• אודות
  • צרו קשר
פרפראות

חלב קוקוס ביתי

19 בדצמבר 2013 3:03 pm / 16 Comments / daniella

DSC_2509

צילום וסטיילינג: נעה קדמי.

DSC_2508

הוא מכונה חלב קוקוס, נוזל קוקוס, מי קוקוס, קרם קוקוס ואולי בעוד שמות. הכוונה היא לנוזל חלבי, המופק מקוקוס ומים. כשהוא במיטבו, אלו שני המרכיבים היחידים שלו. טוחנים יחד מים וקוקוס, מסננים, ויש לנו חלב קוקוס.

אגוז הקוקוס, על שלל המוצרים שמכינים ממנו, נחשב בקרב רבים (וגם אצלי) לסוג של מזון-על. הנוזל הטעים והשמנוני הזה, שאפשר להשתמש בו במקום חלב, במקום שמנת, להכין ממנו קצפת, להכין ממנו קארי – הוא קל להכנה, ועשוי מקוקוס מיובש טחון שמוצאים בכל סופר.

DSC_2520

אם אתם קונים קוקוס במשקל (אני מדברת על פתיתי קוקוס/קוקוס טחון פשוט וסטנדרטי, כזה שנוהגים לצפות בו כדורי שוקולד), ודאו שאין בו תוספת סוכר. אבל גם חבילת קוקוס סטנדרטית מהסופר תהיה ממש בסדר.

כמי שמכינים את חלב הקוקוס שלכם בעצמכם, אתם יכולים לשלוט ברמת אחוזי השומן שלו. שומן קוקוס הוא בריא מאוד, כך שאין לכם מה להיבהל מתכולת שומן גבוהה. מצד שני, יש גם משמעות למה אתם רוצים להכין ממנו. לפעמים תעדיפו חלב דליל ודל יותר בשומן, מקרם עשיר, שומני ושמנתי במרקמו.

בגדול, אני משתמשת בשתי כוסות מים על כוס קוקוס טחון, ליצירת חלב קוקוס סטנדרטי להכנת קארי. להכנת קצפת, אני משתמשת בכוס וחצי מים על כוס קוקוס. אם אני רוצה להשתמש בנוזל כתחליף חלב, אני משתמשת בשלוש כוסות מים על כוס קוקוס טחון. אם בלבלתי אתכם עכשין, שכחו מכל מה שכתבתי בפסקה הזו, והשתמשו בשתי כוסות מים על כוס קוקוס וזהו.

DSC_2522

לסינון החלב, יש להשתמש בבד כלשהו. אפשר לקנות בחנויות המתמחות מה שמכונה בד גבינה. אפשר להשתמש בחיתול טטרה, שמוצאים בכל סופרפארם, ובטח ברוב בתי המרקחת והחנויות למוצרי תינוקות. לאחר השימוש, שוטפים היטב בכיור (אחרת זה מסריח) ומכבסים במכונת הכביסה. ואפשר – זה מה שאני עושה – להשתמש במה שמכונה מגבות נייר רב פעמיות או רב-מגבת או מטליות חד פעמיות. אני מניחה שכל בד דק ונקי יעבוד, כולל חולצת טריקו ישנה.

DSC_2525

אני טוחנת את המים והקוקוס במעבד מזון, אני מניחה שגם בלנדר יעבוד. לא יודעת איך מעבד המזון שלכם, אצלי שלוש כוסות נוזלים לא נכנסות בקלות (זה דולף), ואם אני רוצה להכין חלב קוקוס מהזן הנוזלי, עם שלוש כוסות מים, אני עושה את זה בפעמיים: מניחה במעבד המזון כוס קוקוס ושתי כוסות מים, מערבת, מצננת, סוחטת – ואז מחזירה את הקוקוס פנימה, ויוצקת כוס מים נוספת.

חלב קוקוס ביתי – להכנה של בערך כוס וחצי חלב קוקוס

80 ג' (1 כוס) קוקוס טחון

2 כוסות מים חמים

  1. מניחים את הקוקוס במעבד מזון, ויוצקים מעליו את המים החמים.
  2. מפעילים את המעבד, ונותנים לו לפעול חמש דקות. מכבים, ונותנים לתערובת להצטנן קצת.
  3. מניחים מסננת על קערה. מניחים על הקערה שתי מגבות רב פעמיות, חופפות בחלקן, או חיתול טטרה, ויוצקים אל המסננת את תערובת הקוקוס והמים שהצטננה מעט.
  4. סוחטים בעדינות את הקוקוס שבתוך המגבת הרב-פעמית, עד שכל הנוזל יוצא ממנה. אם אתם משתמשים במגבת רב-פעמית, הקפידו על עדינות כי אחרת היא עלולה להיקרע.
  5. מאחסנים במקרר. אפשר ומומלץ להכין כמות גדולה ולהקפיא.
Posted in: טבעוני, תוצרת בית / Tagged: חלב קוקוס

16 Thoughts on “חלב קוקוס ביתי”

  1. הדר on 19 בדצמבר 2013 at 9:21 pm said:

    תמיד רציתי לדעת איך מכינים את הדבר הזה בבית… זה תמיד היה נראה לי מסובך…
    נכין בהזדמנות הראשונה :)

    Reply↓
    • daniella on 24 בדצמבר 2013 at 11:43 am said:

      בעצם ממש פשוט :-) .

      Reply↓
  2. Inbal Weisman on 19 בדצמבר 2013 at 9:59 pm said:

    ואיך עושים קארי?
    תודה על המתכון, כמה זמן זה נשמר בקרור?

    Reply↓
    • daniella on 24 בדצמבר 2013 at 11:43 am said:

      מתכון לקארי בקרוב. מחזיק 3-4 ימים, ואפשר גם להכין מראש, לחלק למנות ולהקפיא.

