• אודות
  • צרו קשר
פרפראות

רוטב בולונז (ראגו)

29 בדצמבר 2013 10:13 am / 5 Comments / daniella

DSC_3105

צילום וסטיילינג: נעה קדמי.

פעם הייתי מכינה בולונז כהלכתו: עם גזר, סלרי ויין, מבושל שעות ארוכות על אש קטנה. זה היה מאכל תאווה מענג. ואז באו הילדים.

DSC_2970

כבר 11 שנה אנחנו הורים, ועדיין מופתעים, בכל פעם מחדש, מכמה שאנחנו (בעיני עצמנו) אכלנים מצטיינים, וכמה שהילדים שלנו לא אוהבים את זה ואת ההוא, וכמובן, לא יעלה על הדעת שתהיינה להם חתיכות בבולונז.

ואז היתה תקופה, שבכל פעם שהכנתי רוטב בולונז, הכנתי גם רוטב בלונז (כי ככה הילדים שלי אומרים): סתם רוטב עגבניות עם בשר טחון.

ואז חשבתי על דרך אמצע שתהיה מקובלת על כל הצדדים: אני לא אוותר על ירקות ארומטיים ויין ברוטב שלי, אבל נטחן את כל מרכיביו לרוטב חלק, וכך לא תהיינה בו חתיכות חשודות ומרושעות של ירקות, שזוממות לעשות השד-יודע-מה לילדים המסכנים שלי.

DSC_3013

DSC_3021-Edit

DSC_3039

בשבת אירחנו שתי משפחות של חברים, והגשנו פסטה ברוטב הזה, שהיה הצלחה מסחררת גם בקרב הבררנים שבחבורת הילדים, וסביב השולחן נשמעו דרישות למתכון, ורצוי מלווה בתמונות (נהיו מפונקות, החברות שלי). אז הפוסט הזה מוקדש למיכלי ולליאתי.

DSC_2984

DSC_2992

DSC_3001

אל תתנו לבישול הארוך לרפות את ידיכם. קחו יום שבו אתם ממילא בבית, אפשר בהחלט גם בערב. שימו את הסיר על האש, ולכו להתכרבל על הספה עם ספר טוב. לפני שתלכו לישון, הרוטב יהיה מוכן.

DSC_3024

אין לי מושג איך זה קרה, אבל הצלחנו לא לצלם גם את התימין, גם את הבזיליקום וגם את שמן הזית. נוטלת על עצמי את מלוא האחריות, ומבטיחה כי אמנם הם לא בתמונת המרכיבים, אבל הם בהחלט בתבשיל.

DSC_3045

הרוטב הזה יקבל בשמחה רבה צרור פטרוזיליה קצוצה בתום הבישול. אצלנו נמנעתי, הילדים שלי וכו'.

DSC_3101

כמי שנמנעת מגלוטן, אני אוהבת לאכול את הרוטב הזה מעל מנה של קישואים מוקפצים בחמאה, עליהם אני מכריזה כפסטה (אני יודעת להיות מאוד משכנעת).

אני מפצירה בכם: אם כבר אתם מכינים את הרוטב הזה, הכינו כמות כפולה, והקפיאו חצי ליום סגריר. או, כמו שקרה לי הפעם, הכינו כמות כפולה, והכל ממילא ייגמר תוך שלושה ימים.

DSC_3107

רוטב בולונז (מתאים ל4-6 מנות פסטה) מבוסס על מתכון של בת איילון מ"ספר הפסטה הגדול"

500 ג' בשר בקר טחון

1 פחית קטנה (400 ג') שימורי עגבניות מאיכות טובה, או 400 ג' עגבניות, חתוכות

1 בצל גדול (200 ג'), קצוץ

6 שיני שום, פרוסות

1 גזר, חתוך לקוביות

1 מקל סלרי, פרוס

1 כוס יין, לבן או אדום

1 מכל קטן רסק עגבניות (100 ג')

1 ענף תימין

1 עלה דפנה

1 ענף בזיליקום (לא חובה. לי יש באדנית)

