צילומים יוצאי דופן: נעה קדמי. היו כל כך הרבה צילומים יפהפיים, שהתקשיתי לוותר עליהם, אז הפוסט הזה משופע בקולאז'ים ובתמונות אפילו יותר מבדרך כלל.
כשראיתי את המתכון הזה בבלוג של אמא היפופוטם, החלטתי שאני חייבת לנסות אותו, ושזו יכולה להיות אחלה פעילות משותפת עם הילדים.
ואכן ניסיתי אותו, וחלק מהילדים אכלו, אך שפטו שזה חמוץ מדי ודבשי מדי. אז צללתי אל הרשת בחיפוש אחרי מתכונים נוספים, ובסופו של דבר יצא תחת ידיי המתכון המצורף מטה.
היתרונות הם שזה קל מאוד להכנה, כיף מאוד להכין יחד עם הילדים, שיכולים לעזור כמעט בכל שלב, ובסוף יוצאים ממתקי ג'לי מהנים לילדים. יחד עם זה, קחו בחשבון שאין להם טעם של דובוני גומי קנויים. יש להם בעיקר טעם של ממתקי ג'לי. אם שמים בהם הרבה ג'לטין, הם יוצאים מאוד יציבים ויכולים להישמר מחוץ למקרר, אבל לטעמי הם קצת פחות טעימים (הילדים לא התלוננו). אם מפחיתים את כמות הג'לטין, הם יותר טעימים אבל פחות יציבים, וזקוקים לקירור. המתכון שלמטה הולך על דרך האמצע.
כדי לצור מהג'לי צורות, השתמשנו בכמה דרכים: חלק יצקנו לתבניות סיליקון ליצירת קוביות קרח, חלק יצקנו לתבנית ופשוט חתכנו לריבועים כשהתקרר, וחלק יצקנו לתבנית, וצרנו צורות בעזרת חותכני עוגיות.
לג'לי עצמו יש מתכון בסיס לא מסובך, ששומר על שני כללים מבחינת הטעם: שיהיה חמוץ ושיהיה מתוק. אם הג'לי רק מתוק, הוא סתם משעמם. אם הג'לי רק חמוץ, הוא לא כל כך טעים. אם הוא גם מתוק וגם חמוץ, הוא מקבל סוג של עומק (עד כמה שממתק כזה יכול להיות בעל טעמים עמוקים), ואז הוא מאוד מהנה לאכילה. זו הסיבה שבחרתי בפירות שיש להם גם גוון חמוץ: לימון, קלמנטינה ופירות יער.
בממתקי הלימון והקלמנטינה, השתמשתי בכמה טיפות של צבע מאכל טבעי. לפירות היער היה צבע סגול עז שלא הצריך שום התערבות של צבע מאכל. למי שאין כאלה בבית ולא מתכוונים ללכת לקנות, אני ממליצה להשתמש בפירות בעלי צבעים עזים, כי אני חוששת שממתק ג'לי בעל צבע חיוור ועכור לא ייראה מושך כל-כך (למשל מיץ תפוזים טבעי בעונה, או אפילו קנוי, שיש לו צבע כתום עז יחסית – אני הוספתי למיץ הקלמנטינות שלי צבע מאכל טבעי כי הוא היה מאוד חיוור, תותים בעונה, פירות יער מוקפאים).
כדי להפיק נוזל סגול להכנת ממתק פירות היער, טחנתי את פירות היער בבלנדר (חבילה קפואה של 200 גרם), הוספתי 3/4 כוס מים וערבלתי שוב בבלנדר, ואז סיננתי את העיסה עזת-הצבע שהתקבלה והמשכתי כרגיל. אני מניחה שעם תותים אפשר יהיה רק לטחון מבלי לסנן, כי אין להם גרעינים קטנטנים שמפריעים כמו לפירות היער.
ממתקי ג'לי – מתכון בסיס, מתאים לתבנית סיליקון בת 12 שקעים ועוד קצת
1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ פרי, סחוט טרי או קנוי
3 כפות מיץ לימון (או יותר לפי הצורך)
3 כפות דבש, מייפל או אגאבה (אני השתמשתי באגאבה, כי יש לה את הטעם הכי נייטרלי)
2 כפות ג'לטין (בחפיסת ג'לטין רגילה שקונים בסופר יש שתי שקיות בנות 14 גרם כל אחת. בכף ג'לטין יש בערך 10 גרמים של ג'לטין)
כמה טיפות צבע מאכל טבעי (לא חובה)
- מניחים בסיר קטן מיץ פרי, מיץ לימון ואגאבה. מערבבים להמסת האגאבה, וטועמים. אפשר להוסיף מיץ לימון או ממתיק, ליצירת ממתק יותר חמוץ, יותר מתוק, או שניהם.
- בוזקים את אבקת הג'לטין מעל הנוזלים שבסיר, ומניחים לרבע שעה.
- כעבור רבע שעה, מדליקים אש בינונית תחת הסיר, ומחממים תוך בחישה, עד שכל הג'לטין נמס.
- יוצקים לתבניות סיליקון או לתבניות מלבניות.
- מניחים לצינון של שעה במקפיא.
- מוציאים את תבניות הסיליקון מהמקפיא, ומחלצים את ממתקי הג'לי בזהירות.
- אם הג'לי מונח בתבנית, עוברים בעזרת סכין סביב-סביב כדי לנתק את הג'לי מדפנות התבנית, והופכים אותו על קרש חיתוך גדול או מגש. לא נורא אם הוא קצת נקרע או מתפרק. עדיין אפשר לחתוך את הרוב לקוביות או לקרוץ צורות. אם נותרות שאריות, אפשר להמיס שוב ולצקת שוב לתבניות.
- מאחסנים בצנצנת במקרר.
איזה יופי ואיזה ממתק הבלוג שלך, אחותיקי
את ממתקית בעצמך 3>.
יפיפה ומפתה
תודה!
תודה
.
טוב כל התמונות בכל הפוסטים מהממים אבל כשהגעתי לפוסט הזה כבר לא יכולתי לעצור בעצמי-
איזה יפה!!!!!!!
והכל כתוב בצורה כה נגישה! והכל כזה יפה!
אוי, אני מתמוגג.
אוי, נועם, תודה, איזה כיף לשמוע!
.
נעה אכן התעלתה על עצמה בצילומים כאן.
תודה תודה, עשית לי את הערב
רק הערה לגבי ה"אפשר מחוץ למקרר" –
הם מעלים עובש מחוץ למקרר.
חוץ מזה, שמחה לגלות באיחור את הפוסט הזה ורצה לקשר אליו אצלי בבלוג.