• אודות
  • צרו קשר
פרפראות

לדר תות

9 במרץ 2014 7:10 am / 23 Comments / daniella

DSC_5546-9

צילמה: נעה קדמי.

DSC_4913-1

כשהייתי ילדה, לדר הילך עליי קסם. כשמצאתי קיוסק שמכר את הדף הכתום-זוהר, השטוח והנדבק לשיניים, נהגתי לקנותו, לחתוך ממנו פיסות-פיסות ולהתענג על טעמו. לא העליתי בדעתי שאפשר להכין אותו בבית, מפירות נוספים פרט למשמש, ושזה יהיה כל-כך פשוט.

DSC_4918-2

מתישהו לאחרונה הבנתי שלדר הוא כנראה פשוט מאוד להכנה. גיגלתי, וגיליתי שצדקתי. לא רק שהוא פשוט להכנה, גם קל מאוד לעשות אותו בריא, עם מינימום תוספות, ואת עיקר העבודה עושה התנור.

חשבתי שתות הוא פרי החורף האידאלי להכנת לדר. יש בו שילוב מצוין של מתיקות וחמיצות, קל לטחון אותו ובעונה זו הוא כבר לא יקר.

שיטוט ברשת העלה שהמתכון הוא די פשוט: טוחנים את התותים, מוסיפים קצת מיץ לימון לחמיצות, קצת דבש (מייפל או אגאבה יעבדו מצוין לטבעונים) למתיקות, משטחים בתבנית, ואופים הרבה זמן בחום נמוך.

DSC_4920-3

DSC_4929-5

אפיית יתר תניב ממתק תותים פריך, מעין צ'יפס תותים. כמובן שאני יודעת את זה כי שכחתי את הסיבוב הראשון של הלדר בתנור, ויצא צ'יפס כייפי וממכר לחלוטין, שהילדים חיסלו בדקות.DSC_4956-11

DSC_4937-8

DSC_4963-12

DSC_4981-15

בסיבוב השני השתדלתי יותר, והצלחתי לזכור לבדוק את הלדר ולהוציא אותו בזמן, בעודו גמיש ולדרי, לפני שהפך לצ'יפס.

DSC_5495-1

גם במקרה הזה, יכול  להיות שהלדר יתייבש לכם בקצוות, אל תיבהלו. חתכו אותם ותנו לילדים. הם ישמחו. או שתגנבו לילדים ותאכלו בעצמכם, גם זו אפשרות.

DSC_5522-6

אפיתי את הלדר ארבע וחצי שעות בחום של 90 מעלות עם מאוורר הטורבו מופעל.  ללא המאוורר הטורבו, זה ייקח יותר זמן, ואם יש לכן מייבש מזון, ניתן להשתמש בו, אבל אז אין לי מושג כמה זמן זה ייקח, כי לי אין.

DSC_5517-5

מדי פעם הוציאו את התבנית וגעו בלדר: הוא צריך להיות כמעט ולא דביק, אבל עדיין גמיש. בדקו בכמה נקודות, כי יכול להיות שהוא כבר יבש בשוליים אבל נוזלי קצת במרכז. במקרה כזה, תנו לו עוד קצת זמן בתנור.

DSC_5534-7

כשהלדר מוכן, הסירו אותו מנייר האפייה, חתכו לרצועות, וגלגלו (אפשר לגלגל על נייר אפייה חדש או בלעדיו). הכמות שהכנתי, שלא היתה גדולה (כי רציתי להתנסות), החזיקה בערך שש דקות לפני שחוסלה על ידי עדת הארבה הפרטית שלי.

