• אודות
  • צרו קשר
פרפראות

מרק פטריות וירקות

17 בדצמבר 2013 8:00 am / 5 Comments / daniella

DSC_2541

צילום וסטיילינג: נעה קדמי.

DSC_2458-Edit-1

לא אלאה אתכם יותר מדי בענייני מזג אוויר, שוודאי יצא כבר לכולנו מכל החורים, אבל אלאה אתכם מעט: השילוב של קור חודר-עצמות, רוחות מנשבות בעוז ואפור מתמיד בחלון, הותירו אותי מפנטזת ללא הרף על קדרות מהבילות ומרקים לוהטים.

בכל פעם שקיבלתי דיווח משמח מקוראים שסיפרו לי שהכינו את צלי הבקר, לצד ההתרגשות, קצת קינאתי בהם שלהם יש ולי אין.

אז הכנתי מרק.

DSC_2543

רציתי מרק פטריות, אבל בלי שמנת. רציתי עשיר וממלא, אבל בלי דגנים וקטניות. אספתי ירקות מהמקרר, ליטר ציר עוף קפוא מהמקפיא, והכנתי מרק. הוא יצא בדיוק כמו שרציתי. הוא הציל אותי פעמיים ממזג האוויר שהשתולל לו בחוץ (ואז הוא נגמר. זה היה מאוד עצוב).

DSC_2468-1

DSC_2475-1

השתמשתי, כאמור, בציר עוף שחיכה במקפיא בדיוק לרגע כזה, בשילוב עם מים. אם אין לכם ציר עוף, אל חשש: גם מים יעשו את העבודה (אולי תרצו, במקרה כזה, להוסיף קצת רוטב סויה להעשרת הטעם).

DSC_2499-1

DSC_2483-1-2

פטנט למרק-עוף-אינסטנט: לפעמים, כשאני ממהרת, ורוצה להעשיר טעם של מרק בעוף מבלי להשתמש בציר, אני זורקת לסיר המרק שתי כנפי עוף או כרע (או כל חלק של עוף שיש לכם בבית, עם או בלי העור, חוץ מחזה עוף). כשהמרק מוכן, דולים את חלקי העוף מהמרק (ואפשר כמובן לאכול אותם), טועמים, ומגלים שיש לו טעם – הפתעה! – של מרק שבושל עם ציר עוף.

אם אתם רוצים להימנע מציר  עוף או שאין לכם, סביר להניח שממילא הפטריות המיובשות ורוטב הסויה יעשו עבודה לא רעה בהקניית טעם עשיר למרק.

DSC_2500-1-2

מילה על כמות הנוזלים: אני רציתי מרק עשיר למדי, שיש בו הרבה ירקות בכל כף. הנוזלים הגיעו כדי כיסוי תוכן הסיר ועוד קצת. אתם מוזמנים להפעיל את שיקול דעתכם, ולהוסיף או להפחית נוזלים לפי איך שתרצו את המרק שלכם.

DSC_2502

 מרק פטריות וירקות

2 סלסלות פטריות שמפיניון, פרוסות

1 קולורבי (350 ג'), קלוף וחתוך לקוביות

רבע כרובית קטנה (200 ג'), מפורקת לפרחים

1 בצל גדול (200 ג'), קצוץ

1 גזר (120 ג'), חתוך לקוביות קטנות

1-2 ענפי תימין

5 פטריות שיטאקי מיובשות (30 ג')

2 כפות רוטב סויה

4 כפות שמן זית

1.5 ליטר מרק עוף או מים (אפשר עם שתי כנפיים או כרע עוף), או לפי הצורך

מלח ופלפל

  1. מחממים במחבת שתי כפות שמן, ומטגנים את הפטריות עד שהן מבהיקות, 3-4 דקות (אולי תצטרכו לטגן בסבבים). ממליחים ומפלפלים.
  2. מחממים בסיר למרק את שתי כפות השמן הנותרות, ומטגנים קלות את הבצל והגזר, עד שהם מתרככים והבצל נעשה שקוף. ממליחים ומפלפלים.
  3. מוסיפים לסיר את הירקות, הפטריות, ענפי הטימין וציר העוף (או המים, עם או בלי נתח עוף), ומביאים לרתיחה.
  4. מבשלים עד שהירקות מתרככים, בערך 20-30 דקות.
  5. מתבלים ברוטב סויה, מלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול.
Posted in: ארוחה קלה, ירקות, מרקים / Tagged: מרק פטריות