      Reply↓
      • Inbal Weisman on 16 בינואר 2014 at 9:48 am said:

        הכנתי, בבלנדר. יצא טעים מאוד, הכנתי מרק בטטה מוקרם עם חלב קוקוס. נהדר!

        Reply↓
  3. dana on 24 בדצמבר 2013 at 11:34 am said:

    תודה רבה =] גם אני תמיד רציתי לדעת איך להכין וזה פשוט יותר ממה שדמיינתי 3>
    כמה זמן לאחר שאני מכינה חלב קוקוס כתחליף לחלב הוא מחזיק מעמד במקרר. תודה רבה!

    Reply↓
    • daniella on 24 בדצמבר 2013 at 11:43 am said:

      3-4 ימים, נראה לי. אפשדר גם להקפיא.

      Reply↓
      • dana on 24 בדצמבר 2013 at 1:44 pm said:

        תודה=]

        Reply↓
  4. מירי אליאס on 31 במרץ 2014 at 8:26 pm said:

    מאוד רוצה להכין לקראת חג הפסח ומקווה שאת קוראת תגובות חדשות לפוסט ישן זה

    שתי שאלות לי,
    מים חמים או רותחים?
    איך אפשר להפעיל מעבד מזון לחמש דקות רצוף? למיטב ניסיוני המנוע שלו יישרף
    תודה רבה
    מירי

    Reply↓
    • daniella on 31 במרץ 2014 at 10:09 pm said:

      הי מירי, אני משתמשת במים מקומקום אחרי רתיחה.
      למיטב ידיעתי, מעבדי מזון פועלים 5 דקות רצוף בלי בעיה. לי יש אחד ממש ישן והוא פועל גם 20 דקות רצוף כשאני מכינה חמאת שקדים, למשל. אם הוא מתחמם יותר מדי – יש לו תרמוסטט שמפסיק את פעולתו אוטומטית. זה ממש לא אמור לקרות בחמש דקות, גם לא במעבדים לא איכותיים. אם את חוששת, תפעילי לשתי דקות, כבי לשתי דקות, והפעילי לשתיים נוספות, נראה לי שיהיה בסדר.

      Reply↓
  5. יוני on 3 באפריל 2014 at 10:57 am said:

    שלום,
    עבור קצפת אני אמור להקציף מיד לאחר הטחינה במעבד מזון או רק לאחר השהייה במקרר?

    השתמשתי עם קוקוס מהסופר. שמתי במעבד מזון קוקוס ועליו שפכתי מים רותחים בכמות של פי אחד וחצי. טחנתי, השארתי לצינון במשך 40 דק' בערך, סיננתי, אחסנתי בקופסת פלסטיק וקיררתי במקרר במשך לילה. בבוקר החלק העליון היה נוקשה וגושי והחלק שתחתיו נוזלי. בקיצור לא קרם להקצפה. איפה טעיתי?
    תודה.

    Reply↓
    • daniella on 3 באפריל 2014 at 12:46 pm said:

      הי יוני, הכל עשית מעולה! החלק המוצק הוא מה שיהפוך אחר כך לקצפת. הפרד אותו והקצף אותו. הנה מתכון: http://www.parperaot.co.il/?p=293

      Reply↓
  6. דפנה on 14 ביוני 2014 at 2:34 pm said:

    מתה לנסות אבל אין לי בלנדר! אפשר לטחון גם עם טוחן מוט או שלא מתאים?

    Reply↓
    • daniella on 9 ביולי 2014 at 7:28 pm said:

      דפנה, משום מה פספסתי את התגובה. ממש אפשר בבלנדר מוט, רק כדאי לתת לעמוד איתו לפחות 2-3 דקות נעוץ בסיר/קערה ומערבב את הכל.

      Reply↓
  7. Silvi on 28 באוגוסט 2014 at 11:35 pm said:

    למה 5 דקות ?

    Reply↓
    • daniella on 29 באוגוסט 2014 at 6:35 pm said:

      כדי שכמה שיותר שומן וטעמים יצאו מבשר הקוקוס אל המים החמים.

      Reply↓

להגיב על Silvi לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation

← Previous Post
Next Post →

הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

-הצטרף ל 770 מנויים נוספים

פוסטים אחרונים

  • דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות
  • צ'יפס אצות נורי
  • אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד
  • סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

תגובות אחרונות

  • daniella על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • הודיה על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • daniella על צ'יפס אצות נורי
  • עתר על צ'יפס אצות נורי
  • daniella על צרו קשר

ארכיון

  • יולי 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • מרץ 2014
  • פברואר 2014
  • ינואר 2014
  • דצמבר 2013
  • נובמבר 2013
  • אוקטובר 2013
  • אוגוסט 2013
  • יולי 2013
  • יוני 2013
  • מאי 2013
  • מרץ 2013
  • פברואר 2013
  • ספטמבר 2012
  • אוגוסט 2012
  • יולי 2012
  • אפריל 2011
  • נובמבר 2008

קטגוריות

  • Uncategorized
  • אופציה טבעונית
  • ארוחה קלה
  • ארוחת בוקר
  • ביצים
  • בשר בקר
  • בשר טחון
  • טבעוני
  • ירקות
  • מאפים
  • מנה עיקרית
  • מרקים
  • משקאות
  • מתוקים
  • נשנוש
  • סלטים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוף
  • פירות
  • שוקולד
  • שתי דקות וירקות
  • תוספת
  • תוצרת בית

כלים

  • הרשמה
  • התחבר
  • פיד RSS לפוסטים
  • הזנת RSS לתגובות
  • WordPress.org
© Copyright 2021 - פרפראות
Infinity Theme by DesignCoral / WordPress