DSC_5556-10

לדר תות (לדף לדר בגודל 30X20 בערך, שמספיק לשלוש גלילות קטנות)

350 ג' תותים, שטופים ונטולי עוקצים (בערך חצי סלסלה גדולה)

2 כפות מיץ לימון – או יותר, לפי חמיצות התותים שלכם

2 כפות דבש או מייפל – או יותר, לפי מתיקות התותים שלכם

  1. טוחנים את כל החומרים במעבד מזון.
  2. טועמים: אנחנו רוצים שהתערובת תהיה לנו קצת חמוצה מדי וקצת מתוקה מדי. מוסיפים ממתיק ומיץ לימון במידת הצורך.
  3. יוצקים את התערובת לנייר אפייה שהונח על תבנית, ומיישרים אותה לגובה של מילימטר וחצי בערך.
  4. אופים בתנור בחום של 90 מעלות עם מאוורר טורבו, כארבע וחצי שעות, או עד שהלדר יבש, מבריק וגמיש. במידה ואין ברשותכם תנור טורבו, הזמן עשוי להתארך. ניתן לאפות גם במייבש מזון.
  5. מוציאים מהתנור. במידה והקצוות התייבשו ונעשו פריכים, מסירים אותם. חותכים את שאר הלדר לרצועות, ומגלגלים כל רצועה לגלילה.
Posted in: טבעוני, מתוקים, נשנוש, פירות

23 Thoughts on “לדר תות”

  1. יעל on 9 במרץ 2014 at 10:30 am said:

    וואו!!
    לילה לוקחת כל יום לדר תות / פטל / חמוציות לבית הספר, ובחיי שלא העליתי על דעתי להכין בעצמי. בהחלט מתכוונת לנסות את זה, אם כי יש לי תחושה מעיקה שלאריזת הממתק של הלדר יש חלק באטרקטיביות שלו.. :(
    בכל מקרה – תודה על ההברקה, את מדהימה!

    Reply↓
    • daniella on 9 במרץ 2014 at 1:05 pm said:

      איך הוא ארוז? בתור ילדה נהגתי לרכוש אותו בקיוסקים (אז עוד לא היו פיצוציות, רק קיוסקים), והוא היה מגולגל על פיסת ניילון דק ותחוב לתוך שרוולי ניילון בצורה בלתי-מושכת בעליל. האנגלים אורזים אותו בנייר כסוף, צבעוני ומרשרש?
      אולי אם תראי לה את הפוסט ותלהיבי אותה על להכין לבד, זה יעבוד? ואולי אפשר לשלב.
      ותודה! (אם כי יש להודות שכל מה שעשיתי היה לגגל homemade fruit leather והמידע זרם כמים).

      Reply↓
  2. הדר on 9 במרץ 2014 at 10:49 am said:

    לדר בבית? לא ידעתי שאפשר להכין! תמיד חשבתי שזה מסובך! בזכותך ביום מן הימים אכין איזה שטיח דביק מתוק וטעים (וביתי!) (:

    Reply↓
    • daniella on 9 במרץ 2014 at 12:59 pm said:

      נכון? גם אני תמיד חשבתי שזה בטח חתיכת סיבוך להכין. חוץ מהעובדה שצריך לעשות בייביסיטר על התנור כדי שהלדר לא יהפוך לצ'יפס (שיוצא מעולה, אגב, ויום אחד אקדיש לו פוסט משל עצמו), ההכנה היא ממש פשוטה.

      Reply↓
  3. נועם on 9 במרץ 2014 at 1:54 pm said:

    מדהים. אני לא חושב שאי פעם אכלתי משהו כזה, ואפילו לא ידעתי מה הצורה הנכונה להגות את השם של זה עד שראיתי בתגובה למעלה שגיגלת fruit LEATHER….

    אני נורא אוהב את הפוסטים האלה שלך של ה-DIY, כמו ממתקי הג'לי שעדיין צרובים לי בזיכרון ומחכים ליום שאכין אותם.

    וצ'יפס תותים נשמע מרתק.

    Reply↓
    • daniella on 9 במרץ 2014 at 11:39 pm said:

      לא אכלת לדר?! בן כמה אתה? ומאיפה?

      אני מאוד אוהבת להכין דברים בבית. במיוחד כשמתבר שהם כל-כך קלים להכנה, כמו במקרה ממתקי הג'לי, שהם באמת 10 דקות עבודה. בלדר יש את זמן ההמתנה שיכול להיות מעיק. והיתרון של צ'יפס הוא שלא צריך לדאוג מייבוש יתר. צריך ייבוש יתר!

