• אודות
  • צרו קשר
פרפראות

פאדג' שוקולד מושלם

10 בנובמבר 2013 10:28 am / 33 Comments / daniella

קוביות פאדג'

צילמה והביאה כלים מהבית: נעה קדמי.

מצרכים לפאדג' שוקולד

תקשיבו, מצאתי אותו. ואפילו לא התאמצתי לחפש. שעה עבודה, שבה הכנתי דגימות משלושה מתכונים שונים, שלושתם טעימים, והשלישי מושלם.

הפאדג' מתקלף מנייר האפייה

אני רוצה להתחתן עם הפאדג' הזה, אני רוצה להתפלש בו, אני רוצה לקחת אותו איתי לאי בודד. אני קצת פוחדת, תוך כדי שאני כותבת את המילים הללו, שאתם תכינו את הפאדג' ותתאכזבו, אבל קשה לי מאוד להאמין.

הוא שוקולדי, הוא נימוח, הוא טבעוני, נטול חלב, נטול גלוטן, נטול סוכר מעובד, ומכינים אותו בפחות מעשר דקות, כולל שטיפת כל הכלים באופן ידני.

 

fudge-8

בדרך כלל קשה לי מאוד לשמור על מתכון שאני מוצאת איפשהו בדיוק כמו שהוא. הפעם לא נגעתי. הוא פשוט מושלם (כבר אמרתי את זה?).

פאדג' שוקולד

פאדג' מייפל-שקדים

יש גם אינסוף אפשרויות גיוון. כאן תראו שהכנתי אותו פעמיים, פעם אחת פשוט השמטתי את הקקאו, ויצא פאדג' מייפל-שקדים מהמם. עוד כמה רעיונות:

פאדג' דבש-שקדים: להשמיט קקאו, ולהמיר את המייפל בדבש

פאדג' שוקולד-בוטנים: להמיר את חמאת השקדים בחמאת בוטנים.

פאדג' שוקולד-תפוז: להוסיף גרידה של קליפת תפוז.

פאדג' נוטלה: להמיר את חמאת השקדים בחמאת אגוזי לוז קלויים (הוראות הכנה במתכון הנוטלה).

גם תוספות של ג'ינג'ר, קינמון או מי ורדים, תעשינה פלאים לכל סוגי הפאדג', נדמה לי.

הפאדג' עשוי עם שמן קוקוס. למי שאין לה בבית או לא אוהבת את ניחוחו של הקוקוס, אפשר בהחלט להמיר בחמאה.

fudge-11

באחת הפעמים שהכנתי אותו, טעיתי בכמויות והוספתי יותר מדי קקאו, ויצאה עיסה שוקולדית חביבה, שבהחלט לא היתה פאדג', ולא היה לה את האיכות הנמסה-בפה הנהדרת של הפאדג' הזה, אז אל תגזימו עם הקקאו. הכמויות כאן הן לכמות לא עצומה של פאדג', אני השתמשתי בתבנית מלבנית בגודל 10X20. אפשר בהחלט להכפיל את הכמויות ולהגדיל את התבנית.

פאדג' שוקולד מושלם (מקור המתכון)

120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קוקוס (אפשר להמיר בחמאה)

30 גרם (2.5 כפות) אבקת קקאו משובחת  (ליצירת פאדג' מייפל-שקדים, ניתן להשמיט את הקקאו)

120 גרם (1/2 כוס) חמאת שקדים

60 מ"ל (1/4 כוס) סירופ מייפל (או ממתיק נוזלי אחר: דבש, סילאן, אגאבה)

1/2 כפית תמצית וניל

קמצוץ מלח (לא חייבים)

