צילום וסטיילינג: נעה קדמי.
הוא מכונה חלב קוקוס, נוזל קוקוס, מי קוקוס, קרם קוקוס ואולי בעוד שמות. הכוונה היא לנוזל חלבי, המופק מקוקוס ומים. כשהוא במיטבו, אלו שני המרכיבים היחידים שלו. טוחנים יחד מים וקוקוס, מסננים, ויש לנו חלב קוקוס.
אגוז הקוקוס, על שלל המוצרים שמכינים ממנו, נחשב בקרב רבים (וגם אצלי) לסוג של מזון-על. הנוזל הטעים והשמנוני הזה, שאפשר להשתמש בו במקום חלב, במקום שמנת, להכין ממנו קצפת, להכין ממנו קארי – הוא קל להכנה, ועשוי מקוקוס מיובש טחון שמוצאים בכל סופר.
אם אתם קונים קוקוס במשקל (אני מדברת על פתיתי קוקוס/קוקוס טחון פשוט וסטנדרטי, כזה שנוהגים לצפות בו כדורי שוקולד), ודאו שאין בו תוספת סוכר. אבל גם חבילת קוקוס סטנדרטית מהסופר תהיה ממש בסדר.
כמי שמכינים את חלב הקוקוס שלכם בעצמכם, אתם יכולים לשלוט ברמת אחוזי השומן שלו. שומן קוקוס הוא בריא מאוד, כך שאין לכם מה להיבהל מתכולת שומן גבוהה. מצד שני, יש גם משמעות למה אתם רוצים להכין ממנו. לפעמים תעדיפו חלב דליל ודל יותר בשומן, מקרם עשיר, שומני ושמנתי במרקמו.
בגדול, אני משתמשת בשתי כוסות מים על כוס קוקוס טחון, ליצירת חלב קוקוס סטנדרטי להכנת קארי. להכנת קצפת, אני משתמשת בכוס וחצי מים על כוס קוקוס. אם אני רוצה להשתמש בנוזל כתחליף חלב, אני משתמשת בשלוש כוסות מים על כוס קוקוס טחון. אם בלבלתי אתכם עכשין, שכחו מכל מה שכתבתי בפסקה הזו, והשתמשו בשתי כוסות מים על כוס קוקוס וזהו.
לסינון החלב, יש להשתמש בבד כלשהו. אפשר לקנות בחנויות המתמחות מה שמכונה בד גבינה. אפשר להשתמש בחיתול טטרה, שמוצאים בכל סופרפארם, ובטח ברוב בתי המרקחת והחנויות למוצרי תינוקות. לאחר השימוש, שוטפים היטב בכיור (אחרת זה מסריח) ומכבסים במכונת הכביסה. ואפשר – זה מה שאני עושה – להשתמש במה שמכונה מגבות נייר רב פעמיות או רב-מגבת או מטליות חד פעמיות. אני מניחה שכל בד דק ונקי יעבוד, כולל חולצת טריקו ישנה.
אני טוחנת את המים והקוקוס במעבד מזון, אני מניחה שגם בלנדר יעבוד. לא יודעת איך מעבד המזון שלכם, אצלי שלוש כוסות נוזלים לא נכנסות בקלות (זה דולף), ואם אני רוצה להכין חלב קוקוס מהזן הנוזלי, עם שלוש כוסות מים, אני עושה את זה בפעמיים: מניחה במעבד המזון כוס קוקוס ושתי כוסות מים, מערבת, מצננת, סוחטת – ואז מחזירה את הקוקוס פנימה, ויוצקת כוס מים נוספת.
חלב קוקוס ביתי – להכנה של בערך כוס וחצי חלב קוקוס
80 ג' (1 כוס) קוקוס טחון
2 כוסות מים חמים
- מניחים את הקוקוס במעבד מזון, ויוצקים מעליו את המים החמים.
- מפעילים את המעבד, ונותנים לו לפעול חמש דקות. מכבים, ונותנים לתערובת להצטנן קצת.
