צילמה והביאה כלים מהבית: נעה קדמי.
תקשיבו, מצאתי אותו. ואפילו לא התאמצתי לחפש. שעה עבודה, שבה הכנתי דגימות משלושה מתכונים שונים, שלושתם טעימים, והשלישי מושלם.
אני רוצה להתחתן עם הפאדג' הזה, אני רוצה להתפלש בו, אני רוצה לקחת אותו איתי לאי בודד. אני קצת פוחדת, תוך כדי שאני כותבת את המילים הללו, שאתם תכינו את הפאדג' ותתאכזבו, אבל קשה לי מאוד להאמין.
הוא שוקולדי, הוא נימוח, הוא טבעוני, נטול חלב, נטול גלוטן, נטול סוכר מעובד, ומכינים אותו בפחות מעשר דקות, כולל שטיפת כל הכלים באופן ידני.
בדרך כלל קשה לי מאוד לשמור על מתכון שאני מוצאת איפשהו בדיוק כמו שהוא. הפעם לא נגעתי. הוא פשוט מושלם (כבר אמרתי את זה?).
יש גם אינסוף אפשרויות גיוון. כאן תראו שהכנתי אותו פעמיים, פעם אחת פשוט השמטתי את הקקאו, ויצא פאדג' מייפל-שקדים מהמם. עוד כמה רעיונות:
פאדג' דבש-שקדים: להשמיט קקאו, ולהמיר את המייפל בדבש
פאדג' שוקולד-בוטנים: להמיר את חמאת השקדים בחמאת בוטנים.
פאדג' שוקולד-תפוז: להוסיף גרידה של קליפת תפוז.
פאדג' נוטלה: להמיר את חמאת השקדים בחמאת אגוזי לוז קלויים (הוראות הכנה במתכון הנוטלה).
גם תוספות של ג'ינג'ר, קינמון או מי ורדים, תעשינה פלאים לכל סוגי הפאדג', נדמה לי.
הפאדג' עשוי עם שמן קוקוס. למי שאין לה בבית או לא אוהבת את ניחוחו של הקוקוס, אפשר בהחלט להמיר בחמאה.
באחת הפעמים שהכנתי אותו, טעיתי בכמויות והוספתי יותר מדי קקאו, ויצאה עיסה שוקולדית חביבה, שבהחלט לא היתה פאדג', ולא היה לה את האיכות הנמסה-בפה הנהדרת של הפאדג' הזה, אז אל תגזימו עם הקקאו. הכמויות כאן הן לכמות לא עצומה של פאדג', אני השתמשתי בתבנית מלבנית בגודל 10X20. אפשר בהחלט להכפיל את הכמויות ולהגדיל את התבנית.
פאדג' שוקולד מושלם (מקור המתכון)
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קוקוס (אפשר להמיר בחמאה)
30 גרם (2.5 כפות) אבקת קקאו משובחת (ליצירת פאדג' מייפל-שקדים, ניתן להשמיט את הקקאו)
120 גרם (1/2 כוס) חמאת שקדים
60 מ"ל (1/4 כוס) סירופ מייפל (או ממתיק נוזלי אחר: דבש, סילאן, אגאבה)
1/2 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח (לא חייבים)
- מניחים את כל החומרים בקערה של מעבד מזון, ומעבדים ליצירת תערובת חלקה.
- יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית בגודל 20X10, מרופדת בנייר אפיה, ומקפיאים לחצי שעה, או מקררים במקרר, עד שהפאדג' מוצק ונוח לחיתוך.
- מעבירים את הפאדג' יחד עם נייר האפייה לקרש חיתוך, מקלפים את הנייר, וחותכים לריבועים. שומרים במקרר.
נראה מעולה! תודה!
נראה מעולה איפה קונים חמאת שקדים?
חמאת שקדים אפשר למצוא בכל חנויות הטבע וברוב הסופרים. יש "השקד" של משק לין, למשל, שאני מאוד מחבבת.
אפשר גם להכין לבד: מניחים 200 ג' או יותר שקדים קלופים במעבד מזון, ומעבדים עד שנוצרת חמאה. זה יכול לקחת עד חצי שעה, ומדי פעם כדאי להפסיק את פעולת המכשיר, כדי לדחוף את תערובת השקדים מטה בעזרת לקקן.
וואו, התמונות משגעות –
יש לי כבר ריר רק מלראות…
אכן כן, לנעה יש את הכשרון הזה
.
אני חייבת לנסות. א-ב-ל אין לי כמעט שום דבר מהמרכיבים בבית. בפעם הבאה שאני אבקר בטריידר גו' אני אקנה שמן קוקוס ,חייבת להבין מה זה הדבר הזה שכולם מדברים עליו ואחפש אם יש שם את החמאת שקדים. בעצם גם אין לי מייפל בבית. אגב, איך יודעים אם הקקאו שיש לי נחשב איכותי? יש לי של חברת hershey's שאת השוקולד שלהם אני לא סובלת, אבל מקווה שהקקאו נחשב טוב.