  1. מניחים את כל החומרים בקערה של מעבד מזון, ומעבדים ליצירת תערובת חלקה.
  2. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית בגודל 20X10, מרופדת בנייר אפיה, ומקפיאים לחצי שעה, או מקררים במקרר, עד שהפאדג' מוצק ונוח לחיתוך.
  3. מעבירים את הפאדג' יחד עם נייר האפייה לקרש חיתוך, מקלפים את הנייר, וחותכים לריבועים. שומרים במקרר.
Posted in: טבעוני, מתוקים, עוגיות, שוקולד / Tagged: פאדג', פאדג' טבעוני, פאדג' שוקולד

33 Thoughts on “פאדג' שוקולד מושלם”

  1. נועה רובין on 10 בנובמבר 2013 at 12:52 pm said:

    נראה מעולה! תודה!

    Reply↓
  2. חן on 10 בנובמבר 2013 at 2:59 pm said:

    נראה מעולה איפה קונים חמאת שקדים?

    Reply↓
    • דניאלה פולק on 10 בנובמבר 2013 at 4:33 pm said:

      חמאת שקדים אפשר למצוא בכל חנויות הטבע וברוב הסופרים. יש "השקד" של משק לין, למשל, שאני מאוד מחבבת.
      אפשר גם להכין לבד: מניחים 200 ג' או יותר שקדים קלופים במעבד מזון, ומעבדים עד שנוצרת חמאה. זה יכול לקחת עד חצי שעה, ומדי פעם כדאי להפסיק את פעולת המכשיר, כדי לדחוף את תערובת השקדים מטה בעזרת לקקן.

      Reply↓
  3. nillystudio on 10 בנובמבר 2013 at 3:59 pm said:

    וואו, התמונות משגעות –
    יש לי כבר ריר רק מלראות…

    Reply↓
    • דניאלה פולק on 10 בנובמבר 2013 at 4:33 pm said:

      אכן כן, לנעה יש את הכשרון הזה :-) .

      Reply↓
  4. עידית on 11 בנובמבר 2013 at 9:06 am said:

    אני חייבת לנסות. א-ב-ל אין לי כמעט שום דבר מהמרכיבים בבית. בפעם הבאה שאני אבקר בטריידר גו' אני אקנה שמן קוקוס ,חייבת להבין מה זה הדבר הזה שכולם מדברים עליו ואחפש אם יש שם את החמאת שקדים. בעצם גם אין לי מייפל בבית. אגב, איך יודעים אם הקקאו שיש לי נחשב איכותי? יש לי של חברת hershey's שאת השוקולד שלהם אני לא סובלת, אבל מקווה שהקקאו נחשב טוב.

    Reply↓
    • דניאלה פולק on 11 בנובמבר 2013 at 10:17 am said:

      הו, טריידר ג'ו! לא הייתי, אבל נשמע כמו גן עדן לאנשים מסוגי :-) . בטוח תמצאי שם את כל המרכיבים.
      אני נוטה להניח שהרשי,ס הוא כמו עלית… אם כי אינני יודעת בוודאות. אני הולכת על קקאו איכותי תוצרת איטליה, אבל בארץ באמת אין מבחר. אני מניחה שאצלך יש יותר מבחר כרגע.
      אם את לא מתחברת לשמן קוקוס, חמאה תעבוד מצוין במקומו, לדעתי.

      Reply↓
  5. רותם on 11 בנובמבר 2013 at 10:43 am said:

    מה, כל כך קל? טוב, אהיה חייבת לבדוק. בדיוק נגמרה השקדיה אז יקח כמה ימין, אבל יבדק, ינוסה, מסקנות בהקדם

    Reply↓
    • דניאלה פולק on 11 בנובמבר 2013 at 11:33 am said:

      בהצלחה, ובואי לדווח על התוצאות.

      Reply↓
  6. עידית on 12 בנובמבר 2013 at 3:24 am said:

    מה זה בעצם חמאת שקדים? כמו ממרח שקדים? שקדייה? איך קוראים למוצר באנגלית?

