צילום וסטיילינג: נעה קדמי.
לא אלאה אתכם יותר מדי בענייני מזג אוויר, שוודאי יצא כבר לכולנו מכל החורים, אבל אלאה אתכם מעט: השילוב של קור חודר-עצמות, רוחות מנשבות בעוז ואפור מתמיד בחלון, הותירו אותי מפנטזת ללא הרף על קדרות מהבילות ומרקים לוהטים.
בכל פעם שקיבלתי דיווח משמח מקוראים שסיפרו לי שהכינו את צלי הבקר, לצד ההתרגשות, קצת קינאתי בהם שלהם יש ולי אין.
אז הכנתי מרק.
רציתי מרק פטריות, אבל בלי שמנת. רציתי עשיר וממלא, אבל בלי דגנים וקטניות. אספתי ירקות מהמקרר, ליטר ציר עוף קפוא מהמקפיא, והכנתי מרק. הוא יצא בדיוק כמו שרציתי. הוא הציל אותי פעמיים ממזג האוויר שהשתולל לו בחוץ (ואז הוא נגמר. זה היה מאוד עצוב).
השתמשתי, כאמור, בציר עוף שחיכה במקפיא בדיוק לרגע כזה, בשילוב עם מים. אם אין לכם ציר עוף, אל חשש: גם מים יעשו את העבודה (אולי תרצו, במקרה כזה, להוסיף קצת רוטב סויה להעשרת הטעם).
פטנט למרק-עוף-אינסטנט: לפעמים, כשאני ממהרת, ורוצה להעשיר טעם של מרק בעוף מבלי להשתמש בציר, אני זורקת לסיר המרק שתי כנפי עוף או כרע (או כל חלק של עוף שיש לכם בבית, עם או בלי העור, חוץ מחזה עוף). כשהמרק מוכן, דולים את חלקי העוף מהמרק (ואפשר כמובן לאכול אותם), טועמים, ומגלים שיש לו טעם – הפתעה! – של מרק שבושל עם ציר עוף.
אם אתם רוצים להימנע מציר עוף או שאין לכם, סביר להניח שממילא הפטריות המיובשות ורוטב הסויה יעשו עבודה לא רעה בהקניית טעם עשיר למרק.
מילה על כמות הנוזלים: אני רציתי מרק עשיר למדי, שיש בו הרבה ירקות בכל כף. הנוזלים הגיעו כדי כיסוי תוכן הסיר ועוד קצת. אתם מוזמנים להפעיל את שיקול דעתכם, ולהוסיף או להפחית נוזלים לפי איך שתרצו את המרק שלכם.
מרק פטריות וירקות
2 סלסלות פטריות שמפיניון, פרוסות
1 קולורבי (350 ג'), קלוף וחתוך לקוביות
רבע כרובית קטנה (200 ג'), מפורקת לפרחים
1 בצל גדול (200 ג'), קצוץ
1 גזר (120 ג'), חתוך לקוביות קטנות
1-2 ענפי תימין
5 פטריות שיטאקי מיובשות (30 ג')
2 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן זית
1.5 ליטר מרק עוף או מים (אפשר עם שתי כנפיים או כרע עוף), או לפי הצורך
מלח ופלפל
- מחממים במחבת שתי כפות שמן, ומטגנים את הפטריות עד שהן מבהיקות, 3-4 דקות (אולי תצטרכו לטגן בסבבים). ממליחים ומפלפלים.
- מחממים בסיר למרק את שתי כפות השמן הנותרות, ומטגנים קלות את הבצל והגזר, עד שהם מתרככים והבצל נעשה שקוף. ממליחים ומפלפלים.
- מוסיפים לסיר את הירקות, הפטריות, ענפי הטימין וציר העוף (או המים, עם או בלי נתח עוף), ומביאים לרתיחה.
- מבשלים עד שהירקות מתרככים, בערך 20-30 דקות.
- מתבלים ברוטב סויה, מלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול.
טוב, מה הקטע עם הלקים?
כמה זמן לפני הבישול את "עושה לק"? וכמה צבעים יש לך?
זה מידע חשוב עבור קוראי הבלוג
טיפ: נסי לק עם נקודות צבעוניות… הולך אצלנו חזק. בצבעים שונים, כמובן
D-:. קומה מעליי גרה צלמת קשוחה, ואם אני לא מורחת לק לפני הצילומים היא נוזפת בי קשות.
את הלק הזה, למשל, מרחתי ביום שלישי, לבושה במעיל, צעיף וכובע, מחוץ לחוג ג'ודו של תמר, כי זה היה הזמן היחיד שהיה לי לעשות זאת.
והאמת, שמאז שהתחלתי להקפיד על כפפות בעת הדחת הכלים בגלל יובש בידיים, הלק אפילו מחזיק יום בישולים.
ולק עם נקודות צבעוניות זה כל-כך גדול עליי. אני מאוד מאותגרת-מריחה.
ינוסה בקרוב. אממה, בגלל שהילדים שלי לא סובלים פלפל שחור (חריף מסוגים אחרים הם דווקא אוהבים), התגרשתי ממנו, ועכשיו גיליתי שהם צודקים והוא לא מוסיף כלום, ואפילו גורע.
מעניין, אצלי יש חוויה הפוכה, אני הרבה יותר נהנית ממנו לאחרונה.
גם אצלנו אין הרבה נוכחות של פלפל שחור…
רק בתבשילים "של גדולים"