צילמה: נעה קדמי.
לא, לא צ'יפס גבינתי. צ'יפס שעשוי מגבינה. זה טעים בדיוק כמו שאתם מדמיינים. נטעם לגמרי כמו חטיף, אבל זה אוכל אמיתי, אם אתם לא רגישים לחלב.
האם אתם אוהבים את הגבינה שנוזלת ממבין פרוסות הלחם של הטוסט אל הטוסטר והופכת למה שמכונה בפי ילדיי "ביסלי גבינה"?
אוהבים? מעולה. המתכון הזה הוא בדיוק בשבילכם. פרוסות דקות מאוד של גבינה צהובה פיקנטית מעט, כמו טל העמק, שנחתכות לריבועים, שמונחים על נייר אפייה. שמונה דקות בתנור, חמש דקות קירור, והנה לכם.
צ'יפס בעל איכות חטיפית מושלמת: פריכים, מלוחים, ממכרים וכיפיים. אבל עשויים מאוכל אמיתי: גבינה. אם אתם סופרים פחמימות, יש פה די מעט מהן, ומדובר במקור איכותי של חלבון ושומן (בהנחה שתבחרו גבינה טובה, כמובן. לא גבינה צהובה נחותה שטעמה משעמם).
אני ממליצה לכם לבקש מאשת השירות שמאחורי מקרר הגבינות בסופר לפרוס את הגבינה הכי דק שהיא יכולה. אל תסתפקו בלבקש: בקשו לראות את הפרוסה הראשונה, ולוודא שהיא דקה. אמנם הכנתי גם צ'יפס גבינה מפרוסות גבינה שנפרסו די עבה, אבל יש להן שני חסרונות: לוקח להן יותר זמן להיות מוכנות, ואי אפשר לאכול הרבה מהן, כי הן מאוד-מאוד משביעות. הדבר הזה הוא פועל יוצא של היות צ'יפס הגבינה עשוי, ובכן, מגבינה: זה די משביע, ואפילו מזין, מה שקשה לומר על חטיף צ'יפס רגיל.
אם אתם חושבים שכשהכנתי צ'יפס גבינה עבים לא אכלתי מהם הרבה, אתם מאוד חמודים וגם טועים. הם היו עבים, הם היו טעימים, ואכלתי מהם עד שכאבה לי הבטן.
אחר כך ראיתי ברשת שיש מתכונים שבהם מגררים את הגבינה ומוסיפים לה תבלינים. אני מניחה שאפשר גם לזרות תבלינים מלמעלה, וזה יתאים לחובבי הצ'יפס בטעמים. אני הלכתי על הנטורל.
צ'יפס גבינה בתנור – 2 מנות (אם אתם גרגרנים כמוני, תוכלו להתגבר עליה לבד בקלות יחסית)
100 ג' גבינת טל העמק, או גבינה צהובה קשה אחרת שאתם אוהבים, פרוסה דק
- מניחים כמה פרוסות גבינה זו על גבי זו, וחותכים למלבנים. חוזרים על הפעולה עם כל כמות הגבינה.
- מניחים כל מלבן בנפרד על תבנית תנור מצופה בנייר אפייה, במרחק-מה זה מזה.
- אופים 8-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. יתכן שהצ'יפסים שבשולי התבניות יהיו מוכנים לפני אלה שבאמצעיתה, ואז אפשר להוציא את התבנית מהתנור, להעביר את המוכנים לכלי אחר לצינון, ולהחזיר את השאר לתנור.
- מצננים חמש דקות לפני האכילה, ומתפלאים כמה מהר – וכמה לבד – אפשר לחסל צ'יפס מ-100 גרם גבינה.
לפעמים אני מכינה טוסט רק בשביל הגבינה שבורחת מהלחם P:
עכשיו אני פשוט יכולה לאפות גבינה! איך לא חשבתי על זה?
נכון? זה גאוני!
גבינה צהובה בתנור…………מה זה לא נמס והופך לעיסה צהובה בתוך התנור..??
ממש לא. זה הופך לצ'יפסים פריכים וזהובים כמו בתמונה.
עוד הצלחה! 4 מתוך 4 בבלוג הזה! שתהיי בריאה
לא, את! איזה כיף לי
. תודה.
אוי זה נראה טוב!!!
לכמה אנשים זה מספיק ועם מה הולך בצד??