• אודות
  • צרו קשר
פרפראות

אגוזים מתובלים

27 בינואר 2014 8:56 am / 18 Comments / daniella

DSC_3928

צילמה: נעה קדמי.

אפתח במילות אזהרה: אני ממליצה שתכינו מהאגוזים הללו כמה שאתם מתכוונים לאכול.

DSC_3765

עשויה לעלות לכם המחשבה -  ההגיונית באופן עקרוני -  שכדאי להכין כמות מהם, לאחסן בקופסא אטומה, ולצרוך לפי הצורך. אל תקשיבו למחשבה הזו. יש טעות בבסיסה. היא מניחה – בתמימות – שתוכלו לעמוד מנגד, לעבור תדיר ליד הצנצנת האמורה המונחת לה על המדף במטבח, ולא להיות חייבים לשלוח את ידכם, לשלוף חופן, ולאכול. האמינו לי, אתם לא תוכלו.

DSC_3793

DSC_3804-2

או לפחות אני לא יכולתי. אבל אני חלשת אופי וחסרת עמוד שדרה ידועה כשזה נוגע למשהו שאני אוהבת לאכול, אז היי, אולי אני מדברת שטויות. אולי כדאי לכם להכין ארבע כוסות שלמות של האגוזים הללו, שהרי לכם יש עמוד שדרה. אבל אם תמצאו את עצמכם מחסלים את כל מה שהכנתם בהיסח הדעת, תוך קריאת ספר או צפייה בטלוויזיה,  זכרו – אני הזהרתי אתכם.

DSC_3811

איך אתאר בפניכם את חטיף האגוזים הנפלא הזה?

DSC_3821

DSC_3825

DSC_3849

DSC_3856

DSC_3858

DSC_3888

זה גם מלוח, גם מתוק, גם חרפרף.  גם פריך, גם שמנוני במידה, גם צבעוני. הוא אידאלי ליד הבירה, כנשנוש ליד הטלוויזיה, והוא גם יעשה טוב לסלטים על בסיס עלים ירוקים, ולעוד כל מיני סוגי סלטים.

DSC_3899

זה דורש חמש דקות עבודה ועשר דקות המתנה. המתכון ידידותי ומודולרי.

DSC_3952

אגוזים מתובלים

1 כוס תערובת אגוזים טבעיים: לא קלויים ולא מומלחים (אני השתמשתי בפיסטוקים, פקאנים, זרעי דלעת ואגוזי מלך, אבל זה באמת יעבוד עם כל שילוב שאתם אוהבים)

2 כפות חמאה או שמן קוקוס (30 ג'. האמת, נראה לי שיעבוד טוב גם עם חצי הכמות)

1 כפית קינמון

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כוסברה טחונה (או עוד כמון)

1/4 כפית צ'ילי גרוס או משהו חריף אחר (אפשר יותר או פחות חריף, לפי הטעם)

1/2 כפית מלח

1 כף דבש

  1. מתחילים בקלייה מהירה של האגוזים: מחממים מחבת על להבה בינונית. מניחים בה את האגוזים למשך שתיים-שלוש דקות, ומערבבים מדי פעם. אם יש לכם אגוזים מושרים ומיובשים, אתם יכולים לוותר על השלב הזה.
  2. מוסיפים למחבת את החמאה או שמן הקוקוס, ומערבבים עד שהחמאה נמסה, ומצפה את האגוזים.
  3. מפזרים את התבלינים היבשים, ומערבבים שוב, לציפוי אחיד.
  4. מוסיפים את הדבש, ומערבבים פעם נוספת, עד שהדבש מצפה את כל האגוזים.
  5. מפזרים את תוכן המחבת על נייר אפייה לכמה דקות, לייבוש וצינון קל.
  6. אוכלים עד שכואבת הבטן. אה, כלומר, כשמצטנן, מאחסנים בצנצנת יבשה.
Posted in: טבעוני, נשנוש

18 Thoughts on “אגוזים מתובלים”

  1. מור on 27 בינואר 2014 at 9:02 am said:

    טוב, הדבר הזה חייב לקרות, וחייב לקרות בקרוב. אני כבר חצי שעה בעבודה — זה לגיטימי לומר לכולם וללכת הביתה להכין לי כמה אגוזים כאלה, נכון? כאילו… חצי שעה זה כמעט יום עבודה מלא, לא?

    Reply↓
    • daniella on 27 בינואר 2014 at 11:12 am said:

      זה לגמרי כמעט יום מלא, זה הכי לגיטמי, וזה גם מצב חירום! את חייבת אגוזים!

      Reply↓
  2. עידית on 27 בינואר 2014 at 9:10 am said:

    יקרה. לא כתוב בחומרים מהי הכמות הדרושה של דבש. אנא הוסיפי.

    וכן , רק מוודאת, האגוזים לקנות את הטבעיים, כן ? (לא קלוי , לא מומלח).