הו, טריידר ג'ו! לא הייתי, אבל נשמע כמו גן עדן לאנשים מסוגי
. בטוח תמצאי שם את כל המרכיבים.
אני נוטה להניח שהרשי,ס הוא כמו עלית… אם כי אינני יודעת בוודאות. אני הולכת על קקאו איכותי תוצרת איטליה, אבל בארץ באמת אין מבחר. אני מניחה שאצלך יש יותר מבחר כרגע.
אם את לא מתחברת לשמן קוקוס, חמאה תעבוד מצוין במקומו, לדעתי.
מה, כל כך קל? טוב, אהיה חייבת לבדוק. בדיוק נגמרה השקדיה אז יקח כמה ימין, אבל יבדק, ינוסה, מסקנות בהקדם
בהצלחה, ובואי לדווח על התוצאות.
מה זה בעצם חמאת שקדים? כמו ממרח שקדים? שקדייה? איך קוראים למוצר באנגלית?
אכן חמאת שקדים היא ממרח שקדים" פשוט שקדים טחונים עד שהשומן יוצא מהם והם הופכים לממרח. נקרא באנגלית almond butter ומאוד מוכר. תלכי על מרקם smooth. יש בארה"ב גם חמאה משקדים קלויים roasted, שתיהן טובות לפאדג'.
השקדיון זה השקדיה? זה נוזלי כמו טחינה לא?
almond butter. אכן, ממרח שקדים כמו שקדיה. תמצאי בארה"ב גם חמאת שקדים קלויים, זה גם טוב. חפשי smooth.
יש בשוק מוצרים בשם "שקדימון", "שקדיה", השקד". קצת יותר סמיך מטחינה, אבל מאוד דומה. כאן יתאימו יותר הסוגים החלקים יותר (לא שקדיה, שהוא קצת גרגרי).
ומה לגבי שמן צמחי אחר במקום שמן קוקוס (קנולה נניח)- אם לא מתחשק חלבי ?..
שמן צמחי (קנולה נניח) גם הולך? לא מתחשק חלבי… ו-חמאת שקדים זה כמו שקדימון?
שמן קוקוס הוא שמן צמחי ולא חלבי. שמן קנולה לא יעבוד שם מבחינת המרקם – כי הוא לא מתקשה בקירור.
חמאת שקדים זה בדיוק "שקדימון" או "השקד".
מעולה!!! נטרף באיבחה. שיחקת אותה.. הולכת להציץ על שאר הבלוג
איך אני שמחה לשמוע!
נראה מעולה. חייבת לנסות, ובדיוק אמרתי לעצמי שאשאל מה זה חמאת שקדים וכשפתחתי את התגובות ראיתי שכבר שאלו וענית על כל מה שרציתי
אקנה מחר שקדים ואנסה….:)
חזרי לספר איך יצא
.
אפשר במקום קקאו להשתמש בשוקולד מריר שממיסים? נגמר לי בבית הקקאו…
אני בטוחה שאפשר, אני רק תוהה בקשר ליחס ההמרה. צריך יהיה פחות ממתיק, כי השוקולד המריר מתוק יותר, והמרקם יהיה אולי טיפה שונה. הייתי מנסה 50 ג' שוקולד מריר מומס, נזהרת בהמתקה, ובודקת את המרקם. אם תגלי שיצא קצת נוקשה מדי, תוכלי בפעם האחרונה להוסיף חמאת שקדים, ו/או להפחית את כמות השוקולד.
החמאה נפרדה לי משאר המסה (שהתקשתה תוך כדי ערבוב במג'ימיקס).
מה עשיתי לא טוב?
כמובן שיצא טעים, אבל עם שאריות חמאה שלא התערבבו לי…
אשמח מאוד להבהרה ועזרה
הי אביטל, האם הכנסת את כל המרכיבים יחד או בהדרגה? האם דייקת בכמויות? מה היה המרקם של יתר התערובת?
אפשר לדעתך להחליף את שמן הקוקוס בחמאת קקאו?
אם כן משתמשים בשמן קוקוס, יש לזה טעם קוקוסי בסוף?
הי ליאור, לא ניסיתי. אני חושבת שהמרקם ישתנה מאוד, חמאת קקאו היא מוצקה וקשיחה מאוד.
כאשר משתמשים בשמן קוקוס, יש גוון קוקוסי בטעם. יש לי כמה חברים שמעידים על עצמם שהם שונאי קוקוס שאכלו מזה בלי בעיה.
אוקיי, תודה!
הכנתי את הפאדג' שקדים. אך אויה! חמאת השקדים לא הספיקה. לא נורא, תמיד יש חמאת קוקוס בבית (-: יצא מצוין!
מעולה!
Pingback: המדריך המלא לסדר פסח טבעוני
ומה מחליף את החמאת שקדים?
חמאת בוטנים, או כל חמאת אגוזים או זרעים אחרת שאת אוהבת ושהיא במרקם דומה. חמניות, קשיו.