• אודות
  • צרו קשר
פרפראות

ממתקי ג'לי

6 באוקטובר 2013 11:21 am / 8 Comments / daniella

DSC_1526

צילומים יוצאי דופן:  נעה קדמי. היו כל כך הרבה צילומים יפהפיים, שהתקשיתי לוותר עליהם, אז הפוסט הזה משופע בקולאז'ים ובתמונות אפילו יותר מבדרך כלל.

ממתקי ג'לי וקציצות אסיאתיות3ן

כשראיתי את המתכון הזה בבלוג של אמא היפופוטם, החלטתי שאני חייבת לנסות אותו, ושזו יכולה להיות אחלה פעילות משותפת עם הילדים.

ואכן ניסיתי אותו, וחלק מהילדים אכלו, אך שפטו שזה חמוץ מדי ודבשי מדי. אז צללתי אל הרשת בחיפוש אחרי מתכונים נוספים, ובסופו של דבר יצא תחת ידיי המתכון המצורף מטה.

DSC_1613

היתרונות הם שזה קל מאוד להכנה, כיף מאוד להכין יחד עם הילדים, שיכולים לעזור כמעט בכל שלב, ובסוף יוצאים ממתקי ג'לי מהנים לילדים. יחד עם זה, קחו בחשבון שאין להם טעם של דובוני גומי קנויים. יש להם בעיקר טעם של ממתקי ג'לי. אם שמים בהם הרבה ג'לטין, הם יוצאים מאוד יציבים ויכולים להישמר מחוץ למקרר, אבל לטעמי הם קצת פחות טעימים (הילדים לא התלוננו). אם מפחיתים את כמות הג'לטין, הם יותר טעימים אבל פחות יציבים, וזקוקים לקירור. המתכון שלמטה הולך על דרך האמצע.

כדי לצור מהג'לי צורות, השתמשנו בכמה דרכים: חלק יצקנו לתבניות סיליקון ליצירת קוביות קרח, חלק יצקנו לתבנית ופשוט חתכנו לריבועים כשהתקרר, וחלק יצקנו לתבנית, וצרנו צורות בעזרת חותכני עוגיות.

 ממתקי ג'לי וקציצות אסיאתיות1

לג'לי עצמו יש מתכון בסיס לא מסובך, ששומר על שני כללים מבחינת הטעם: שיהיה חמוץ ושיהיה מתוק. אם הג'לי רק מתוק, הוא סתם משעמם. אם הג'לי רק חמוץ, הוא לא כל כך טעים. אם הוא גם מתוק וגם חמוץ, הוא מקבל סוג של עומק (עד כמה שממתק כזה יכול להיות בעל טעמים עמוקים), ואז הוא מאוד מהנה לאכילה. זו הסיבה שבחרתי בפירות שיש להם גם גוון חמוץ: לימון, קלמנטינה ופירות יער.

DSC_1629

בממתקי הלימון והקלמנטינה, השתמשתי בכמה טיפות של צבע מאכל טבעי. לפירות היער היה צבע סגול עז שלא הצריך שום התערבות של צבע מאכל. למי שאין כאלה בבית ולא מתכוונים ללכת לקנות, אני ממליצה להשתמש בפירות בעלי צבעים עזים, כי אני חוששת שממתק ג'לי בעל צבע חיוור ועכור לא ייראה מושך כל-כך (למשל מיץ תפוזים טבעי בעונה, או אפילו קנוי, שיש לו צבע כתום עז יחסית – אני הוספתי למיץ הקלמנטינות שלי צבע מאכל טבעי כי הוא היה מאוד חיוור, תותים בעונה, פירות יער מוקפאים).

ממתקי ג'לי וקציצות אסיאתיות

כדי להפיק נוזל סגול להכנת ממתק פירות היער, טחנתי את פירות היער בבלנדר (חבילה קפואה של 200 גרם), הוספתי 3/4 כוס מים וערבלתי שוב בבלנדר, ואז סיננתי את העיסה עזת-הצבע שהתקבלה והמשכתי כרגיל. אני מניחה שעם תותים אפשר יהיה רק לטחון מבלי לסנן, כי אין להם גרעינים קטנטנים שמפריעים כמו לפירות היער.

