• אודות
  • צרו קשר
פרפראות

צ'יפס גבינה בתנור

13 במרץ 2014 3:39 pm / 7 Comments / daniella

DSC_6783-13

צילמה: נעה קדמי.

DSC_6733-1

DSC_6740-2

לא, לא צ'יפס גבינתי. צ'יפס שעשוי מגבינה. זה טעים בדיוק כמו שאתם מדמיינים. נטעם לגמרי כמו חטיף, אבל זה אוכל אמיתי, אם אתם לא רגישים לחלב.

DSC_6743-3

האם אתם אוהבים את הגבינה שנוזלת ממבין פרוסות הלחם של הטוסט אל הטוסטר והופכת למה שמכונה בפי ילדיי "ביסלי גבינה"?

DSC_6750-6

אוהבים? מעולה. המתכון הזה הוא בדיוק בשבילכם. פרוסות דקות מאוד של גבינה צהובה פיקנטית מעט, כמו טל העמק, שנחתכות לריבועים, שמונחים על נייר אפייה. שמונה דקות בתנור, חמש דקות קירור, והנה לכם.

DSC_6757-8

צ'יפס בעל איכות חטיפית מושלמת: פריכים, מלוחים, ממכרים וכיפיים. אבל עשויים מאוכל אמיתי: גבינה. אם אתם סופרים פחמימות, יש פה די מעט מהן, ומדובר במקור איכותי של חלבון ושומן (בהנחה שתבחרו גבינה טובה, כמובן. לא גבינה צהובה נחותה שטעמה משעמם).

DSC_6760-9

אני ממליצה לכם לבקש מאשת השירות שמאחורי מקרר הגבינות בסופר לפרוס את הגבינה הכי דק שהיא יכולה. אל תסתפקו בלבקש: בקשו לראות את הפרוסה הראשונה, ולוודא שהיא דקה.  אמנם הכנתי גם צ'יפס גבינה מפרוסות גבינה שנפרסו די עבה, אבל יש להן שני חסרונות: לוקח להן יותר זמן להיות מוכנות, ואי אפשר לאכול הרבה מהן, כי הן מאוד-מאוד משביעות. הדבר הזה הוא פועל יוצא של היות צ'יפס הגבינה עשוי, ובכן, מגבינה: זה די משביע, ואפילו מזין, מה שקשה לומר על חטיף צ'יפס רגיל.

DSC_6787-14

אם אתם חושבים שכשהכנתי צ'יפס גבינה עבים לא אכלתי מהם הרבה, אתם מאוד חמודים וגם טועים. הם היו עבים, הם היו טעימים, ואכלתי מהם עד שכאבה לי הבטן.

DSC_6791-15

אחר כך ראיתי ברשת שיש מתכונים שבהם מגררים את הגבינה ומוסיפים לה תבלינים. אני מניחה שאפשר גם לזרות תבלינים מלמעלה, וזה יתאים לחובבי הצ'יפס בטעמים. אני הלכתי על הנטורל.

DSC_6792-16

צ'יפס גבינה בתנור – 2 מנות (אם אתם גרגרנים כמוני, תוכלו להתגבר עליה לבד בקלות יחסית)

100 ג' גבינת טל העמק, או גבינה צהובה קשה אחרת שאתם אוהבים, פרוסה דק

  1. מניחים כמה פרוסות גבינה זו על גבי זו, וחותכים למלבנים. חוזרים על הפעולה עם כל כמות הגבינה.
  2. מניחים כל מלבן בנפרד על תבנית תנור מצופה בנייר אפייה, במרחק-מה זה מזה.
  3. אופים 8-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. יתכן שהצ'יפסים שבשולי התבניות יהיו מוכנים לפני אלה שבאמצעיתה, ואז אפשר להוציא את התבנית מהתנור, להעביר את המוכנים לכלי אחר לצינון, ולהחזיר את השאר לתנור.
  4. מצננים חמש דקות לפני האכילה, ומתפלאים כמה מהר – וכמה לבד – אפשר לחסל צ'יפס מ-100 גרם גבינה.
Posted in: נשנוש, תוצרת בית

7 Thoughts on “צ'יפס גבינה בתנור”

  1. הדר on 14 במרץ 2014 at 1:09 pm said:

    לפעמים אני מכינה טוסט רק בשביל הגבינה שבורחת מהלחם P:
    עכשיו אני פשוט יכולה לאפות גבינה! איך לא חשבתי על זה? :)

    Reply↓
    • daniella on 14 במרץ 2014 at 8:21 pm said:

      נכון? זה גאוני!

      Reply↓
  2. judith on 14 במרץ 2014 at 7:57 pm said:

    גבינה צהובה בתנור…………מה זה לא נמס והופך לעיסה צהובה בתוך התנור..??

    Reply↓
    • daniella on 14 במרץ 2014 at 8:21 pm said:

      ממש לא. זה הופך לצ'יפסים פריכים וזהובים כמו בתמונה.

      Reply↓
  3. מיכל on 25 במרץ 2014 at 7:35 pm said:

    עוד הצלחה! 4 מתוך 4 בבלוג הזה! שתהיי בריאה :-)

    Reply↓
    • daniella on 25 במרץ 2014 at 9:08 pm said:

      לא, את! איזה כיף לי :-) . תודה.

      Reply↓
  4. שייק חלבון on 2 במרץ 2015 at 1:12 pm said:

    אוי זה נראה טוב!!!
    לכמה אנשים זה מספיק ועם מה הולך בצד??

    Reply↓

להגיב על מיכל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation

← Previous Post
Next Post →

הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

-הצטרף ל 769 מנויים נוספים

פוסטים אחרונים

  • דלורית צלויה ממולאת באורז-כרובית וחמוציות
  • צ'יפס אצות נורי
  • אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • גלידת בננה-בוטנים עם פצפוצי שוקולד
  • סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה

תגובות אחרונות

  • daniella על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • הודיה על אטריות אורז שחורות עם בטטה וכוסברה
  • daniella על צ'יפס אצות נורי
  • עתר על צ'יפס אצות נורי
  • daniella על צרו קשר

ארכיון

  • יולי 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • מרץ 2014
  • פברואר 2014
  • ינואר 2014
  • דצמבר 2013
  • נובמבר 2013
  • אוקטובר 2013
  • אוגוסט 2013
  • יולי 2013
  • יוני 2013
  • מאי 2013
  • מרץ 2013
  • פברואר 2013
  • ספטמבר 2012
  • אוגוסט 2012
  • יולי 2012
  • אפריל 2011
  • נובמבר 2008

קטגוריות

  • Uncategorized
  • אופציה טבעונית
  • ארוחה קלה
  • ארוחת בוקר
  • ביצים
  • בשר בקר
  • בשר טחון
  • טבעוני
  • ירקות
  • מאפים
  • מנה עיקרית
  • מרקים
  • משקאות
  • מתוקים
  • נשנוש
  • סלטים
  • עוגות
  • עוגיות
  • עוף
  • פירות
  • שוקולד
  • שתי דקות וירקות
  • תוספת
  • תוצרת בית

כלים

  • הרשמה
  • התחבר
  • פיד RSS לפוסטים
  • הזנת RSS לתגובות
  • WordPress.org
© Copyright 2021 - פרפראות
Infinity Theme by DesignCoral / WordPress