צילמה: נעה קדמי.
אפתח במילות אזהרה: אני ממליצה שתכינו מהאגוזים הללו כמה שאתם מתכוונים לאכול.
עשויה לעלות לכם המחשבה - ההגיונית באופן עקרוני - שכדאי להכין כמות מהם, לאחסן בקופסא אטומה, ולצרוך לפי הצורך. אל תקשיבו למחשבה הזו. יש טעות בבסיסה. היא מניחה – בתמימות – שתוכלו לעמוד מנגד, לעבור תדיר ליד הצנצנת האמורה המונחת לה על המדף במטבח, ולא להיות חייבים לשלוח את ידכם, לשלוף חופן, ולאכול. האמינו לי, אתם לא תוכלו.
או לפחות אני לא יכולתי. אבל אני חלשת אופי וחסרת עמוד שדרה ידועה כשזה נוגע למשהו שאני אוהבת לאכול, אז היי, אולי אני מדברת שטויות. אולי כדאי לכם להכין ארבע כוסות שלמות של האגוזים הללו, שהרי לכם יש עמוד שדרה. אבל אם תמצאו את עצמכם מחסלים את כל מה שהכנתם בהיסח הדעת, תוך קריאת ספר או צפייה בטלוויזיה, זכרו – אני הזהרתי אתכם.
איך אתאר בפניכם את חטיף האגוזים הנפלא הזה?
זה גם מלוח, גם מתוק, גם חרפרף. גם פריך, גם שמנוני במידה, גם צבעוני. הוא אידאלי ליד הבירה, כנשנוש ליד הטלוויזיה, והוא גם יעשה טוב לסלטים על בסיס עלים ירוקים, ולעוד כל מיני סוגי סלטים.
זה דורש חמש דקות עבודה ועשר דקות המתנה. המתכון ידידותי ומודולרי.
אגוזים מתובלים
1 כוס תערובת אגוזים טבעיים: לא קלויים ולא מומלחים (אני השתמשתי בפיסטוקים, פקאנים, זרעי דלעת ואגוזי מלך, אבל זה באמת יעבוד עם כל שילוב שאתם אוהבים)
2 כפות חמאה או שמן קוקוס (30 ג'. האמת, נראה לי שיעבוד טוב גם עם חצי הכמות)
1 כפית קינמון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כוסברה טחונה (או עוד כמון)
1/4 כפית צ'ילי גרוס או משהו חריף אחר (אפשר יותר או פחות חריף, לפי הטעם)
1/2 כפית מלח
1 כף דבש
- מתחילים בקלייה מהירה של האגוזים: מחממים מחבת על להבה בינונית. מניחים בה את האגוזים למשך שתיים-שלוש דקות, ומערבבים מדי פעם. אם יש לכם אגוזים מושרים ומיובשים, אתם יכולים לוותר על השלב הזה.
- מוסיפים למחבת את החמאה או שמן הקוקוס, ומערבבים עד שהחמאה נמסה, ומצפה את האגוזים.
- מפזרים את התבלינים היבשים, ומערבבים שוב, לציפוי אחיד.
- מוסיפים את הדבש, ומערבבים פעם נוספת, עד שהדבש מצפה את כל האגוזים.
- מפזרים את תוכן המחבת על נייר אפייה לכמה דקות, לייבוש וצינון קל.
- אוכלים עד שכואבת הבטן. אה, כלומר, כשמצטנן, מאחסנים בצנצנת יבשה.
טוב, הדבר הזה חייב לקרות, וחייב לקרות בקרוב. אני כבר חצי שעה בעבודה — זה לגיטימי לומר לכולם וללכת הביתה להכין לי כמה אגוזים כאלה, נכון? כאילו… חצי שעה זה כמעט יום עבודה מלא, לא?
זה לגמרי כמעט יום מלא, זה הכי לגיטמי, וזה גם מצב חירום! את חייבת אגוזים!
יקרה. לא כתוב בחומרים מהי הכמות הדרושה של דבש. אנא הוסיפי.
וכן , רק מוודאת, האגוזים לקנות את הטבעיים, כן ? (לא קלוי , לא מומלח).
תודה יקירה. אכן מדובר באגוזים טבעיים, לא קלויים ולא מומלחים. הוספתי הבהרה בפוסט, וגם הוספתי את כמות הדבש (כף אחת).
נראה מצוין!
תודה על הרעיון והמתכון והתמונות המרהיבות.
תודה! גם אני ממש אהבתי את איך שנעה צילמה, מרהיב זו באמת מילה מצויינת לתאר את זה
.
מקסים, דניאלה!
תודה!
אני האחרונה שהיו אומרים עליה שיש לה עמוד שדרה…
קנית אותי בתמונה עם החמאה (חמאה= פיתוי), צריכה להכין את זה דחוףף!!!
את מדהימה!
חמאה זה אכן פיתוי. ובשנה האחרונה למדתי מבתי לאכול חמאה כמו שהיא (עם קצת מלח מלמעלה).
. תודה!
ואת מסמיקה אותי
היי, תודה! המתכון נראה מעולה. רוצה לנסות. יש לך רעיון במה להחליף את הדבש (לא משתמשת) – מייפל יעבוד?
תודה!
תודה!
מייפל יעבוד מצויין.
טוב, חרפרף זו המילה החדשה האהובה עליי.
המתכון נראה מאוד בר-נשנוש! אני חייב להכין את זה בקרוב.
בר-נשנוש זה גם ביטוי לא רע. הוא אכן בר נשנוש בצורה קשה ביותר.
הכנתי אותם אתמול וזה היה כה טעים עד כדי צמרמורת! תודה לך
איזה כיף לשמוע, תודה.
הי
שאלה – אני רוצה להכין את התערובת בימים הקרובים לארוח בשבת
איך את ממליצה לי לשמור אותה?
נראה נפלא
הי, פשוט לשמור בקופסא אטומה במקום קריר. בתיאבון!