צילמה: נעה קדמי.
התארחה: מאיה מרום האחת והיחידה, מהבלוג בצק אלים.
שיתוף הפעולה הראשון בבלוג! איזה כיף. ועוד עם מי? אושיית האושיות של בלוגי האוכל בישראל. אני זוכרת עוד את היום שבו גיליתי את הבלוג שלה, זה היה לפני די הרבה שנים, וזה היה הבלוג הראשון בעברית שפגשתי שנראה מקצועי לעילא, עם הסברים מדוייקים ומדוקדקים ותצלומים מעולים (שני מתכונים שלה שהפכו לנכסי צאן ברזל אצלנו הם הלחמעג'ון, והפונדנט).
לפני כמה חודשים, התרגשתי מאוד לקבל מסר בפייסבוק ממאיה, שהיא ביקרה בבלוג, התפעלה ממנו מאוד (כי איך אפשר שלא להתפעל מהתצלומים של נעה?), ותשמח לעשות איתנו פוסט משותף מתישהו. כמובן ששמחתי מאוד על ההזדמנות לבשל משהו ביחד. לקח לנו המון זמן, אבל בסוף הצלחנו להיפגש.
התלבטנו קצת אם ניפגש אצלה או אצלי, ואז ציינתי שנעה לא מפסיקה להתפעל מהאור הנפלא לצילום שיש בביתי, וזה הכריע את הכף. נפגשות איפה שיש אור שווה.
התלבטות קצרה נוספת בנוגע למה שנבשל, והפור נפל על חומר גלם שקשה מאוד לפספס איתו, האמברוזיה של בני האנוש, שוקולד.
מאיה הביאה איתה את הספר של האחים מאסט, שנראה יפהפה מעלעול קצר, והוא כבר מלא בסימנים של מתכונים שמצאו חן בעיניה, ממנו החליטה להכין מתכון לסירופ שוקולד, שמאחסנים במקרר ומשתמשים בו להכנת שוקו. זה קונספט ממש מגניב: מערבבים קקאו, מים, סוכר ו-וניל, מוסיפים שוקולד מריר, ויוצא תרכיז עשיר ובעל חיי מדף ארוכים. מוזגים לכוס, מוסיפים חלב חם או קר, והנה לכם משקה שוקו בריא וטעים פי אלף מכל אבקה שקונים בסופר. אני שמתי נפשי בכפי עבורכם וטעמתי, למרות שחלב עושה לי כאב בטן, והיה טעים ושוקולדי. שווה בהרבה משוקו סטנדרטי, אבל עדיין לא מתוחכם מכדי לשמח ילדים.
את המתכון המשובח תוכלו למצוא אצל מאיה.
אני החלטתי להכין את אחד המתכונים הכי עצלים מחד ומספקים מאידך שלי: עוגת טראפלס-תפוז. זו עוגה ללא אפיה, בלי ביצים, ואפשר בקלות להמיר את השמנת המתוקה בקרם קוקוס ולהפוך אותה לטבעונית.
אבל לפני שמתחילות לצלם ולבשל, וגם תוך כדי, וגם אחרי, מאיה ונעה לא מפסיקות לשוחח בהתלהבות על צילום, מצלמות ועדשות. הרגשתי קצת כמו ילדה שלא מבינה על מה המבוגרות מדברות, כשבאוויר התעופפו ביטויים כמו פריים מלא ועדשת מאקרו. הן עמדו על כסאות וצילמו. הן החליפו עדשות וצילמו. הן צילמו והשוו תמונות ונאנחו בהתפעלות. הן דיברו על מצלמות כאלה ואחרות ועדשות כאלה ואחרות. ואז הן עשו את כל זה שוב. אם לא הייתי צריכה לאסוף ילדה מהגן, מאוד יתכן שהן היו יושבות פה עד עכשיו, מצלמות ומדברות.
מזל שהעוגה דרשה בערך 10 דקות הכנה ולא הפריעה לנו יותר מדי.
מה שיפה בעוגה הזו, הוא שקלות ההכנה עומדת ביחס הפוך לעושר הטעם ולכמות המחמאות שהיא קוצרת.