    Reply↓
    • דניאלה פולק on 13 בנובמבר 2013 at 5:20 pm said:

      אכן חמאת שקדים היא ממרח שקדים" פשוט שקדים טחונים עד שהשומן יוצא מהם והם הופכים לממרח. נקרא באנגלית almond butter ומאוד מוכר. תלכי על מרקם smooth. יש בארה"ב גם חמאה משקדים קלויים roasted, שתיהן טובות לפאדג'.

      Reply↓
      • חן on 14 בנובמבר 2013 at 10:06 am said:

        השקדיון זה השקדיה? זה נוזלי כמו טחינה לא?

        Reply↓
    • דניאלה פולק on 13 בנובמבר 2013 at 5:37 pm said:

      almond butter. אכן, ממרח שקדים כמו שקדיה. תמצאי בארה"ב גם חמאת שקדים קלויים, זה גם טוב. חפשי smooth.

      Reply↓
      • דניאלה פולק on 14 בנובמבר 2013 at 4:31 pm said:

        יש בשוק מוצרים בשם "שקדימון", "שקדיה", השקד". קצת יותר סמיך מטחינה, אבל מאוד דומה. כאן יתאימו יותר הסוגים החלקים יותר (לא שקדיה, שהוא קצת גרגרי).

        Reply↓
  7. תמרה on 13 בנובמבר 2013 at 2:44 pm said:

    ומה לגבי שמן צמחי אחר במקום שמן קוקוס (קנולה נניח)- אם לא מתחשק חלבי ?..

    Reply↓
  8. תמרה on 13 בנובמבר 2013 at 4:45 pm said:

    שמן צמחי (קנולה נניח) גם הולך? לא מתחשק חלבי… ו-חמאת שקדים זה כמו שקדימון?

    Reply↓
    • דניאלה פולק on 13 בנובמבר 2013 at 5:17 pm said:

      שמן קוקוס הוא שמן צמחי ולא חלבי. שמן קנולה לא יעבוד שם מבחינת המרקם – כי הוא לא מתקשה בקירור.
      חמאת שקדים זה בדיוק "שקדימון" או "השקד".

      Reply↓
  9. מיכל on 23 בנובמבר 2013 at 10:56 am said:

    מעולה!!! נטרף באיבחה. שיחקת אותה.. הולכת להציץ על שאר הבלוג

    Reply↓
    • דניאלה פולק on 24 בנובמבר 2013 at 11:32 am said:

      איך אני שמחה לשמוע!

      Reply↓
  10. sharon eshet on 28 בנובמבר 2013 at 9:55 pm said:

    נראה מעולה. חייבת לנסות, ובדיוק אמרתי לעצמי שאשאל מה זה חמאת שקדים וכשפתחתי את התגובות ראיתי שכבר שאלו וענית על כל מה שרציתי :) אקנה מחר שקדים ואנסה….:)

    Reply↓
    • דניאלה פולק on 29 בנובמבר 2013 at 3:26 am said:

      חזרי לספר איך יצא :-) .

      Reply↓
  11. מיכל on 25 בינואר 2014 at 7:49 am said:

    אפשר במקום קקאו להשתמש בשוקולד מריר שממיסים? נגמר לי בבית הקקאו…

    Reply↓
    • daniella on 25 בינואר 2014 at 9:01 am said:

      אני בטוחה שאפשר, אני רק תוהה בקשר ליחס ההמרה. צריך יהיה פחות ממתיק, כי השוקולד המריר מתוק יותר, והמרקם יהיה אולי טיפה שונה. הייתי מנסה 50 ג' שוקולד מריר מומס, נזהרת בהמתקה, ובודקת את המרקם. אם תגלי שיצא קצת נוקשה מדי, תוכלי בפעם האחרונה להוסיף חמאת שקדים, ו/או להפחית את כמות השוקולד.