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל

  1. מחממים בסיר רחב ונמוך שתי כפות שמן זית, ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים את השום, ומטגנים דקה-שתיים. כשהכל רך, מוציאים.
  2. מניחים את תכולת פחית העגבניות, הרסק והירקות המטוגנים בקערה עמוקה, וטוחנים בבלנדר מוט לרוטב חלק. אפשר לטחון גם במעבד מזון או בבלנדר, כמובן.
  3. מוסיפים שתי כפות שמן זית לסיר, ומטגנים את הבשר עד שהוא מאפיר כולו. ממליחים ומפלפלים בנדיבות.
  4. מוסיפים לבשר  את כוס היין, מביאים לרתיחה, ונותנים ליין להצטמצם כמה דקות על אש גבוהה, תוך ערבוב מזדמן (חמש דקות בערך).
  5. מוסיפים את הרוטב הטחון לסיר, ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את ענף התימין, עלה הדפנה וענף הבזיליקום, ומעבירים לאש הקטנה ביותר.
  7. מבשלים שעתיים על אש קטנה. מדי פעם בוחשים. הנוזלים ילכו ויצטמצמו ככל שיעבור הזמן, וזה מצוין. הרוטב צריך להיות סמיך, יחסית יבש (בלי הרבה נוזלים), ומתובל בנדיבות רבה במלח ובפלפל.
Posted in: בשר בקר, בשר טחון, מנה עיקרית

5 Thoughts on “רוטב בולונז (ראגו)”

  1. אורנה on 29 בדצמבר 2013 at 11:52 am said:

    שלום לך,

    אחלה רעיון איך להעשיר את הרוטב בולונז. תודה.

    לגבי היין – אני לא מרבה להשתמש ביין בבישול אם בכלל – אשמח לעצה איך לבחור יין לבישול.
    במה את למשל השתמשת?

    תודה :-)

    Reply↓
    • daniella on 29 בדצמבר 2013 at 12:48 pm said:

      הי אורנה, תודה!
      אני מבינה מאוד קטנה ביין. המהדרין יאמרו לך לא להכניס לתבשיל יין שלא היית שותה. אני אומרת: אם זה לא מקולקל, זה בסדר. לבישול אני משתמשת ביין שמוכרים ארבעה בקבוקים ב-100 ש"ח ברשתות השיווק.

      Reply↓
  2. הדר on 29 בדצמבר 2013 at 4:14 pm said:

    חולה על ראגו! באסה בלי פסטה אבל נראה לי שהראגו משפר הכל!

    Reply↓
  3. שרון on 13 בינואר 2014 at 7:42 pm said:

    נראה מצויין! אנחנו מוסיפים בתום הבישול חצי חבילת חמאה שעושה פלאים לרוטב.

    Reply↓
    • daniella on 13 בינואר 2014 at 11:13 pm said:

      שרון, זה רעיון גאוני ואיישם אותו בפעם הבאה.

      Reply↓

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation

← Previous Post
Next Post →

הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

-הצטרף ל 770 מנויים נוספים

פוסטים אחרונים

  • דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות
  • צ'יפס אצות נורי
  • אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד
  • סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

תגובות אחרונות

  • daniella על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • הודיה על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • daniella על צ'יפס אצות נורי
  • עתר על צ'יפס אצות נורי
  • daniella על צרו קשר

ארכיון

  • יולי 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • מרץ 2014
  • פברואר 2014
  • ינואר 2014
  • דצמבר 2013
  • נובמבר 2013
  • אוקטובר 2013
  • אוגוסט 2013
  • יולי 2013
  • יוני 2013
  • מאי 2013
  • מרץ 2013
  • פברואר 2013
  • ספטמבר 2012
  • אוגוסט 2012
  • יולי 2012
  • אפריל 2011
  • נובמבר 2008

קטגוריות

  • Uncategorized
  • אופציה טבעונית
  • ארוחה קלה
  • ארוחת בוקר
  • ביצים
  • בשר בקר
  • בשר טחון
  • טבעוני
  • ירקות
  • מאפים
  • מנה עיקרית
  • מרקים
  • משקאות
  • מתוקים
  • נשנוש
  • סלטים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוף
  • פירות
  • שוקולד
  • שתי דקות וירקות
  • תוספת
  • תוצרת בית

כלים

  • הרשמה
  • התחבר
  • פיד RSS לפוסטים
  • הזנת RSS לתגובות
  • WordPress.org
© Copyright 2021 - פרפראות
Infinity Theme by DesignCoral / WordPress