זו עוגה של שוקולד מרוכז. עוגה למיטיבי שוקולד. אני הכנתי אותה בגרסה מרירה למדי: עם שוקולד מריר 70%, ובלי שום סוכר. מי שאוהבת שוקולד פחות מריר, יכולה להשתמש בשוקולד מריר רגיל, שיש בו בערך 45% מוצקי קקאו. מי שאוהבת שוקולד מריר אבל גם אוהבת מתיקות, יכולה פשוט להוסיף רבע כוס סוכר או אגאבה (או מייפל או דבש – אלה יוסיפו גם טעם לעוגה, מה שיכול להיות דווקא מגניב) לתערובת.
אפשר גם לגוון את הטעם של העוגה, ובמקום התפוז, או בנוסף לו, לשים בה אבקת קינמון או ג'ינג'ר או תבלין חם אחר, מנה אספרסו או כפית אבקת קפה נמס מומסת בקצת מים חמים.
כדאי להגיש אותה עם קצפת, כי היא מאזנת את השוקולד בטעם ומהווה ניגוד נאה בצבע.
עוגת טראפלס-תפוז ללא אפייה
500 ג' שוקולד מריר, 70% מוצקי קקאו או לפי הטעם, שבור לקוביות
500 מ"ל (שני מכלים) שמנת מתוקה, או קרם קוקוס (שימו לב שזה קרם, 17% אחוזי שומן ומעלה, אפשר גם להכין לבד) לאופציה הטבעונית
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מתפוז אחד
קמצוץ מלח
אופציה: רבע כוס אגאבה/מייפל/דבש/סוכר (רק אם אתם משתמשים בשוקולד 70% מוצקי קקאו והתערובת נטעמת לכם לא מספיק מתוקה)
אופציה: 1 מכל שמנת מתוקה, מוקצף לקצפת עם כף גדושה סוכר (או קצפת קוקוס)
אופציה: אבקת קקאו איכותית לפיזור על העוגה
- מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה, עד לסף הרתיחה (נזהרים שהיא לא תגלוש). מכבים את האש.
- מניחים את קוביות השוקולד בשמנת ומחכים דקה (כדי שהשמנת החמה תרכך ותמיס את השוקולד, ואז נערבב פחות זמן).
- מערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הווניל, המלח וגרידת התפוז, ומערבבים שוב לתערובת אחידה. זה הזמן לטעום, ולבדוק אם אנחנו רוצים להמתיק את התערובת.
- מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק, מרופדת בנייר אפייה.
- מקררים במקפיא או במקרר עד שהעוגה מתייצבת. בערך שעתיים במקפיא ושש שעות במקרר.
- הופכים על צלחת הגשה. מאבקים באבקת קקאו דרך מסננת (למניעת גושים).
- פורסים פרוסות דקות (זה מאוד מרוכז), ומגישים עם קצפת.
- לוקחים ביס, ומגיעים לגן עדן של שוקולד.
Pingback: סירופ להכנת שוקו משובח | בצק אלים
הי, הלו, המקלדת שלי לא עמידה למים (וגם לא לריר)!!
מדהים. אני רצה לנסות מיד. כלומר, מחר בבוקר. הבעיה היחידה היא שעם כל ההצעות האלה לטעמים אני לא יודעת עם מה להתחיל. הכל נשמע מהמם ועם התמונות אני יכולה להריח ולהרגיש את העוגה עד לכאן.
יש לי איזו מזימה למזוג את הבלילה לתבנית סיליקון של טראפלס קטנים במקום לפרוס, רק שכואב הלב על כל מה שיתבזבז לי בדרך במזיגה רשלנית… אם יצליח, אעדכן.
אבל כל העניין הוא להיות עצלנים ולהכין עוגה! ואז לאכול פרוסות מוגזמות ממנה בגרגרנות רבה.
איך מתאים לי לא להבין את כל העניין…
[-:
נעה ! נעה! נעה!
מזל ! מזל שרק אני אוהבת בבית הזה את השילוב שוקולד תפוז. וקקאו גולמי בכלל נחשב אצל בן הזוג מוקצה. הולכת להטביע את יגוני בטבלייה שלמה של שוקולד מריר איכותי.
יש יגון שנעים להטביל.
נראה מעולה! כבר הולכת לנסות
אבל מה עם אלכוהול? אני רואה טראפלס או אפילו כדורי שוקולד, מייד אני שופכת עליהם איזה ברנדי. או שרי. או קואנטרו.
