 70% מוצקי קקאו

200 ג' חמאה

4 ביצים

חצי כוס אגאבה – או חצי כוס סוכר מומס בחצי כוס מים (אם אתם משתמשים בשוקולד עם מוצקי קקאו נמכוים יותר מ70%, הייתי שוקולת לצמצם את כמות הסוכר לרבע כוס)

  1. שוברים את השוקולד לקוביות, חותכים את החמאה לחתיכות, מניחים בקערת זכוכית וממסים במיקרו בפולסים: מוציאים לערבב כל דקה עד שהתערובת אחידה. אפשרות שניה, היא להניח את החמאה והשוקולד בסיר כפול ולהמס על הכיריים.
  2. מוסיפים את האגאבה, מערבבים, ומניחים לצינון קל.
  3. מקציפים את הביצים במיקסר מספר דקות, עד שהן תפוחות ואווריריות.
  4. מוסיפים את תערובת השוקולד לביצים, ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. מניחים בתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ.
  6. אופים בערך 30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך, ונזהרים לא לייבש את העוגה.
  7. אופציית גנאש: ממסים 200 ג' שוקולד מריר עם מכל שמנת מתוקה, מצננים מעט, ויוצקים על העוגה כשהיא בטמפ' החדר בתוך התבנית שלה. שומרים במקרר. מי שנמנעת ממוצרי חלב, יכולה להכין גנאש עם קרם קוקוס.
  8. אופציית קצפת: אפשר להגיש עם קצפת קוקוס, או עם סתם קצפת רגילה
Posted in: מתוקים, עוגות, שוקולד / Tagged: עוגת שוקולד

10 Thoughts on “עוגת שוקולד עשירה”

  1. יונת on 27 באוגוסט 2013 at 4:01 pm said:

    כמה סוכר אם לא משתמשים באגבה?

    Reply↓
    • daniella on 31 במרץ 2014 at 3:37 pm said:

      יונת, משום מה החמצתי את התגובה שלך, מצטערת. אם את לא משתמש באגאבה, המיסי חצי כוס סוכר בחצי כוס מים והוסיפי לתערובת השוקולד. אני אוסיף את זה גם במתכון.

      Reply↓
  2. חני on 15 באוקטובר 2014 at 3:20 pm said:

    יש אפשרות לשים סטיויזיה במקום הסוכר/אגאבה? ואם כן איזו כמות?

    Reply↓
    • daniella on 15 באוקטובר 2014 at 6:07 pm said:

      הי חני, אני מניחה שיש אפשרות להוסיף סטיביה, אבל אין לי משוג איזו כמות. זה גם משתנה מסטיביה לסטיביה. הכמות שמקבילה לחצי כוס סוכר. והוסיפי חצי כוס נוזל כלשהו (חלב קוקוס, למשל, או סתם מים) כדי לפצות על הנוזליות של האגאבה.

      Reply↓
  3. טליה on 21 באוגוסט 2015 at 12:36 pm said:

    הי,
    מתכון מעולה, תודה!!
    האם יש דרך להחליף את החמאה כך שהעוגה תהיה פרווה? שמן קוקוס למשל?
    תודה רבה

    Reply↓
    • daniella on 24 באוגוסט 2015 at 6:04 am said:

      נראה לי שיעבוד מצוין עם שמן קוקוס.

      Reply↓
      • טליה on 6 בספטמבר 2015 at 6:06 pm said:

        תודה על התשובה!
        אני חדשה בכל ההמרות והשינויים, תוכלי לומר לי באיזה כמות?

        Reply↓
  4. נועם on 18 באוגוסט 2016 at 8:33 am said:

    ביצים שלמות או רק לבן?

    Reply↓
  5. אלי on 15 בינואר 2018 at 10:09 pm said:

    בכמה להמיר את החמאה לשמן קוקוס??

    Reply↓
    • daniella on 15 באוקטובר 2019 at 1:40 pm said:

      אחד לאחד.

      Reply↓

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation

← Previous Post
Next Post →

הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

-הצטרף ל 770 מנויים נוספים

פוסטים אחרונים

  • דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות
  • צ'יפס אצות נורי
  • אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד
  • סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

תגובות אחרונות

  • daniella על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • הודיה על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • daniella על צ'יפס אצות נורי
  • עתר על צ'יפס אצות נורי
  • daniella על צרו קשר

ארכיון

  • יולי 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • מרץ 2014
  • פברואר 2014
  • ינואר 2014
  • דצמבר 2013
  • נובמבר 2013
  • אוקטובר 2013
  • אוגוסט 2013
  • יולי 2013
  • יוני 2013
  • מאי 2013
  • מרץ 2013
  • פברואר 2013
  • ספטמבר 2012
  • אוגוסט 2012
  • יולי 2012
  • אפריל 2011
  • נובמבר 2008

קטגוריות

  • Uncategorized
  • אופציה טבעונית
  • ארוחה קלה
  • ארוחת בוקר
  • ביצים
  • בשר בקר
  • בשר טחון
  • טבעוני
  • ירקות
  • מאפים
  • מנה עיקרית
  • מרקים
  • משקאות
  • מתוקים
  • נשנוש
  • סלטים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוף
  • פירות
  • שוקולד
  • שתי דקות וירקות
  • תוספת
  • תוצרת בית

כלים

  • הרשמה
  • התחבר
  • פיד RSS לפוסטים
  • הזנת RSS לתגובות
  • WordPress.org
© Copyright 2021 - פרפראות
Infinity Theme by DesignCoral / WordPress