      Reply↓
  12. avital on 12 באוקטובר 2014 at 10:33 pm said:

    החמאה נפרדה לי משאר המסה (שהתקשתה תוך כדי ערבוב במג'ימיקס).
    מה עשיתי לא טוב?
    כמובן שיצא טעים, אבל עם שאריות חמאה שלא התערבבו לי…
    אשמח מאוד להבהרה ועזרה

    Reply↓
    • daniella on 12 באוקטובר 2014 at 10:56 pm said:

      הי אביטל, האם הכנסת את כל המרכיבים יחד או בהדרגה? האם דייקת בכמויות? מה היה המרקם של יתר התערובת?

      Reply↓
  13. ליאור on 21 בפברואר 2015 at 2:18 am said:

    אפשר לדעתך להחליף את שמן הקוקוס בחמאת קקאו?
    אם כן משתמשים בשמן קוקוס, יש לזה טעם קוקוסי בסוף?

    Reply↓
    • daniella on 7 במרץ 2015 at 4:14 pm said:

      הי ליאור, לא ניסיתי. אני חושבת שהמרקם ישתנה מאוד, חמאת קקאו היא מוצקה וקשיחה מאוד.
      כאשר משתמשים בשמן קוקוס, יש גוון קוקוסי בטעם. יש לי כמה חברים שמעידים על עצמם שהם שונאי קוקוס שאכלו מזה בלי בעיה.

      Reply↓
      • ליאור on 7 במרץ 2015 at 11:26 pm said:

        אוקיי, תודה!

        Reply↓
  14. שרון on 5 במרץ 2015 at 11:00 pm said:

    הכנתי את הפאדג' שקדים. אך אויה! חמאת השקדים לא הספיקה. לא נורא, תמיד יש חמאת קוקוס בבית (-: יצא מצוין!

    Reply↓
    • daniella on 7 במרץ 2015 at 4:14 pm said:

      מעולה!

      Reply↓
  15. Pingback: המדריך המלא לסדר פסח טבעוני

  16. אלי on 15 בינואר 2018 at 10:06 pm said:

    ומה מחליף את החמאת שקדים?

    Reply↓
    • daniella on 15 באוקטובר 2019 at 1:41 pm said:

      חמאת בוטנים, או כל חמאת אגוזים או זרעים אחרת שאת אוהבת ושהיא במרקם דומה. חמניות, קשיו.

      Reply↓

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation

← Previous Post
Next Post →

הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

-הצטרף ל 769 מנויים נוספים

פוסטים אחרונים

  • דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות
  • צ'יפס אצות נורי
  • אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד
  • סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

תגובות אחרונות

  • daniella על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • הודיה על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • daniella על צ'יפס אצות נורי
  • עתר על צ'יפס אצות נורי
  • daniella על צרו קשר

ארכיון

  • יולי 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • מרץ 2014
  • פברואר 2014
  • ינואר 2014
  • דצמבר 2013
  • נובמבר 2013
  • אוקטובר 2013
  • אוגוסט 2013
  • יולי 2013
  • יוני 2013
  • מאי 2013
  • מרץ 2013
  • פברואר 2013
  • ספטמבר 2012
  • אוגוסט 2012
  • יולי 2012
  • אפריל 2011
  • נובמבר 2008

קטגוריות

  • Uncategorized
  • אופציה טבעונית
  • ארוחה קלה
  • ארוחת בוקר
  • ביצים
  • בשר בקר
  • בשר טחון
  • טבעוני
  • ירקות
  • מאפים
  • מנה עיקרית
  • מרקים
  • משקאות
  • מתוקים
  • נשנוש
  • סלטים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוף
  • פירות
  • שוקולד
  • שתי דקות וירקות
  • תוספת
  • תוצרת בית

כלים

  • הרשמה
  • התחבר
  • פיד RSS לפוסטים
  • הזנת RSS לתגובות
  • WordPress.org
© Copyright 2021 - פרפראות
Infinity Theme by DesignCoral / WordPress