הולך כאן?
by all means, שימי כף או שתיים. אני משתמשת בתמצית וניל שאני מכינה לבד על בסיס של ברנדי, זה תמיד נותן גוון אלכוהולי קל לכל העסק.
גם פה יש אור מעולה. תבואי, נכין משהו ביחד
(והעוגה שלך, אם אני אכין אותה זה יהיה עם שוקולד חלב. דאאא )
בסוף אני אבוא. אבל את בטח תגיעי קודם. למרות שאצלך יש גם אור מעולה, גם בשר גראס פד, וגם דובים! הנוף התל אביבי שלנו לא יכול להתחרות בזה.
מה שנכון (אם כי מעולם לא הופיעו אצלי דב ומנה באותה התמונה).
לא שקלתם סטייק דובים? או שהציד אסור?
מקסים! וזה גם כשר לפסח- אז תיזמון מצויין. (אני תמיד מכינה טראפלס לליל הסדר, אז זה גיוון נחמד!)
זה אכן קינוח-ליל-סדר קלאסי.
אין מלים.
התמונה של השוקולד עם גרידת התפוז היא הכי!
תודה! אמסור לנעה.
היי, מה לגבי כמויות לאופציה הטבעונית? קרם קוקוס – פחית אחת של 400 מ"ל מספיקה בערך להחליף שני קרטונים של שמנת מתוקה?
תודה וזה נראה מקסים וטעים!
הי נעמה, תודה!
שני מכלי שמנת מתוקה הם 500 מ"ל, אז הייתי מוסיפה עוד קרם קוקוס (שייצא סה"כ 500 מ"ל, שהם שתי כוסות), או מפחיתה 100 ג' שוקולד.
איזה פוסט נפלא. קנית אותי ב-"האמברוזיה של בני האנוש".
זו לא אני, זה השוקולד
. תודה!
אוף התמונה של השוקולד וגרידת התפוז הרגה אותי רשמית! הכי מקנאה בך
על נעה? בצדק
.
הכנתי בגרסא הטבעונית עם קפה במקום תפוז, כרגע במקפיא ונראית מבטיחה. מתכננת להגיש אותה עם קולי פירות יער. תודה על המתכון הנפלא!
בתאבון! השילוב של קולי פירות יער נשמע נפלא בטעם ובצבע.
שמנת צמחית (רחמנא ליצלן) – הולך?
הי דקלה, מכיוון שאיננו שומרים כשרות בבית, מעולם לא התעורר אצלי הצורך להשתמש בשמנת צמחית אז אינני יודעת. אני מניחה שאם אתם מחבבים את הטעם וזה מהווה בעיניכם תחליף הולם לשמנת מתוקה, זה יכול לעבוד. הבנתי ששמנת צמחית היא ממותקת, אז זה בטח ייצא הרבה יותר מתוק.
אם השיקול הוא כשרות או הימנעות מחלב, אני מאוד ממליצה להשתמש בקרם קוקוס. זה עובד נהדר ומאוד טעים, וניחוח הקוקוס משתלב שם יפה בעיני.
לצערי הילדים שלי שונאים קוקוס, אז אני לא בטוחה שקרם קוקוס הוא פתרון טוב בשבילנו. אבל אני אנסה
תודה על התגובה המהירה!
טעמו של קרם הקוקוס הוא יחסית עדין, ובשילוב עם השוקולד, הוא יחסית מוסווה. אם מה שילדייך לא אוהבים זה קוקוס טחון או חטיף בסגנון באונטי, לא בטוח שהם לא יאהבו את זה. לקרם קוקוס יש טעם יותר מורכב ויותר עדין. אם הם פשוט לא אוהבים קרם קוקוס, אולי כדאי להכין להם קינוח אחר
.
הרסת אותי. איזה מתכון מדהים! ברור לך שאני אנסה עם מוצקי קקאו וסטיביה, כן?
ברור לי
. ספרי איך יצא! דווקא במקרה הזה נשמע שקל מאוד לעשות את המתכון כשר-הגר.
היי:) יש מצב שאחרי שמוכנה תעמוד בנסיעה של שעה? אמן וכןןן