      Reply↓
      • נועם on 10 במרץ 2014 at 10:24 am said:

        ~eek~
        25?

        רגע! זה הדבר הזה שבא באריזות דקות ושקופות ומקדימה יש ציור של אריה כזה? sour משהו? sticks? למרות שזה לא ממש סטיקס וזה נראה כמו יריעה, כמו בתמונה שלך.

        Reply↓
        • daniella on 12 במרץ 2014 at 9:43 pm said:

          eek indeed :-) .
          אני בת 40!
          בתקופתי, ותסלח לי שאני נשמעת קשישה אבל אני כנראה קשישה יחסית אליך, לדר היה מגולגל בניילון שקוף פשוט ונמכר בחנויות תבלינים ובפיצוציות. היה נראה ככה: http://www.cookshare.co.il/modules.php?name=Recipes&op=viewrecipe&recipeid=19092
          אני חושבת שמה שאתה מדבר עליו זה משהו אחר. דומה קצת בצורתו ללדר, אבל מצופה סוכר ונורא חמוץ, וכנראה הכי קרוב שהוא היה לפרי אמיתי זה אם במקרה עבר לידו מישהו שאוכל תפוח. זה גם טעים מאוד, אבל זה לא זה :-) .

          Reply↓
  4. דולב on 10 במרץ 2014 at 8:34 am said:

    טוב זה בתנור. נתראה בעוד 4 וחצי שעות. שמתי שתי תבניות, מקווה שיצא בסדר.

    Reply↓
    • daniella on 10 במרץ 2014 at 8:49 am said:

      איזו יעילות! מחכה לשמוע איך יצא.

      Reply↓
      • דולב on 11 במרץ 2014 at 2:25 pm said:

        יצא מושלם! חתכתי למלבנים קטנים קטנים וגלגלתי. ממש סוכריות.

        Reply↓
        • daniella on 12 במרץ 2014 at 9:38 pm said:

          איזה כיף!

          Reply↓
  5. בשמת_א on 11 במרץ 2014 at 9:35 am said:

    אגב טבעונים: נראה לי שעדיף להם להשתמש פשוט בסוכר (המהדרין יכולים להשתמש בסוכר קנים אורגני טבעי), שהוא טבעוני היות והוא עשוי מקנה סוכר – מייפל ואגאבה הם לא פחות מעובדים, אולי אפילו **יותר**, וכמובן הרבה יותר יקרים ופלצניים. לא רואה בהם שום יתרון על פני סוכר קנים לא מולבן.

    Reply↓
    • daniella on 12 במרץ 2014 at 9:39 pm said:

      יש ויכוחים רבים בסוגיה הזו :-) . אני מתנדנדת בין מייפל ודבש לסוכר קנים.

      Reply↓
  6. מיכל on 24 במרץ 2014 at 10:03 pm said:

    יצא פצצות שחבלז!!!!!!!!!!

    Reply↓
    • daniella on 25 במרץ 2014 at 6:07 pm said:

      יס!

      Reply↓
  7. ג'ני on 15 ביולי 2014 at 4:48 pm said:

    היי דניאלה ! מאוד התלהבתי מהמתכון . לא היו לי תותים אז החלטתי להכין את הלדר ממשמשים והשני מתאנים. הכנסתי את שני המגשים לתנור למצב טורבו . הם בילו שם ארבע וחצי שעות , הוצאתי התחלתי לגלגל ואז גיליתי שהם רטובים באמצע .נאלצתי להחזיר לתנור . בסופו של דבר המגשים עם הלדר בילו בתנור כשש שעות .
    הוצאתי , היה לי קשה להפריד את נייר האפייה .
    התוצאה הסופית הלדר חלקית דומה לצ'יפס אך באמצע עדיין רטוב . שני הלדרים טעימים מאוד .
    אני מאוד זקוקה להדרכה , איפה שגיתי ?
    תודה רבה, ג'ני

    Reply↓
    • daniella on 22 ביולי 2014 at 2:56 pm said:

      הי ג'ני, מצטערת על העיכוב בתגובה.
      לדעתי זה פשוט היה צריך יותר זמן. ואז השוליים טיפונת מתייבשים יותר מדי, אבל האמצע בסדר, והכל מתקלף בקלות.
      אופציה אחרת, היא שאולי השכבה של הפרי הטחון היתה לא אחידה בעובי שלה, ובאמצע היתה הרבה יותר עבה.