5 Thoughts on “מרק פטריות וירקות”

  1. ורד לב on 17 בדצמבר 2013 at 9:10 am said:

    טוב, מה הקטע עם הלקים?
    כמה זמן לפני הבישול את "עושה לק"? וכמה צבעים יש לך?
    זה מידע חשוב עבור קוראי הבלוג :-)

    טיפ: נסי לק עם נקודות צבעוניות… הולך אצלנו חזק. בצבעים שונים, כמובן

    Reply↓
    • daniella on 17 בדצמבר 2013 at 3:28 pm said:

      D-:. קומה מעליי גרה צלמת קשוחה, ואם אני לא מורחת לק לפני הצילומים היא נוזפת בי קשות.
      את הלק הזה, למשל, מרחתי ביום שלישי, לבושה במעיל, צעיף וכובע, מחוץ לחוג ג'ודו של תמר, כי זה היה הזמן היחיד שהיה לי לעשות זאת.

      והאמת, שמאז שהתחלתי להקפיד על כפפות בעת הדחת הכלים בגלל יובש בידיים, הלק אפילו מחזיק יום בישולים.

      ולק עם נקודות צבעוניות זה כל-כך גדול עליי. אני מאוד מאותגרת-מריחה.

      Reply↓
  2. יסמין on 17 בדצמבר 2013 at 9:18 pm said:

    ינוסה בקרוב. אממה, בגלל שהילדים שלי לא סובלים פלפל שחור (חריף מסוגים אחרים הם דווקא אוהבים), התגרשתי ממנו, ועכשיו גיליתי שהם צודקים והוא לא מוסיף כלום, ואפילו גורע.

    Reply↓
    • daniella on 17 בדצמבר 2013 at 11:24 pm said:

      מעניין, אצלי יש חוויה הפוכה, אני הרבה יותר נהנית ממנו לאחרונה.

      Reply↓
    • ורד לב on 19 בדצמבר 2013 at 6:00 pm said:

      גם אצלנו אין הרבה נוכחות של פלפל שחור…
      רק בתבשילים "של גדולים"

      Reply↓

להגיב על ורד לב לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation

← Previous Post
Next Post →

הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

-הצטרף ל 769 מנויים נוספים

פוסטים אחרונים

  • דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות
  • צ'יפס אצות נורי
  • אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד
  • סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

תגובות אחרונות

  • daniella על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • הודיה על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • daniella על צ'יפס אצות נורי
  • עתר על צ'יפס אצות נורי
  • daniella על צרו קשר

ארכיון

  • יולי 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • מרץ 2014
  • פברואר 2014
  • ינואר 2014
  • דצמבר 2013
  • נובמבר 2013
  • אוקטובר 2013
  • אוגוסט 2013
  • יולי 2013
  • יוני 2013
  • מאי 2013
  • מרץ 2013
  • פברואר 2013
  • ספטמבר 2012
  • אוגוסט 2012
  • יולי 2012
  • אפריל 2011
  • נובמבר 2008

קטגוריות

  • Uncategorized
  • אופציה טבעונית
  • ארוחה קלה
  • ארוחת בוקר
  • ביצים
  • בשר בקר
  • בשר טחון
  • טבעוני
  • ירקות
  • מאפים
  • מנה עיקרית
  • מרקים
  • משקאות
  • מתוקים
  • נשנוש
  • סלטים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוף
  • פירות
  • שוקולד
  • שתי דקות וירקות
  • תוספת
  • תוצרת בית

כלים

  • הרשמה
  • התחבר
  • פיד RSS לפוסטים
  • הזנת RSS לתגובות
  • WordPress.org
© Copyright 2021 - פרפראות
Infinity Theme by DesignCoral / WordPress