- מניחים מסננת על קערה. מניחים על הקערה שתי מגבות רב פעמיות, חופפות בחלקן, או חיתול טטרה, ויוצקים אל המסננת את תערובת הקוקוס והמים שהצטננה מעט.
- סוחטים בעדינות את הקוקוס שבתוך המגבת הרב-פעמית, עד שכל הנוזל יוצא ממנה. אם אתם משתמשים במגבת רב-פעמית, הקפידו על עדינות כי אחרת היא עלולה להיקרע.
- מאחסנים במקרר. אפשר ומומלץ להכין כמות גדולה ולהקפיא.
תמיד רציתי לדעת איך מכינים את הדבר הזה בבית… זה תמיד היה נראה לי מסובך…
נכין בהזדמנות הראשונה
בעצם ממש פשוט
.
ואיך עושים קארי?
תודה על המתכון, כמה זמן זה נשמר בקרור?
מתכון לקארי בקרוב. מחזיק 3-4 ימים, ואפשר גם להכין מראש, לחלק למנות ולהקפיא.
הכנתי, בבלנדר. יצא טעים מאוד, הכנתי מרק בטטה מוקרם עם חלב קוקוס. נהדר!
תודה רבה =] גם אני תמיד רציתי לדעת איך להכין וזה פשוט יותר ממה שדמיינתי 3>
כמה זמן לאחר שאני מכינה חלב קוקוס כתחליף לחלב הוא מחזיק מעמד במקרר. תודה רבה!
3-4 ימים, נראה לי. אפשדר גם להקפיא.
תודה=]
מאוד רוצה להכין לקראת חג הפסח ומקווה שאת קוראת תגובות חדשות לפוסט ישן זה
שתי שאלות לי,
מים חמים או רותחים?
איך אפשר להפעיל מעבד מזון לחמש דקות רצוף? למיטב ניסיוני המנוע שלו יישרף
תודה רבה
מירי
הי מירי, אני משתמשת במים מקומקום אחרי רתיחה.
למיטב ידיעתי, מעבדי מזון פועלים 5 דקות רצוף בלי בעיה. לי יש אחד ממש ישן והוא פועל גם 20 דקות רצוף כשאני מכינה חמאת שקדים, למשל. אם הוא מתחמם יותר מדי – יש לו תרמוסטט שמפסיק את פעולתו אוטומטית. זה ממש לא אמור לקרות בחמש דקות, גם לא במעבדים לא איכותיים. אם את חוששת, תפעילי לשתי דקות, כבי לשתי דקות, והפעילי לשתיים נוספות, נראה לי שיהיה בסדר.
שלום,
עבור קצפת אני אמור להקציף מיד לאחר הטחינה במעבד מזון או רק לאחר השהייה במקרר?
השתמשתי עם קוקוס מהסופר. שמתי במעבד מזון קוקוס ועליו שפכתי מים רותחים בכמות של פי אחד וחצי. טחנתי, השארתי לצינון במשך 40 דק' בערך, סיננתי, אחסנתי בקופסת פלסטיק וקיררתי במקרר במשך לילה. בבוקר החלק העליון היה נוקשה וגושי והחלק שתחתיו נוזלי. בקיצור לא קרם להקצפה. איפה טעיתי?
תודה.
הי יוני, הכל עשית מעולה! החלק המוצק הוא מה שיהפוך אחר כך לקצפת. הפרד אותו והקצף אותו. הנה מתכון: http://www.parperaot.co.il/?p=293
מתה לנסות אבל אין לי בלנדר! אפשר לטחון גם עם טוחן מוט או שלא מתאים?
דפנה, משום מה פספסתי את התגובה. ממש אפשר בבלנדר מוט, רק כדאי לתת לעמוד איתו לפחות 2-3 דקות נעוץ בסיר/קערה ומערבב את הכל.
למה 5 דקות ?
כדי שכמה שיותר שומן וטעמים יצאו מבשר הקוקוס אל המים החמים.