      אם זה יקרה לך שוב, אני מציעה פשוט להוריד את החלקים שכבר יבשים לגמרי, ולהמשיך לייבש בתנור את השאר. אם שום חלק לא יבש לגמרי, להמשיך לייבש בתנור ללא חשש. במקרה הגרוע, ייצא צ'יפס מתוק וטעים.

      Reply↓
  8. ג'ני on 25 ביולי 2014 at 8:41 am said:

    תודה דניאלה!

    Reply↓
    • daniella on 17 באוגוסט 2014 at 9:47 pm said:

      בשמחה!

      Reply↓
  9. מינה on 31 בדצמבר 2014 at 12:39 pm said:

    היי, הפוסט נראה מגרה לנסות,
    האם נראה לך שאפשר להכין את זה מחמוציות יבשות?
    להשרות במים רותחים את החמוציות לריכוך ואז להמשיך באותו התהליך כמו התותים?

    Reply↓
  10. יי on 14 באפריל 2015 at 7:20 pm said:

    שמתי 3:50 שעות בתנור ויצא צ'יפס…אין מצב ש4.5 שעות זה הזמן…שימו לב שבאזור 3 שעות זה כבר מוכן. חבל על התותים.

    Reply↓
  11. תמר רז on 24 בינואר 2016 at 5:23 pm said:

    אני הכנתי פעמיים ללא הצלחה. בפעם הראשונה שמתי 100 מעלות ונשרף..
    בפעם השניה שמתי 75 מעלות ואחרי שעתיים הרוב היה שרוף ובאמצע רך..
    חושבת לנסות בשנית…מברורים בעיניין הבנתי שאפשר לטחון את הפרי עם הלימון והדבש ואז לבשל על אש נמוכה הרבה זמן- עד שמצטמצם ואז לפרוס על נייר אפייה ולתת להתייבש שבועיים

    Reply↓

להגיב על הדר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation

← Previous Post
Next Post →

הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

-הצטרף ל 770 מנויים נוספים

פוסטים אחרונים

  • דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות
  • צ'יפס אצות נורי
  • אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד
  • סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

תגובות אחרונות

  • daniella על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • הודיה על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • daniella על צ'יפס אצות נורי
  • עתר על צ'יפס אצות נורי
  • daniella על צרו קשר

ארכיון

  • יולי 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • מרץ 2014
  • פברואר 2014
  • ינואר 2014
  • דצמבר 2013
  • נובמבר 2013
  • אוקטובר 2013
  • אוגוסט 2013
  • יולי 2013
  • יוני 2013
  • מאי 2013
  • מרץ 2013
  • פברואר 2013
  • ספטמבר 2012
  • אוגוסט 2012
  • יולי 2012
  • אפריל 2011
  • נובמבר 2008

קטגוריות

  • Uncategorized
  • אופציה טבעונית
  • ארוחה קלה
  • ארוחת בוקר
  • ביצים
  • בשר בקר
  • בשר טחון
  • טבעוני
  • ירקות
  • מאפים
  • מנה עיקרית
  • מרקים
  • משקאות
  • מתוקים
  • נשנוש
  • סלטים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוף
  • פירות
  • שוקולד
  • שתי דקות וירקות
  • תוספת
  • תוצרת בית

כלים

  • הרשמה
  • התחבר
  • פיד RSS לפוסטים
  • הזנת RSS לתגובות
  • WordPress.org
© Copyright 2021 - פרפראות
Infinity Theme by DesignCoral / WordPress