DSC_1581-Edit-2

ממתקי ג'לי – מתכון בסיס, מתאים לתבנית סיליקון בת 12 שקעים ועוד קצת

ממתקי ג'לי וקציצות אסיאתיות1

1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ פרי, סחוט טרי או קנוי

3 כפות מיץ לימון (או יותר לפי הצורך)

3 כפות דבש, מייפל או אגאבה (אני השתמשתי באגאבה, כי יש לה את הטעם הכי נייטרלי)

2 כפות ג'לטין (בחפיסת ג'לטין רגילה שקונים בסופר יש שתי שקיות בנות 14 גרם כל אחת. בכף ג'לטין יש בערך 10 גרמים של ג'לטין)

כמה טיפות צבע מאכל טבעי (לא חובה)

  1. מניחים בסיר קטן מיץ פרי, מיץ לימון ואגאבה. מערבבים להמסת האגאבה, וטועמים.  אפשר להוסיף מיץ לימון או ממתיק, ליצירת ממתק יותר חמוץ, יותר מתוק, או שניהם.
  2. בוזקים את אבקת הג'לטין מעל הנוזלים שבסיר, ומניחים לרבע שעה.
  3. כעבור רבע שעה, מדליקים אש בינונית תחת הסיר, ומחממים תוך בחישה, עד שכל הג'לטין נמס.
  4. יוצקים לתבניות סיליקון או לתבניות מלבניות.
  5. מניחים לצינון של שעה במקפיא.
  6. מוציאים את תבניות הסיליקון מהמקפיא, ומחלצים את ממתקי הג'לי בזהירות.
  7. אם הג'לי מונח בתבנית, עוברים בעזרת סכין סביב-סביב כדי לנתק את הג'לי מדפנות התבנית, והופכים אותו על קרש חיתוך גדול או מגש. לא נורא אם הוא קצת נקרע או מתפרק. עדיין אפשר לחתוך את הרוב לקוביות או לקרוץ צורות. אם נותרות שאריות, אפשר להמיס שוב ולצקת שוב לתבניות.
  8. מאחסנים בצנצנת במקרר.

DSC_1635

Posted in: מתוקים, נשנוש / Tagged: ממתקי ג'לי, סוכריות ג'לי

8 Thoughts on “ממתקי ג'לי”

  1. רונית כפיר on 23 באוקטובר 2013 at 8:45 pm said:

    איזה יופי ואיזה ממתק הבלוג שלך, אחותיקי

    Reply↓
    • דניאלה פולק on 24 באוקטובר 2013 at 3:16 pm said:

      את ממתקית בעצמך 3>.

      Reply↓
  2. אידית on 27 בינואר 2014 at 11:52 am said:

    יפיפה ומפתה

    Reply↓
    • daniella on 27 בינואר 2014 at 12:15 pm said:

      תודה!

      Reply↓
    • daniella on 28 בינואר 2014 at 12:59 pm said:

      תודה :-) .

      Reply↓
  3. נועם on 28 בינואר 2014 at 9:13 pm said:

    טוב כל התמונות בכל הפוסטים מהממים אבל כשהגעתי לפוסט הזה כבר לא יכולתי לעצור בעצמי-
    איזה יפה!!!!!!!
    והכל כתוב בצורה כה נגישה! והכל כזה יפה!
    אוי, אני מתמוגג.

    Reply↓
    • daniella on 29 בינואר 2014 at 10:11 pm said:

      אוי, נועם, תודה, איזה כיף לשמוע!
      נעה אכן התעלתה על עצמה בצילומים כאן.
      תודה תודה, עשית לי את הערב :-) .

      Reply↓
  4. נעמה מהיער on 27 בנובמבר 2014 at 7:48 pm said:

    רק הערה לגבי ה"אפשר מחוץ למקרר" –
    הם מעלים עובש מחוץ למקרר.

    חוץ מזה, שמחה לגלות באיחור את הפוסט הזה ורצה לקשר אליו אצלי בבלוג.

    Reply↓

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation

← Previous Post
Next Post →

הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

-הצטרף ל 764 מנויים נוספים

פוסטים אחרונים

  • דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות
  • צ'יפס אצות נורי
  • אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד
  • סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

תגובות אחרונות

  • daniella על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • daniella על מרק מיסו זריז
  • daniella על קארי ירקות הודי
  • daniella על שייטל כבוש
  • daniella על פאדג' שוקולד מושלם

ארכיון

  • יולי 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • מרץ 2014
  • פברואר 2014
  • ינואר 2014
  • דצמבר 2013
  • נובמבר 2013
  • אוקטובר 2013
  • אוגוסט 2013
  • יולי 2013
  • יוני 2013
  • מאי 2013
  • מרץ 2013
  • פברואר 2013
  • ספטמבר 2012
  • אוגוסט 2012
  • יולי 2012
  • אפריל 2011
  • נובמבר 2008

קטגוריות

  • Uncategorized
  • אופציה טבעונית
  • ארוחה קלה
  • ארוחת בוקר
  • ביצים
  • בשר בקר
  • בשר טחון
  • טבעוני
  • ירקות
  • מאפים
  • מנה עיקרית
  • מרקים
  • משקאות
  • מתוקים
  • נשנוש
  • סלטים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוף
  • פירות
  • שוקולד
  • שתי דקות וירקות
  • תוספת
  • תוצרת בית

כלים

  • הרשמה
  • התחבר
  • פיד RSS לפוסטים
  • הזנת RSS לתגובות
  • WordPress.org
© Copyright 2019 - פרפראות
Infinity Theme by DesignCoral / WordPress