    Reply↓
    • daniella on 27 בינואר 2014 at 11:15 am said:

      תודה יקירה. אכן מדובר באגוזים טבעיים, לא קלויים ולא מומלחים. הוספתי הבהרה בפוסט, וגם הוספתי את כמות הדבש (כף אחת).

      Reply↓
  3. Inbal Weisman on 27 בינואר 2014 at 2:47 pm said:

    נראה מצוין!
    תודה על הרעיון והמתכון והתמונות המרהיבות.

    Reply↓
    • daniella on 27 בינואר 2014 at 4:12 pm said:

      תודה! גם אני ממש אהבתי את איך שנעה צילמה, מרהיב זו באמת מילה מצויינת לתאר את זה :-) .

      Reply↓
  4. דפנה on 27 בינואר 2014 at 6:18 pm said:

    מקסים, דניאלה!

    Reply↓
    • daniella on 27 בינואר 2014 at 7:56 pm said:

      תודה!

      Reply↓
  5. הדר on 27 בינואר 2014 at 8:44 pm said:

    אני האחרונה שהיו אומרים עליה שיש לה עמוד שדרה…
    קנית אותי בתמונה עם החמאה (חמאה= פיתוי), צריכה להכין את זה דחוףף!!!
    את מדהימה! :)

    Reply↓
    • daniella on 28 בינואר 2014 at 12:59 pm said:

      חמאה זה אכן פיתוי. ובשנה האחרונה למדתי מבתי לאכול חמאה כמו שהיא (עם קצת מלח מלמעלה).
      ואת מסמיקה אותי :-) . תודה!

      Reply↓
  6. קרן on 28 בינואר 2014 at 12:10 am said:

    היי, תודה! המתכון נראה מעולה. רוצה לנסות. יש לך רעיון במה להחליף את הדבש (לא משתמשת) – מייפל יעבוד?
    תודה!

    Reply↓
    • daniella on 28 בינואר 2014 at 12:58 pm said:

      תודה!
      מייפל יעבוד מצויין.

      Reply↓
  7. נועם on 28 בינואר 2014 at 9:05 pm said:

    טוב, חרפרף זו המילה החדשה האהובה עליי.
    המתכון נראה מאוד בר-נשנוש! אני חייב להכין את זה בקרוב.

    Reply↓
    • daniella on 28 בינואר 2014 at 9:12 pm said:

      בר-נשנוש זה גם ביטוי לא רע. הוא אכן בר נשנוש בצורה קשה ביותר.

      Reply↓
  8. רות on 23 באפריל 2014 at 12:21 pm said:

    הכנתי אותם אתמול וזה היה כה טעים עד כדי צמרמורת! תודה לך :)

    Reply↓
    • daniella on 23 באפריל 2014 at 3:09 pm said:

      איזה כיף לשמוע, תודה.

      Reply↓
  9. סיגל on 18 ביוני 2018 at 11:42 am said:

    הי
    שאלה – אני רוצה להכין את התערובת בימים הקרובים לארוח בשבת
    איך את ממליצה לי לשמור אותה?
    נראה נפלא

    Reply↓
    • daniella on 19 ביוני 2018 at 7:00 am said:

      הי, פשוט לשמור בקופסא אטומה במקום קריר. בתיאבון!

      Reply↓

להגיב על Inbal Weisman לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation

← Previous Post
Next Post →

הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

-הצטרף ל 770 מנויים נוספים

פוסטים אחרונים

  • דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות
  • צ'יפס אצות נורי
  • אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד
  • סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

תגובות אחרונות

  • daniella על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • הודיה על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • daniella על צ'יפס אצות נורי
  • עתר על צ'יפס אצות נורי
  • daniella על צרו קשר

ארכיון

  • יולי 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • מרץ 2014
  • פברואר 2014
  • ינואר 2014
  • דצמבר 2013
  • נובמבר 2013
  • אוקטובר 2013
  • אוגוסט 2013
  • יולי 2013
  • יוני 2013
  • מאי 2013
  • מרץ 2013
  • פברואר 2013
  • ספטמבר 2012
  • אוגוסט 2012
  • יולי 2012
  • אפריל 2011
  • נובמבר 2008

קטגוריות

  • Uncategorized
  • אופציה טבעונית
  • ארוחה קלה
  • ארוחת בוקר
  • ביצים
  • בשר בקר
  • בשר טחון
  • טבעוני
  • ירקות
  • מאפים
  • מנה עיקרית
  • מרקים
  • משקאות
  • מתוקים
  • נשנוש
  • סלטים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוף
  • פירות
  • שוקולד
  • שתי דקות וירקות
  • תוספת
  • תוצרת בית

כלים

  • הרשמה
  • התחבר
  • פיד RSS לפוסטים
  • הזנת RSS לתגובות
  • WordPress.org
© Copyright 2021 - פרפראות
Infinity Theme by DesignCoral / WordPress